rikah
rikah (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon L120 Çekim Modları

Çekim Modu : Otomatik mod, Sahne modları, Kolay otomatik mod,Akıllı portre modu, Fil modu, Sürekli Spor

Otomatik Program Modu : Portre, Manzara, Gece Portre, Parti/İç mekan, Plaj, Kar, Gün batımı, Alacakaranlık/Tan, Gece manzara, Yakın çekim, Yiyecek, Müze, Havai fişek gösterisi, Siyah-Beyaz kopya, Ters ışık, Panaroma yardımcısı, Evcil Hayvan Portre


Arkadaşlar ben amatör çekimlerle başlayıp daha sonra profesyonel makinelerle devam etmek istiyorum. Bunun için Nikon L120 uygun geldi. Ama makinede Çekim Modlarından (P, A, S, M) yok özel seçeneklerde yukarıda belirttiğim çekim türleri var. Bu ileri çekim türlerini yukarıdaki hangi özelliklerle sağlayabilirim acaba yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca yeni makine alternatifleri önerirsenizde sevinirim.

Tarih: 3 Nisan 2011, 15:55 - İp: 78.***.**7.239
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ileri cekim turu demekle ne kastettiniz bilemiyorum ancak makinanizda PASM cekim modlarinin olmamasi sizin hiz ve f dgerlerini degistirmenize izin vermez.Hizli bir obje icin aradiginiz hiz unsurunu ne bileyim surekli spor modunda,dusuk f numarasi yani arka plani flu yapmak icin macro mod falan kullanilabilinir diye dusunuyorum ki buda tamamen sizin bileceginiz bir is.Yani dene bakalim neler oluyo anlaminda...Zaten hepsinin adi var uzerinde,yani duruma gore o modu kullanmaktan baska yapilacak bi sey yok...

 

Tarih: 3 Nisan 2011, 17:15 - İp: 219.***.**6.57
rikah
rikah (üye)
İstanbul / Amatör

Evet işte ileri çekim derken bundan bağsediyorum makro çekim yaparken arka tarafı ne kadar flulaştıracağıma izin vermez bu makineler değil mi?

 

Tarih: 4 Nisan 2011, 12:06 - İp: 193.***.**3.199
hsevda
hsevda (üye)
Antalya / Amatör

bende nikon L 120 yi yeni aldım.Yurt dışından geldiği için türkçe kullanma klavuzu yok. Malesef makina hakkında net bir bilgim olamıyor bu yüzden.İnternettende bulamadım.Eğer sizin kullanma klavuzunuz türkçe ise paylaşabilirmisiniz.

 

Tarih: 12 Temmuz 2011, 21:17 - İp: 88.***.**4.237
rikah
rikah (üye)
İstanbul / Amatör

ben direk pro makineyle başladım o yüzden yardımcı olamayacam iyi günler

 

Tarih: 12 Temmuz 2011, 22:53 - İp: 188.***.**0.211
  • 1