yildizex
yildizex (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon 300d Vizör, Bozukmu?

Arkadaşlar içinizde canon 300d kullananlara bir soru sormak istiyorum.
Ben yeni aldığım bu makinada vizörden baktığımda daha kara görüntü alıyorum ama fotoğrafı çektikten sonra lcd üzerinden baktığımda normal görüntü alıyorum. 18-55 mm lens kullanıyorum makinanın yanından çıkan orj. lens ile. Acaba lenste mi bir problem var diye düşünüyorum.
Başka bir canon lens takınca bu problem ortadan kalkıyor. Acaba benim lens te mi problem var.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 5 Mart 2005, 12:21 - İp: yok
matrix5n
matrix5n (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam arkadaşım o makinadan bende kullanıyorum dediğin sorun değil o makinanda onu ayarlayan bir özellik var istersen flu görntü verir istersen net görüntü verir.bu yazdıklarım işini inş görürür.

 

Tarih: 5 Mart 2005, 17:39 - İp: yok
yildizex
yildizex (üye)
İstanbul / Meraklı

teşekkürler,içime su serpildi.

 

Tarih: 5 Mart 2005, 19:37 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Vizörden görmüş olduğunuz görüntü, objektifin en geniş diyafram açıklığında içeri aldığı ışık miktarı ile ilgilidir. Makinenizdeki 18-55 lens için bu f:3,5'dir. Makinenize daha geniş diyafram açıklığı sağlayan (f:2.8 veya f:2 gibi) bir objektif takarsanız daha aydınlık görürsünüz. Lcd'de görmüş olduğunuz görüntü ise pozlanmış fotoğrafın görüntüsüdür. Pozlama doğru yapılmışsa görüntü normal olur. Hatta fazla pozlama yaparsanız "vizörde karanlık görünüyor" dediğiniz bir fotoğrafın olması gerekenden daha parlak olduğunu görürsünüz.

 

Tarih: 7 Mart 2005, 11:15 - İp: yok
  • 1