tyuj
tyuj (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

A-dep Ne Demektir

slm.a-dep konumunun ne işe yaradıgını bilmiyourm.eos 30d makine.alan derinligi önizleme tusu var fakat bastıgımda vizörde ekran kararıyor, bi farklılık olmuyor.kolay gelsin

Tarih: 15 Aralık 2006, 22:58 - İp: 88.***.**5.165
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

selam,

A-dep aslinda cok kullanisli bir moddur. Soyle ki: farzedelim bir masada insanlar oturuyor ve siz masanin bir ucundan herkesin fotografini cekeceksiniz. Ama 17-40 f4 objektifinizle f4 te cekerseniz alan derinligi cok az olabilir, ve netlediginiz yerdeki insanlar net cikar, ama onde ve arkda kalanlar net cikmayabilir. Eger A-Dep moduna getirirseniz, butun netleme noktalari aktive olur, siz vizorden bakarken deklansore yarim bastiginizda netleme noktalarinin bir ya da bir kaci yanar, eger o noktalari begenmezseniz elinizi kaldirip tekrar yarim basin, tekrar bir kac nokta yanar. Iste eger en ondekiyle en arkadaki insanlarin uzerinde yanan netlik noktalari bulursaniz, o zaman isiniz tamam demektir. Cunku A-dep modu soyle calisir: makinanin netlik noktalarinin yandigi yerlerin tamaminin fotografta net gorunmesi icin hangi f degerinin secilmesi gerektigini hesaplar ve mesela masanin onuyle arkadaki insanlarin hepsinin birden net olmasi icin f11 gerekiyorsa makina bunu otomatik olarak hesaplar.

Net alan derinligi on izleme tusunu da soyle kullanin:

objektifinizin netleyebildigi en yakin mesafeye bir nesne koyun. Sonra biraz uzagina baska bir nesne koyun, vizorden baktiginizda netlik en ondeki objede olsun, arkadaki de bulanik gorunsun. Sonra makinadan f degerini 11 e getirin, ve net alan derinligi on izleme tusuna basip arkadaki objeye daha dikkatli bakin.

Selamlar,

Melih

 

Tarih: 15 Aralık 2006, 23:13 - İp: 85.***.**8.66
tyuj
tyuj (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

verdiginiz biller için çok tesekkürler.bu tarz detaylı bilgilere cok ihtiyacım var.çünkü makineyi en iyi şekilde kullanıp, verilen paranın hakkını almak istiyorum.sııgınız bol olsun, sagolun.

 

Tarih: 15 Aralık 2006, 23:37 - İp: 88.***.**5.165
  • 1