özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

350d-d70s Karşılaştırması (türkçe)

Canon EOS 350D almadan önce türkçe ve böylesine ayrıntılı bir karşılaştırmayı çok aramış ama bulamamıştım. Ancak karşılaştırmayı okuduktan sonra da EOS 350D'de karar kıldığıma pişman olmadım. İki makina arasında kararsızlık yaşayan arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşünerek paylaşma istedim. Canon EOS 350D ile D70S'in ayrıntılı ve türkçe karşılaştırması için tıklayın.

#özgür' tarafından 09.10.2005 23:56:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ekim 2005, 23:55 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ama d70s'in de body'si cok kaliteli..
..saka bir yana canon'a bu konuda cok kiziyorum valla.. neden d70s gibi bir body ile satmiyorlar anlam vermek cok zor.. yapamazlar mi? kesinlikle yaparlar..
iste.. bu da canon'un politikasi.. body kalitesi isteyen 20D alsin diyorlar..
..............
ozgur her iki makineyle de pisman olmak cok zor.. cunku her iki makinenin de musterisi, ilk kez dslr kullananlar.. tabii slr kullananlar icin durum farkli.. ama saniyorum ki dslr'larin ozellikleri, body kalitesini ortuyordur onlar icin de..
...
insallah seneye artik FF sensorlu alirken magnezyum body'li olanindan aliriz, bu sorun da ortadan kalkmis olur..

 

Tarih: 10 Ekim 2005, 15:57 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

dadanagast karşılatırma birçok konuda fikir verse de sonuç olarak hangisinin daha üstün olduğuna dair net birşey söylenmemiş. Üstelik D70S'in body kalitesi için de çok övücü ifadeler yok, 350D'den az-biraz üstün diyor. Ama 350D'nin algılayıcısının çok açık bir biçimde daha üstün olduğuna değinilmiş olması beni çok rahatlattı..

 

Tarih: 10 Ekim 2005, 20:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

body kalitesi acisindan her ikisi de plastik ozgur.. ama iste d70s, ele biraz daha iyi oturuyor, orasi da gercek.. ve eldeyken daha kaliteliymis izlenimi veriyor..
canon 300d'de yaptigi hatayi bir sekilde 350D ile orttu ama yine de d70s gibi yapmadi.. diger yanda 20D, harika bir makine.. d70'den bence cok daha guzel ele oturmasi..
ayrica konica 7d de harika.. hmmm.. d2x harika..
neyse..
eger ki sirf body'nin kalitesi yuzunden alinmayacaksa bence 350D, d70s'den cok daha iyi.. nikon da neymis.. [>

 

Tarih: 10 Ekim 2005, 21:52 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Her iki model de bir başka modelin geliştirilmiş versiyonu ama benim karşılaştırmadan çıkardığım başka bir sonuç da şu;
350D'nin 300D'ye göre kayda değer artıları olduğu.
Oysa D70 kullanıcısının D70S'e geçmesi için fazla bir nedeni olmadığı.

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 09:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dogru ozgur.. cunku sadece logoda "s" harfini eklediler gibi..
neyse..
bizler, 350D kullanicilari olarak mutluyuz..
ama en onemli noktayi da unutmayalim; fotografi fotograf makinesi degil fotografci ceker..
o yuzden, d70 olmus 350d olmus onemli degil.. sonucta bu kadar ustun makineleri ne olcude kullanabildigin onemli..

