emrahozsahin
emrahozsahin (üye)
Kocaeli / Meraklı

Canon 650d Video - Ses Sorunu

Genelde maçlarda video çekiyorum. örneğin numaralı diye tabir edilen yerden video çekiyorum. Karşılıklı tezahürat yapıyorlar. Daha sonra karşı tribün tezahürat yapıyor orayı çekiyorum. Ancak karşı tarafın sesini makina çok cılız alıyor. Oysa kulağa çok fazla geliyor sesleri ama makina toparlanamıyor galiba. Bir yakın ses bir uzak ses üst üste gelince makina afallıyor gibi. Bunun için mikrofon falan alsam düzelir mi acaba?

daha açık yazayım. önce yanımdakiler yüksek sesle bağırıyor kamera kaydediyor sonra susuyorlar. karşı taraf bağırmaya başlıyor ama video benim kulağımla duyduğum sesleri duymuyor çok az ses geliyor videolarla oynama yapma durumunda kalıyorum bu da çok vaktimi alıyor.

#emrahozsahin' tarafından 14.12.2015 01:08:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Aralık 2015, 22:16 - İp: 85.***.**3.203
atilla61
atilla61 (üye)
İstanbul / Amatör

Mikrofonlar çeşitlidir çok detaya girmeyeceğim. Google den araştırabilirsin.Aklıma gelen dinamik mikrofon ve condenser mikrofon bir iki çeşit daha var sanırım.Bazıları yakın seslere duyarlıyken bazıları uzaktaki seslere daha duyarlıdır.Aslında unuttuğum bir konu, araştırıp kendi ihtiyacına göre alırsan sonradan sıkıntı yaşamazsın.

 

Tarih: 13 Aralık 2015, 22:57 - İp: 92.***.**5.2
emrahozsahin
emrahozsahin (üye)
Kocaeli / Meraklı

1-2 haftadır bayağı gezindim inceledim ama bir türlü karar veremedim. Rode marka ürünlere bakıyorum ancak bu cihazlar genelde çevresel sesleri almayıp direk hedef odaklı sesleri videoya alıyor. Ben tribün videosu çektiğimden sadece bu ses patlama olayını çözebilecek bir mikrofon arıyorum. Bunu denemeden de anlayamayacağız herhalde. Bugün bir fotoğrafçıya gittim elinde Mic 109 marka çin malı bir ürün vardı. Ne kadar iyidir bilmiyorum ama aliexpresste 60 tl ye denk geliyor burada 160 tl ye satıyorlardı, kalitesine de güvenemediğimden almadım.

 

Tarih: 26 Aralık 2015, 22:32 - İp: 85.***.**9.237
  • 1