mustun
mustun (üye)
Ankara / Firma

20 D

Eos 20 D kullanan ARKADAŞLAR! 20 D'nin menüsünün içinde bulunan custom functions'ın 14.sırasında bulunan " E-TTL II" kısmındaki ayarın "evaluative" ya da "average" olması ne işe yarıyor.ne fark ediyor yani? ilgilenip bilgilendirenlere şimdiden içtem teşekkürler.. hatta 20D nin kullnımıyla ilgili tecrübelerinizi de paylaşacak olanınız varsa sevinirim.

Tarih: 29 Mart 2005, 23:44 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Flaş şiddeti ayarının makine tarafındanmı yoksa kullanıcı tarafındanmı yapılacağının seçilmesini sağlayan özellik ilk seçenek bu ayarın otomatik olarak yapılmasını sağlar ikinci seçeneği seçerseniz bu ayarı kendiniz yaparsınız

 

Tarih: 31 Mart 2005, 15:53 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

pek dogru bir aciklama olmamis, 20d deki flas kullanici tarafindan 'manuel' ayarlanamiyor... 'evaluative' de, 'average' da otomatik flas ayari yapar...

Dogrusu su sekilde olacak:

Evaluative secenegindeyken makina gereken flasin siddetini bulmak icin karmasik bir algoritma kullanir, sadece sahneden yansiyan isiga degil netlik yapilmis olan objenin etrafindaki yansimalara da bakar, cok yuksek parlamalari goz ardi eder vs.. Yani azicik daha fotografci adina dusunur.

Average seceneginde karmasik hesaplara girismeden, direkman butun kadrajdan yansiyan isigin ortalama degerine bakarak ona gore flas siddetine karar verir.

Peki hangisini kullanmak gerekir? Cekeceginiz sahne karmasik ve ortamda parlayan bir takim cisimler varsa yani genel hakim isigin cok uzerinde isik cikaran, ya da flas patladigi zaman isigi yansitan cisimler varsa o zaman sanirim evaluative daha dogru sonuclar verecektir. Yani evaluative , birazcik daha 'akilli' bir yontemdir.

Umarim yardimci olmustur yazdiklarim.

Melih

#juggler' tarafından 01.04.2005 09:59:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Nisan 2005, 09:23 - İp: yok
mustun
mustun (üye)
Ankara / Firma

KOBRA VE JUGGLERE TEŞEKKÜR EDERİM... EĞER BU KONU HAKKINDA ÇOK DAHA KESİN VE NET BİLGİLER EDİNEBİLRSEM BU KONUDA SİZLERLE DE PAYLAŞACAĞIMDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ.BİR KEZ DAHA SAĞOLUN.

 

Tarih: 2 Nisan 2005, 01:31 - İp: yok
  • 1