flea
flea (üye)
Ankara / Amatör

Zoom Yardim

Selamlar,
Ben fotoğraf konusunda deneyimli değilim.
Bu konuda hemen hemen hiç bilgim yok.
Fakat ihtiyacım olan bir şey var. Ufak ilaç ampullerini
büyüterek üzerindeki yazılar okunabilecek şekilde resimlerini çekmeliyim. Bende bir makine var Kodak CX7525 iyi bir makine değil. Özellikle bu iş için en azından daha kaliteli ve iyisi olması gerekliydi bunu biliyorum. Fakat bu makineyle bu istediğimi hiç bir şekilde yapamazmıyım?

Bir resim gönderiyorum, çekebildigim en iyi resim bundan çok daha net fakat o resimde de, ilaç üzerindeki son kullanma tarihi yazan kısım mor renkte çıkmıştı.(Yazılar muntazam böyle bozulma yok) Makinenin üzerinde çiçek resmi olan bir ayar yeri var. Bu fotoları ayarı oraya getirerek çektim. Amacım şöyle manuel makine olsun böyle iyi çeksin süper olsun filan değil. O ilacı net bir bir şekilde büyüterek çekmek istiyorum. Eğer bunu o makine ile yapamazsam o makineden kurtulmam gerekicek. Bu durumda bana optic zoom u yüksek , fakat 800 milyonu geçmeyecek bir nikon önerebilirmisiniz? Canon da olabilir. Ama Nikon u tercih ederim.
Daha iyi oldugunu düşünüyorum.

Bana yardımcı olmanızı rica edeceğim. Eğer cidden yukarıda
yazdıgım şeyi yapamayacaksam bundan bir an önce kurtulmam gerekli.

Bu makineyi daha alalı 3 gün filan oldu.
Bu konularda deneyimsiz oldugum için o ufak ampulü
üzerindeki yazılar okunabilecek derecede büyütebilir sanmıştım.
Malesef öyle değilmiş. Yada bu foto yu netleştirmek ve üzerindeki yazıları büyütmek için bir çekim tekniği var mı?
Ne şartlarda çekmeliyim? Gündüz saat kaç olmalı?
Güneş ışığı nereden gelmeli filan bunlarla ilgisi var mı?
Yoksa tamemen makinenin kötü oluşundan mı kaynaklanıyor?
3x Optik zoom var. 3x Optik zoom a sahip canon a serisi de böyle kötü sonuç verir mi? Yoksa 8.5 zoom a sahip Nikon u mu almalıyım?


Birde bu makine ile çektigim görüntüler çok farklı.
Mesela insanların yüzlerini oldugundan daha yaşlı çekiyor.
Ve gene kişilerin yüzlerini olduklarından daha ufak ve zayıf çekiyor. Neden insanları olduklarından daha zayıf çekiyor bu makine? Birde bunu merak ediyorum.

Resim

Tarih: 25 Nisan 2005, 15:50 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Mesajınızdaki resmi inceledim. Netlik iyi yapılmamış. Elinizdeki makinanın teknik özelliklerine göre, en geniş açıdaki makro mesafesi 13 cm. Yani zoomu hiç kullanmadan, çekeceğiniz ampule en çok yaklaşabileceğiniz mesafe 13 cm dir. Bu mesafeden sonra makinanız netlik yapamaz. Kullandığınız mode doğru (çiçek resmi olan makro modu). Çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne boyutta kullanacağınız burada biraz önem kazanıyor. 13 cm yaklaşıp net yaptıktan sonra çektiğiniz fotoğrafı bilgisayarınıza indirdikten sonra bakın, ampul çerçevenin ne kadarını kaplıyor, yazılar net ise o fotoğrafı ampulun çerçeveyi size yeterli olabilecek kısmını doldurduğu kadarki kısmını kesip o boyut işinizi görüyorsa kullanabilirsiniz. Makinanız 5MP olduğu için, kullanacağınız boyut da çok büyük değilse işinizi görür sanıyorum.

İnsanların yüzünü daha yaşlı çekme konusuna gelince, çok keskin ayara getirimiş olabilirsiniz. Biraz daha soft (yumuşak) ayarda çekmeyi deneyin. İnsanları olduklarından daha zayıf çekme konusunda bir şey diyemeyeceğim. Eğer gerçekse, toplu bayanların resimlerini çekme konusunda bayağı popüler bir makina olabilir.

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 17:18 - İp: yok
  • 1