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 14:51 - İp: yok
kurtican
kurtican (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba;

Uzun zamandır okuyodum ama yazmıyodum..Yeni 350 D kullanısı olarak nacizane bir yorum yazmak istemiştim ki; zaten az önce dadanagast fikirlerime tercüman olmuş.. Bence de harika bir seçim yapmışsın özgür.. inan çok fazla araştırmadan almış olduğum Canon'umdan başlarda sensör boyutu vs. nedeniyle biraz hayal kırıklığı yaşasam da (dadanagast bilir!! ) şimdi o kadar memnunum ki! Nazar değmesin!!

zaten dadanagastın dediği gibi her ikisi de çok kalburüstü makineler.. o forumlarda yazan ufak artı - eksiler çok ince detaylarda ve prof kullanımlarda ortaya çıkıyor.. Hatta ben makinanın body ergonomisinin bile neden bu kadar önemsendiğini de anlamış değilim.. Amatörce bi yaklaşım olarak değerlendirmeyin lütfen ama ağır ve ya hacimli olmasının da günlük kullanımda bir çok dezavantajı olabiliyor.
Eos 20D demişsin dadanagast.. Çok incelemedim açıkçası ama bildiğim birşey var ki 20D nin sensör boyutu 350D den çok az büyük (bu beni sevindirdi walla!!).. Bu demektir ki benim için 20D asla yeni bir hedef olamaz.. NE kadar sağlam bir body'e sahip olursa olsun..
Belki bir gün çok zengin olursam o zaman 35mm eşdeğeri bir DSLR alıp şu çarpan çurpan hesabından kurtulmaktır amacım şimdilik..

Bu arada son bir şey danışmak isterim.. Dadanagast malesef maddi durum yetersizliği ve benim portre çekim sabırsızlığım beni bir şekilde Canon EF 50mm f/1.8 II ye itiyor.. En ucuz lenslerden biri ve düşük f değeriyle beni cezbediyor.. Nİtekim pbase deki örnek resimleri inceledim..Keza sigma 30mmf/1.4 ün kileri de inceledim..
ilginçtir ki hiç bir şekilde o aradaki geniş açı'ya rağmen f/1.4 ten gelen derinlik farkını yansıtamamışlar sigma kullanıcıları.. Hatta canon 50mmf/1.8 de çok çok başarılı
portre çekimlerine rastladım.. (tam istediğim gibi) ayrıca makinaları da kontrol ettim.. Yani tabi ki aynı objektifle EOS1D ile çekenler var.. onlar makinanın marifeti..
Ama ne var ki 300D ile veya EOS 20D ile ( ki daha önce de dedim sensör boyut farkı çok az) çekilen fotoları çok başarılı buldum..
E o zaman ne duruyorum?? dedim.. [>:D

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 15:17 - İp: yok
adosero
adosero (üye)
İstanbul / Amatör

kurtican enteresan yazmissin yine:
genis aciya ragmen derken 30mm'nin 50mm'ye oranla daha kisa bir fokal olmasina ragmen mi demek istedin?oyleyse yine hatali olmus onceden de soyledigim gibi 50mm ile elde edecegin alan derinligi 30mm'den az olur..
fokal ve alan derinligi ters orantilidir..
Ve 50mm yani 80mm, portre icin harika bir fokaldir... bu lensin optik kalitesi de mutistir..
bence de durma hemen al..

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 16:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tabii, focal uzunluk arttikca alan derinligi de azalir.. ama birinin diyaframi otekinin iki kati kadar isik aliyor..(f/1.4, f/1.8'den iki kat fazla isik alir) .. neyse.. durum aslinda nasil portreler cekecegin.. boy portresi dersen 30mm daha iyi olur, ama bel ve yukari dersen 50mm daha iyi bir tercih..
..ama canon 50mm f/1.8'in fiyati gercekten cok ucuz.. almamak olmaz.. ustelik muthis bir lens..

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 17:46 - İp: yok
ahenk
ahenk (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, fotoğraf makinesinin görünümü kötü olsa ne olur? İşe yarasın da :D

 

Tarih: 12 Ekim 2005, 23:55 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Elbette görüntüsü, şekli-şemali çok öenmli değil. Ama "ergonomi" denen bir olay var. Makinanın kullanışlılığı, ele oturması vb.
Ve bu önemli bir husus..

 

Tarih: 13 Ekim 2005, 00:36 - İp: yok