gravit
gravit (üye)
Trabzon / Haber Fotoğrafçısı

Canon 350 D Yardım

Selam arkadaşlar.

Uzun zamandır beklediğim makinem Eos 350d yi sonunda aldım.Ama umduğumu baulamadım desem yalan olmaz.yani çektiğim resimlerde canlılık yok mat duruyorlar.Aynı bölgeye çok farklı ayarlarda resim çektiğim halde hiçbirisinde istediğim kaşteyi bulamadım.Makinenin tam özelliklerini biliyorum desem yalan olur.Otomatik maodda çekim yapıyorum onlarda aynı çıkıyor.çekim teknikleriyle ilgili bana neler önerirsiniz.Usta arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.


Makineyi yurtdışından aldım 18-55 lnesi var

Tarih: 20 Şubat 2006, 20:43 - İp: yok
samilmutlu
samilmutlu (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili forum üyeleri ben yeni Canon S3 kullanıcısıyım. Gece çekimi konusunda bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? Bir gezi sırasında s3'ten çok basit bir makinenin gece gayet net resim çektiğini gördükten sonra ben çekemediğim için çok üzüldüm. Lütfen bilgisi olan yazsın. Şimdiden teşekkürler. Mesaj kutusunda [email protected] yazamıyorum. Yardım lütfen
samilmutlu

 

Tarih: 2 Eylül 2006, 21:28 - İp: 85.***.**1.177
bsr
bsr (üye)
İstanbul / Amatör

SLR ile otomatik modda çekim yapılırsa böyle sonuç alınması normal.

Aslında şu otomatik mod ve diğerler hazır (scene) modların slr de ne işi olduğunu anlayamıyorum.

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 02:26 - İp: 85.***.**1.118
cita
cita (üye)
Hatay / Meraklı

bende bilmiom

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 03:01 - İp: 85.***.**5.165
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

bende yaklaşık 2 hafta once 350d aldım. halı hazırda 18/55 lensim var daha onceki makinam h1 di h1 in fotografları su lense gore daha iyiydi diyebilirim bu compack ve dslr like makinalarda her ozelikten azar azar var ama dslr makinalarda parayı verdigin sürece sonu yok yani h1 macro cekiyordu 350d 18/55 cekmiyor ama 90mm tamron macro lens aldınmı h1 den on kat iyi cekiyor. (ornek galeride tamron un fotolarına bak) h1 12x zoom vardı 350d 18/55 zoom yapmıyor ama canon 70/200 L yada 70/300 is aldınmı h1 den gene 10 kat kaliteli fotograf yapıyor. yani senin uzmanlaşman gibi bir sey ne ile ilgili fotograf cekeceksen ona yonelik lens almak zorundasın zaten dslr anlamıda bu uzmanlasmana branslasmana olanak saglıyor. uzun lafın kısası 18/55 cok birşey beklememelisin

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 05:04 - İp: 213.***.**4.72
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

bsr

Aslında şu otomatik mod ve diğerler hazır (scene) modların slr de ne işi olduğunu anlayamıyorum.


Güzel soru! Uzunca bir süre ben de anlayamamıştım. "Ben neyi nasıl çekeceğimi biliyorum. Bu scene modlarını neden kulllanayım ki? Çok gereksiz." diye düşünürdüm.

Birincisi, kişi fotoğrafçılığa yeni başlıyorsa mutlaka neyi nasıl çekeceğini bilir diye bir kural yok. Başlarda bilmeyebilir, zamanla öğrenir veya öğrenebilir. Tabi rahata alışıp her zaman bu modları kullanmayacak, kullandığında da makinenin yaptığı ayarları inceleyip kendine bunlardan bir ders çıkaracak kadar meraklı ise.

İkincisi ise daha önemli bence: Zamandan tasarruf etmek, pozu kaçırmamak ve sonucun tatminkar olması açısından birinci nedenden daha da önemli. Makineler seçilen scene moduna göre bir çok ayarı sizin yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak kendileri yaparlar.

Bir örnek vererek açıklamak gerekirse: Sport modunu ele alalım. Aniden hareketli bir durum söz konusu ve diyelim ki makineniz de bir önceki çektiğiniz harektsiz bir poz nedeniyle A, yani diyafram öncelikli çekim modunda ve diyafram da kısk bir değerde ve yine bu nedenle de perde hızı hareketli bir pozu sabitleyemeyecek kadar yavaş bir değerde olsun.

