v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Fujifilm S 6500 Artıları Eksileri !

Arkadaşlar merhaba.Uzun süredir şunumu alayım bunu mu alayım derken sonunda karar verip S6500 aldım, bu makineye karar vermeden önce favorim Canon S3 tü.Ama birçok sitede yaptığım araştırmada fotograf kalitesinin Canondan çok daha iyi olduğunu gördüm, yanlız video kalitesi için aynı şey söylenemez tabi.Alalı çok kısa süre oldu ama hemen ilk izlenimlerimi sizle paylaşmak istiyorum, çzelliklede Canon düşünen arkadaşlar için iki makine arasındada kıyaslama yaptım.Öncelikle S6500 artılarını söyliyeyim

1-Zevkler tartışılır ama görüntüsü gerçekten çok güzel ve tam bir SLR tipi var,Plastik ve işçilik kalitesi tatminkar,Ele çok iyi oturuyor,flasın kendinden açılmasınıda güzel bir özellik

2-fujinin yüz tanıma sistemi gerçekten güzel çalışıyor, fotodaki yüzlere odaklanıp tüm netlemeyi ona göre yapıyor,Flas kendini otamatik ayaryıyor çok yakından bile çekim yapsanız patlama olmuyor, en güzelide flas çekimde ön karanlık arka aydınlık fotolar olmuyor, heryer eşit aydınlanıyor,28 mm lik objektif gerçekten çok hoş, yanlız aşırı zum beklemeyin ama inanın fazlasıyşla yetiyor,,

3-Lcd ekranı gerçekten çok aydınlık, geniş ekran işiniz çok kolaylaştırıyor,bu makinde çekim yapmak çok kolay hiç bilmeyen birisi dahi makineye kolayca alışabilir, ayrıca türkçe menüsüde olduğunuda belirteyim

4-Hangi modda olursa olsun asla kırmız göz yapmıyor, adamın burnun dibinden çekede yok,bunuda çok sevdim,

Gelelim Eksilerine

Genelde makinenin çekimiyle ilgili bir sorunu yok ancak video çekim modu biraz sorunlu, şöyleki; video çekiminde perdenin sesi olduğu gibi kayıda yansıyor, devamlı fondan tır tır tır ses geliyor, önceleri anlıyamadım ama sonra bunun odaklanma sesi olduğunu çözdüm, video modunda 320 x 240 modda çekim çok zorda kalınmadıkça tercih edilmez çok kötü.Tabi buda aşırı sıkıştırmadan kaynaklanıyor, zaten Canonun tek geçtiği nokta bu ama ondada videolar çok yer kaplıyor, ama ben bunu bilerek aldım vede iyiki almışım, yanlız birde şunu belirtmeliyim ki insan makineye değilde Fujinin XD cartına verdiği paraya acıyor,,Hem bulması zor hemde o paraya en ala SD alınır üstede bi kart parası daha kalır,,


#v.i.p' tarafından 15.03.2007 17:26:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Mart 2007, 11:12 - İp: 88.***.**0.18
erdenbay
erdenbay (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

Sayın v.i.p ( ayrıca türkçe menüsüde olduğunuda belirteyim ) demişsin.Yanii makinanın Lcd den göreceğimiz menü yazları Türkçemi demek istedin?
Ayrıca gece video çekim kalitesi iyi mi? ve -S6500fd- modelinde video çekim anında zoom yapabiliyormusun? Saygılar

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 15:42 - İp: 88.***.**5.210
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Hayırlı olsun makinen V.İ.P

Güzel tercih yapmışsın! Video olayına takılma fazla.. 320x240 zaten küçük boyut ve çekilmez! 640x480 idealdir. Ayrıca öncelikle fotoğraf gelir. Sen o kaliteye bak öncelikle..

Kart konusuna katılıyorum ama o da gülün dikeni olsun! Ben de bu makinenin küçük versiyonu F30 aldım. Onu almadım, çünkü DSLR alacağım 2-3 ay içinde.. DSLR nin yanında, küçük ve hüneri büyük bir kompakt olarak, senin makinenin ufak versiyonunu seçtim. Elindeki makine güzel, değerini bil..

Hayırlı olsun!

