sennseyy
sennseyy (üye)
Bursa / Firma

Fuji S5 Pro

işte sizlere Fuji S5 Pro.......
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1379/show.html

#sennseyy' tarafından 08.11.2006 14:22:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2006, 14:16 - İp: 88.***.**0.89
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı



Fujifilm, FinePix S5 modelini geliştirdiğini duyurdu....

D-SLR türü fotoğraf makinaları alanındaki faaliyet, FinePix S3 Pro modelinin halefi ile sürdürülüyor

12 Megapiksel seviyesinde Süper CCD SR Pro ışık algılayıcı

Süper CCD SR Pro ışık algılayıcı, 6,17 milyon S piksel ve 6,17 milyon R pikselden oluşan toplam 12 milyon piksel seviyesinde işlem yapmaktadır. Daha basit bir söylem ile ifade edecek olursak: Makina, iki fotoğraf çeker; S-pikseller, FinePix D-SLR fotoğraf makinalarından alışık olduğumuz, üstün nitelikteki normal sayısal fotoğrafı üretirler. R-pikseller ise, çekimin çok aydınlık uçlar veya alanlar içermesi gibi aşırı durumlarda devreye girerler. Sıradan dijital fotoğraf makinaları, bu durumların altından kalkamazlar ve ayrıntı fakiri resimler üretirler. Bu yüzden, Süper CCD Pro ışık algılayıcıda bulunan R-pikseller, kasıtlı olarak daha koyu pozlanan ikinci bir resim oluştururlar; bu çekim ise, aydınlık alanlarda, normal çekimin veremeyeceği kadar ayrıntılar verir. Buna müteakip makina elektroniği S ve R piksellerden gelen bilgileri o kadar zekîce birleştirir ki, sonuçta: Doğru pozlanmış ve ayrıntılar ile dolu bir fotoğraf ortaya çıkar.


Gerçek Fotoğraf Teknolojisi Pro

FinePix dizisinin küçük boy makinalarından tanıdığımız aşırı yükseklikteki ışık duyarlılığı, yeni FinePix S5 Pro modelinde de mevcuttur. Profesyonel kullanım için geliştirilmiş olan “Gerçek Fotoğraf Teknolojisi Pro”, Süper CCD SR Pro ışık algılayıcının olağanüstü özelliklerini, etkili kullanım olarak ISO 3200 değerine kadar çıkabilen ışık duyarlılığı ve üstün ve iki basamaklı kumlanma azaltıcı düzenlemeler ile birleştirir. Böylece fotoğrafçı, zor ışık şartlarında bile kısa pozlama süreleri kullanabilecek ve çok kez, flaşsız çekim yapabilecek konumda olur; yani yapay ışıklar kullanılmadan da, dengeli aydınlatmalar ve doğal ışığın yarattığı hava, çekimlere yansır. Çalışmalarında insan konularına ağırlık veren fotoğrafçılar için, FinePix S5 Pro makinasına göre yeni geliştirilen “Yüz tanımı” kipi ilginç olacaktır: Belirli geometrik özelliklere göre, bir çekimde 10 kişiye kadar yüz tanımı yapılabilmektedir. Çekimden sonra ise fotoğrafçı, rahatlıkla çekimin ayrıntılarını denetleyebilir ve örn.: Kapalı gözleri veya olumsuz aydınlatmaları kolayca gözden geçirebilir.

FinePix S5 Pro modelinin, S3 Pro modeline göre avantajları

“Gerçek fotoğraf teknolojisi Pro”, Süper CCD SR Pro ışık algılayıcının ve çok yüksek devingenlik çapı için “Gerçek fotoğraf işlemcisi Pro” öğelerinin yararlarını resmin hem çok aydınlık, hem de karanlık alanlarında birleştirir.

Yeni Süper CCD SR Pro, kumlanma ve moiré etkinliklerini asgarî düzeye indirir.

“Gerçek fotoğraf işlemci Pro” vasıtası ile iki basamaklı kumlanma azaltma sistemi sayesinde çok yüksek ışık duyarlılığı seviyelerinden (ISO 100 – ISO 3200) faydalanmak mümkündür.

R piksellerin ağırlığını arttıran altı basamaklı (%100 - %400 aralığında) ayarlama imkânı sayesinde, yüksek devim çapını daha da iyi yönetmek mümkündür.

Daha doğal ten renkleri üretebilmek için, belirli film özelliklerini taklit eden üç adet yeni ayar (Toplam: Beş) sunulmaktadır.

Portre ve grup resimlerinde hızlı bir denetimi mümkün kılan “Yüz tanımı” kipi (Gösterim işlevinde).


FinePix S5 Pro modelinin diğer işlevleri

Nikon F türü bağlantıya sahip olan gövde, Nikkor AF-D/g ve AF-S objektifleri ile uyumludur.

Aynı anda RAW ve JPEG* (4256x2848, 3024x2016, 2304x1536 piksel) biçiminde çekimler mümkündür. *JPEG resimleri, bu kipte, sadece düşürülmüş bir çözünürlük ile kayıt edilirler.

Tercihî aksesuar olan “HyperUtility” yazılımı ve “USB 2.0 Hi-Speed” bağlantısı vasıtaları ile makinanın, PC veya Mac türü bi

 

Tarih: 8 Kasım 2006, 14:36 - İp: 81.***.**9.145
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Hık demiş D200 ün burnundan düşmüş....

 

Tarih: 8 Kasım 2006, 19:36 - İp: 88.***.**2.180
  • 1