hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

350 D Custom Function

Selam arkadaşlar.Ben makinamı yeni aldım ve özelliklerini(Türkçe klavuzu olmadığından) çözmekte zorlanıyorum. Birkaç takıldığım noktayı burada size sormak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Makinanın sağ üst tarafında bulunan * logolu buton (AE/FE Lockor AEB )LCD ekranın en solunda görünen ne işe yaramaktadır.
Max burst remaining Lcd ekranda sağ tarafta görünen değer (genelde 8-9 oluyor)neyi ifade ediyor.
AEB modu ne işe yarar ve nerelerde kullanılır.
Custom Function menüsünün alt katagorilerinden kısaca bahsedebilir misiniz.

Türkçe klavuzum olmadığından zorlanıyorum.Türkçe klavuzu olan arkadaşlar lütfen biran önce şu katoloğu taratın ve gönderin. Saygılar sunar herkese şimdiden teşekkür ederim.

#hulg' tarafından 08.11.2005 16:54:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Kasım 2005, 10:47 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam hulg..
elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim..
yine birsuru soru sormussun hulg.. bence soru sayisini azaltmalisin biraz..
neyse..
...............................
* logolo isaret cikar, cunku, pozlama kitlenmistir.. herhangi bir yere dogru cevir ve olcum al makinenle, sonra * sembollu dugmeye bas, sonrasinda kameranin nereye cevirirsen cevir hep ayni degerleri gorursun.. tabii sadece 4 saniyeligine..
eger flash acikken bu dugmeye basarsan, makinen flash cakarak dogru flash'li olcumu alir.. bu sefer de pozlamayi kitliyorsun, ama 16 saniyeligine..
ayrica index dugmesidir.. makinende fotograflarina bakarken, bu dugmeye basarsan thumbnail'ler belirir.. sonra tekrar play tusuna basarsin, fotograflarina bakmaya devam edersin..
...............
max burst remaining; adindan da anlasilacagi gibi en fazla kac pozu patlatabilecegi bir kerede.. saka bir yana; o rakam mesela 9 ise, makinenin buffer'i dolana dek 9 tane fotograf cekebilir demektir..
9 rakamini ancak jpeg'lerde gorebilirsin tabii.. ve hizli bir kart kullaniyorsan, bu rakam cok zor asagiya duser.. cunku makine ayni anda karta da yazar.. kartin okuma-yazma hizlari cok oldugundan o 9'lar bitmez..
...raw modundayken dikkat edersen 6 rakami cikar.. ve o rakam asagiya dogru duser.. raw+jpeg modundayken de 4 rakami cikar..
.................
aeb modu'nun acilimi, automatic exposure bracketing'dir.. makineni kipirdatmadan arka arkaya, uc degisik pozlamada cekim yapmana yarar.. menuden aeb'ye girip pozlamanin hangi degerlerde olacagini belirlersin once.. sonra makinenle uc cekim yaparsin.. biri az pozlanmis, biri normal, biri de fazla pozlanmis olarak cekilir..
bu mod cok yararli hulg.. isik miktarinin dengesiz oldugu yerlerde, geceleri kullanarak yaptigin cekimi garantiye alirsin.. cunku az veya fazla pozlanma olabilir..
ayni sekilde; photoshop'da merge yaparak da fotografindaki highlights'lari ve golgeleri zenginlestirebilirsin..
...................
custom functions:

1) set dugmesinin ne ise yarayacagini belirliyorsun.. ben, quality olarak sectim.. cunku istedigim zaman hizli bir sekilde, raw veya raw+jpeg yapabiliyorum.. veya sadece jpeg tabii..

2) uzun pozlamada noise azaltici.. benim kullandigim ayar "on"..

3) diyafram oncelikli cekimde, flash kullanacak olursan eger; enstantane'nin 1/200 saniye olmasini saglayabiliyorsun..benimkisi 1/200'de her zaman..

4) iste o * sembollu dugme ile shutter dugmesini hangi sekilde kullanmak isteyecegine karar verdigin yer..
0 secenegi zaten fabrika temel ayari, senin de kullandigin ayar.. ben de hatta bu secenegi kullaniyorum..
neyse.. 1 secenegine getirirsen eger, makinenle fokus yapabilmen icin * dugmesine basman gerekir.. shutter dugmesi ile de o okunan ayari sabitlersin.. yani tam tersi..
2 secenegi ise.. ai servo moduna aldiginda, * tusuna basarsan makinen fokus yapmayi birakir.. parmagini ceker cekmez de devam eder.. cunku makine ai servo'dayken cok hizli bir sekilde fokus yapar, sen * tusuna basarak focusu kesiyorsun ayni zamanda bu yanlis fokus yapmaktan da kurtarmis oluyor seni..
3 secenegi ise yine ai servo modundayken sen, o hizli fokusu * tusuna basarak yapiyorsun.. shutter dugmesi ile fotografi cekiyorsun.. durmadan hareket edip duruveren objeleri cekerken etkili bir yontem...
benim sana tavsiyem her bir modda teker teker kullanip denemeler yapman.. zamanla icinde bulundugun duruma gore hangi moda alman gerektigini bileceksin..

5) AF yardimci isigi.. isigin cok az oldugu ortamlarda, flash acikken hani kisa sureli cakmalar oluyor; iste onlarin olabilmesi icin bu ayarin 0'da olmasi gerekiyor hulg.. eger ki 1 durumuna getirirsen (does not emit) o kisa sureli flash patlamalari ile aydinlatamazsin.. 2 durumunda ise harici flash makinenin yerine aydinlatiyor..
bir not olarak soyleyeyim; eger ki af modu ai servo modunda ise 1 durumunda bile olsa ayar farketmiyor, makine fokus yapmazsa olmazdan dolayi.. hemide cok hizli olmali yani.. neyse, AF modu

 

Tarih: 7 Kasım 2005, 22:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ayrica senden bir ricam var hulg; basligi "350D custom functions" olarak degistir lutfen.. arayan olursa, bu konuyu rahatlikla bulup okuyabilir..
gorusmek uzere..

 

Tarih: 7 Kasım 2005, 22:20 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Sevgili 350D nin babası dadanagast artık bıktın biliyorum.Ama abi sensiz olmuyor işte.Sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Artık teknik olarak zannedersem bundan sonra çok ender soru soracağım.Dediğin gibi kendime çok iyibir kitap aldım.Ama tabiki 350 nin özelliklerinden bahsetmiyor. Benim sana güzel bir teklifim var neden sen Canon ve 350D hakkında bir kitap yazmıyorsun inan çok satar.
Belki bana kızıcaksın ama konu başlığını değiştirmeyi bilmediğimden söylediğin şeyi yapamıyorum.

Herşey gönlünce olsun dostum

#hulg' tarafyndan 08.11.2005 16:53:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 13:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hulg cok tesekkur ederim soylediklerin icin.. ama oyle babasi durumunda falan kesinlikle degilim.. benden kat ve kat merakli olan insanlar var..
..
hulg basligi degistirebilmek icin, hani her yazdigin yazinin altinda gorunen, goz kirpan sembol var; iste onun hemen altinda, bir sembol daha belirir.. sadece kendi mesajlarinin altinda..
iste o sembnole tiklayip yazini istedigin gibi degistirebilirsin..
konuyu actigin mesajin altindaki sembole tikla ve basligi degistir sadece..
hem sonra arayanlar da kolayca bulabilirler..
gorusmek uzere.

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 16:49 - İp: yok
  • 1