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 21:14 - İp: 88.***.**9.51
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

slm vip. makinan hayırlı olsun. bende 6500 almak istiyorum. hatta karar verdim bakalım eger fuarda fırsat yakalayabilirsem alacagım.

sormak istedigim birşey var.
ben vizörden bakarak fotograf cekmesini seviyorum. makinanın vizör görüntüsü nasıl ?? sence yeterlimi? karanlıkmı ? kalitesizmi nasıl?
birde alan derinliğini vizörden gözlemleyebiliyormuyuz.
tşkler.

 

Tarih: 5 Nisan 2007, 09:23 - İp: 85.***.**6.41
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

şu fuji fuarda şöle %25 bi indirim yapsa fenamı olur
bi dene 6500 sahibi olarak çıksak fuardan
eyy fujifilmTR duy sesimii

 

Tarih: 5 Nisan 2007, 11:30 - İp: 85.***.**6.41
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sanirim fotograf degilde baska bir disiplinin konusuna giriyoruz.

Kayitta motor sesinden kurtulmanin yegane yontemi harici mikrofon kullanmaktir. Fuji'nin mikrofon takabilecegin bir soketi var mi bilemiyorum, eger varsa soyle bir mikrofon oneririm:

Dinamik veya elektret(yani phantom power gerektirmeyen ve harekete darbeye dayanikli), cardioid duyumu olan (ondeki sesleri algilayan, arkadaki sesleri almayan) vede en onemlisi dahili sok emicisi (internal shock mount) olan bir mikrofon.

Mikrofonun Turkiye'deki en populer markasi(*) Shure'dur, onlarin sitesine girerek uygun fiyatli bir model bekirleyebilirsin. Daha ucuz bir cozum icin Behringer urunlerine de bakabilirsin.


(*) en iyisi demedim, en populeri dedim.

 

Tarih: 7 Nisan 2007, 16:41 - İp: 85.***.**1.76
osumer
osumer (üye)
Rize / Meraklı

mikrofon takılmıyor malesef.

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 19:32 - İp: 88.***.**8.169
dts
dts (üye)
Ankara / Amatör

Abicim yaramı deştin. Gıcık oluyorum bu XD olayına 2 GB H serisi 120 YTL civarı, adama koyuyor hakkaten, performanslı olsa hadi neyse diycem ama, bir forumda okumuştum SD kartlara oranla çok çok yavaş mış, Özellikle RAW formatında çekilen resimlerin kaydında.

 

Tarih: 1 Haziran 2007, 01:25 - İp: 88.***.**7.214
400asa
400asa (üye)
İzmir / Meraklı

merhaba,

6500 gerçekten çok iyi bir makina.işlemcisi 6. kuşak, sınıfının en hızlısı ve tam çözünürlükte 3200 iso da çekim yapabiliyorsun.

Menüsü tamamen Türkçe belirtttiğin gibi.

Ben bir tek vizör görüntüsünü beğenmedim.Çözünürlük düşük geldi ama LCD ekranı iyi bence.

İyi çekimler.

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 13:36 - İp: 88.***.**5.105
sanfotugay
sanfotugay (üye)
Ankara / Firma

merhabalar öncelikle hayırlı olsun makinanız..Elinizdeki makinanın gece çekimleri gerçekten tahmin edemeyeceğiniz kadar iyidir.Fujifilm finepix s6500 ile ilgili bir sıkıntınız veya herhangi bir aksesuaruna ihtiyacınız olursa olsun her zaman bekleriz..

 

Tarih: 23 Haziran 2007, 01:40 - İp: 88.***.**7.183
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

makinan hayırlı olsun..onceligi fotografa verirsen vıdeo konusu cokda buyuk bir eksi oalrak gorunmuyor..

madem artısı eksisi konusuluyor,
asıl eksisisni yazmamıssın makinanın..
titreşim onleme ozelliği?
flaşın kendinden acılmasını (her makinada var) artı,videoda sesi eksi sayıyorsan eger,titreşim onlemeyı cok buyuk bir eksi olarak kenara yazmalısın..
s6500un dengi diger makinalardan en buyuk ve bence işe yarar tek artısı 28 mm geniş acısı..
makinaların birbirinde olan/olmayan ozelliklerini degilde,işinize yarayacak artı eksileri belirlemek daha onemli..

 

Tarih: 23 Haziran 2007, 04:04 - İp: 88.***.**2.13