yalcinabi
yalcinabi (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Canon Eos 5d Mark IV Örnek Görseller Yayınlandı

Canon'un son amiral gemisi olan Canon EOS 5D Mark 4 duyuruldu ve satışlar başladı. Full frame, 30.4 MP, CMOS sensörlü bu yeni Canon body ile çekilmiş ilk örnek görseller yayınlandı. Düşük gürültü seviyesi ve yüksek çözünürlüklü görseller dış mekan, iç mekan, doğal ortam ve vahşi hayat fotoğraflarından oluşuyor. Fotoğraf arasında havadan çekim de var.

Görseller: http://www.yalcincakir.com.tr/yalcincakir-haber-guncel-36.html

Tarih: 30 Ağustos 2016, 13:34 - İp: 212.***.**9.244
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



https://www.dpreview.com/sample-galleries/9485291827/canon-eos-5d-mark-iv-sample-gallery


"Noise" kavramını "gren" olarak adlandıran birini görsem, "-bu işin eskilerinden, film zamanından kalma biri." diyeceğim. Fakat, direkt tercüme yapıp "gürültü" kelimesi kullanılıyorsa, beni mazur görün, işi bilmeyen bir kimsenin yazısı.. Nick name de ve avatarda tanıtılan Yalçın beyle hiç bir zaman muhatap olamayacağız sanırım..

 

Tarih: 31 Ağustos 2016, 09:35 - İp: 85.***.**2.249
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Mete bey, ben gren demeyi yeğliyorum ama bu filmlerdeki kullanılan teknolojinin adı idi. Alışkanlık veya eskiye bağlılık ya da nostalji olsun gibi mazeretler olabilir. Bir fotoğraf pixel yani noktalar sayesinde dokunarak görüntü olarak sunuluyorsa bu noktaların açılarak yarattığı boşluklar dolaysı ile bozulan netliklere İngilizcede bir isim takmışlar. Aklıma Oktay Sinanoğlu geld. Konusu değil ama demişti ki Türkçe matematiksel bir dildir. İngilizce ise artık bir çok kelimenin baş harflerini birleştirerek bir kelime türetiyorlar mealinde cümlesi var. örneği de RAM olarak vermişti. Türkçede "hafıza" dersen herkes anlar ama İngiliz'in duymamış olanına RAM dersen bön bön bakacaktır demişti. "Gürültü" olarak karşılık kullanmak doğru değil. Çünkü gürültü bir ses birimidir. Bir önerim de yok elbette ama Noise olarak aslı gibi kullanmak zorunda kalıyoruz. Sağlıcakla kalınız.

 

Tarih: 28 Eylül 2016, 16:29 - İp: 176.***.**7.6
  • 1