ozgurtrx
ozgurtrx (üye)
İstanbul / Meraklı

Sony Dsc-r1 Hakkında...

Herkese Merhaba,

yaklaşık 7 yıldır profesyonel olarak Grafik Tasarımla uğraşmaktayım, uzun zamandır fotoğrafçılığa meraklıyım ama vakit darlığından ilgilenemiyordum. Uzun zamandır bir fotoğraf makinası alıp bu işi biraz olsun becerebilecekmiyim diye denemek istiyordum haliyle önce DSLR makinalara bakındıktan sonra yakın bir arkadaşımın " sen objektifi değişmeyen bir makina al, DSLR alırsan daha emeklemeden gider bütün paranı lenslere yatırırsın sıkılırsan hepsini bir kenara atarsın paran boşa gider " uyarısının doğru olduğunu kendimede itiraf ettikten sonra yurtdışında kenar köşede kalmış bir dükkanın elinde 1 tane gördüğüm ve daha öncesinde sizin üzerine sayfalarca yorumda bulunmuş olduğunuz Sony Cybershot DSC-R1 'i küçük bir kompakt makina fiyatına aldım.

yaklaşık 2-3 haftadır kendi kendime denemeler yapıp fotoğraf çekmeye çalışıorum ama daha bir kompakt makinanın ötesinde fotoğraf çekebilmiş değilim. Çevremde DSLR ile çalışan bir kaç kişi var ama hiç biri R1 den anlamıyor ve hepsine göre Canon almamakla hata etmişim... Neyse ben makinamdan çok memnunnm ama kendisini hakkıyla kullanabilmek için biraz yardıma ihtiyacım var bununla ilgili neler tavsiye edersiniz hangi forumlar okunmalı, gerekiyorsa gidilecek kurs varmı, katılıp birşeyler öğrenilecek topluluklar varmı vs vs...

Son olarak teknik bir sorum olacak makinam 1Gb'lık Memory Stick ile geldi. Compact Flash kart ile de çalışabiliyor fakat CF'lerin bir çok çeşidi var yazma hızları ve kapasitelerine göre çok farklı fiyatlar söylüyorlar ama benim makinem biraz eski olduğu için max kaç gb lık bir CF kartı destekler ve ne hızda bir kart almalıyım bilmiyorum. (sonuçta Makinanın yazma hızından fazla bir kart almak gereksiz bir masraf olur sanırım.)
Kullanma Klavuzunda ise sadece Memory Stick ile ilgili bilgiler var. CF kartlarla ilgili bilgiyide makineyi kullanan birinden almak en doğrusu olacaktır sanırım.

Umarım forumdaki ilk konumu doğru bir yere açmışımdır hatam varsa kusura bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



#ozgurtrx' tarafından 03.04.2012 17:03:28 tarihinde düzenlendi.


#ozgurtrx' tarafından 03.04.2012 17:06:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Nisan 2012, 16:46 - İp: 85.***.**5.8
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Makine kullananlar olduğuna göre onların kartlarını makinenizde denersiniz..

R1 den güzel sonuçlar alırsınız mutlaka ama bence çok da gerekli bir makine değil. Sadece lensi bile makinenin fiyatı kadar eder ancak, O boyutta bir makineyi taşıyıp başka lens takamamak da biraz sıkıntı..

 

Tarih: 5 Nisan 2012, 23:30 - İp: 88.***.**2.50
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

rocktrack rumuzlu üye bu makineden kullanıyor. Kendisinden bilgi alabilirsiniz. Fakir Ozan Beysalan. Sitede aratın bulursunuz.

 

Tarih: 17 Nisan 2012, 21:30 - İp: 88.***.**1.243
  • 1