En kısa sürede değiştirmemiz gereken ayarlar neler olabilir?

1. Makineyi S, yani enstantane öncelikli moda almak.

2. Kısa süreli bir perde hızı seçmek.

(A modunda, diyaframı değiştirerek de istenilen perde hızı elde edilebileceğinden belki 1 ve 2 aynı adımda yapılabilir)

3. Sürücü (drive) modunu sürekli (continious) moda almak.

4. Otomatik netlemeyi (Auto Focus) sürekli (C) durumuna getirmek.

Bütün bunları ne kadar sürede yapabilirsiniz? Çekmek istediğiniz konu hareketli olduğundan sizin bütün bunları yapmanızı bekler mi? Sonuç olarak ortaya çıkan bir fotoğrafa baktığınızda, "Ayarları yaparken poz kaçmış tüh!" veya "Şu ayarı yapmayı atlamışım yazık olmuş" demeyi mi tercih edersiniz yoksa, yukarıdaki tüm ayarları sizin için yapılmasını sağlayan tek bir hareket olan, kadranı Sport çekim moduna almayı mı?

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 14:38 - İp: 85.***.**1.158
bsr
bsr (üye)
İstanbul / Amatör

Evet 4 ayari birden degistirmek zaman alacaktir. (Boyle dusununce mantikli gliyor) Fakat "sport" disindakiler ve ozellikle tam otomatik bence hala gereksiz.

Bir de, ust seviye makinalar bunlari koymuyorlar. Nikon D200 ve ustu (D2H, D2x), Canon 5d ve ustu makinalarda boyle bir sey yok.

Ayrica su da bilinmeli: Cekilen fotofrafin iyi olmasi ile makinanin kapasitesi arasindaki iliski sanilandan cok daha az. SLR sahibi olarak hemen iyi fotograf cekebilmeyi kimse beklemesin. Hatta tam tersi, bu makinalar yapilan hatalara karsi cok daha duyarlidir, bu yuzden cok daha kotu fotograflar cekebilirsiniz. Hatta bunlarin ust seviyelerinde bu durum daha da fazla oluyor. Genellikle yeni baslayanlar Nikon D50 ile D200 den daha iyi sonuc aliyor... Biraz bilgi. Ama iste toplum olarak sevmiyoruz fizigi, matematigi. (Konuyu dagittim galiba kusura bakmayin)

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 16:45 - İp: 85.***.**4.75
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Sport modu, ayarların daha seri olarak değiştirilmesi gerektiğinden diğerlerinden daha can alıcı bir örnek tabi ki. Makinenizin bu modlarda hangi ayarları değiştirdiğine bağlı olarak diğerleri de yeri geldiğinde kolaylık sağlayabilir. Tam otomatik modun ben de çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ama o da belki bir an için o sırada yapılan tüm ayarların varsayılan değerlerine dönmesini istediğinizde başvurulacak bir yol da olabilir, o anki şartlara göre değişebilir. Şimdi yine atıyorum, A modunda özel bir diyafram ayarı yaptınız ve o ayarla çekim yapıyorsunuz, yanınızda da bir arkadaşınız var, o da bir an heveslendi ve bir fotoğraf çekmek için sizden makinenizi istedi. O bu işte yeni olduğundan ben olsam alırım makineyi otomatik moda veririm kendisine çeksin diye. Daha sonra geri aldığımda dönerim tekar A moduma, tekrar aynı diyafram ayarımı yapmama gerek kalmadan devam ederim çekimimime.

Bir de tabi ki bu modlarn bir başka özelliği de o moddan çıkıldığında o mod için yapılan tüm ayarların da iptal olmasıdır ki bunu da elle yapmak (eski durumlarına getirmek) vakit alır.

Üst düzey makinelerde yok, evet. Bu da o makinelerin genellikle daha profesyonel kişilerce kullanılmasından kaynaklanıyor. Hangi konuyla ilgili çekim yapacaklarsa o konuyla ilgili ayarlarını yapıp yine o konuda fazlaca sayıda çekim yaptıklarındandır belki. Bizler gibi bir oradan bir buradan çekim yapmazlar genellikle. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.



#ocaklilar' tarafyndan 03.09.2006 17:32:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Eylül 2006, 17:30 - İp: 85.***.**1.158