kritik
kritik (üye)
Ankara / Amatör

Zenit-e Teknikleri (lütfen Yardım)

Öncelikle Herkese Meraba siteye Daha Yeni Katıldım Vede Fotoğrafa Karşı Çok Hevesliyi Ve Elimde Bi Tane Zenit-e Var Daha İylerden İstemiştim Ama Başlangıç İçin Zenit Hem Maddi Hemde Öğrenmek açısından İyi Olur diye Düşündüm fazla bi Bilğim Yok Fotoğraf Makinasıyla İlgili Tekniklerine de Bilmiyorum Haliyle.. Vede Bende Flaşda Yok En Yakın Zamanda Akıcam İnallah Tekniklerini bilmyorum Vede Siz Yardımlarınızı Bekliyorum.

Şimdiden Saolun..

Tarih: 6 Ağustos 2007, 21:40 - İp: 85.***.**0.191
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör



aslında bir tekniği yok,sadece fotograf cekmesini bilmekle bu bilgiyi pratikle pekiştirmek var.ilk önce teorik olarak fotografcılık nasıl yapılır onu edinin sonra makinenizle alıştırmaya cıkın.bende de zenit-e var ve kullanıyorum faal olarak.siz fotogacılıkla ilgili temel bilgileri edinin gerisi kolay burada herkez yardımcı olur. kolay gelsin..

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 23:45 - İp: 85.***.**2.207
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bır kıtap edinin..makinaya film takmayın..objektifi cıkarın..
objjektifin uzerındeki halkada f degerleri vardır 2,4,5.6,8 16 vs gibi degerlerde..bu dıyaframdır halkayı cevirin..obj.arkasındaki duzenege basınca yaprakların kapandıgını gorursunuz..degeri dusurursenız yapraklar daha buyuk kapanır,degeri buyutursenız yapraklar daha cok kapanır..

dogal olarak.kucuk degerlerde fılme daha fazla ısık gırecek,buyuk degerlerde daha az ısık gırecek..
dıyaframı ozet olarak ogrendık...

----

enstantane..makinanın uzerınde b,30,60,125,250,500 gibi degerler olacaktır..bunlar 1/125 diye aifade edilir..sanıyenın 60 ta biri 125 te biri gibi..

paydadaki (30,60,125 vs.)deger buyudukce perde kapanma hızı artar..fotografa daha kısa sureyle ısık gırer..deger azaldıkca perde daha yavas kapanır,daha uzun sure ısık gırer..

enstantanenın ne oldugunuda ogrendık...

bu ikisinin ilişkisi ters orantılıdır..dıyafram artarsa enstantane duser,artarsa enstantane artar..

---
vizorden baktıgında kenarda ısıklar gorursun..yeşil tam pozlamayı ıfade ediyordu sanırım..bnm kinde pil kapagı yoktu kullanamıyordum
...

national geographynın verdigi fotografcılık cdleri var..uygulamalı ve anımasyonlu anlatımları var..onları edinebilirsen makinada enstantane ve diyaframın ilişkisinide rahatlıkla anlayabilirsin..gerisi sadece tecrube etmeye dayalı...

---------

buarada işi iyice ogrenene kadar:cektigin fotografların dıyafram ve enstantane degerlerini bir kagıda yazarsan,hatalarını gormene ve hangı degerleri degitirmen gerektigine karar verebilirsin...

 

Tarih: 7 Ağustos 2007, 03:48 - İp: 85.***.**4.24
kritik
kritik (üye)
Ankara / Amatör

Valla Arkadaşlar Saolun. gaijin Hocam Senin Dedğin Cdleri Bulmaya Çalışıcam Saol..
winnerboy Hocam Seninde Dediğn Gibi Ben Fazla Evden Dışarı Çıkmam Malum Ankarada Fazla Çekicek Yerde Yok.ama Yavaş Yavaş İnternetten Aldığım Yardımlarla Çözmeye Başladım.
Hocam winnerboy Bide Sana Bişi Sormak İstedim Zenit-E Var Demişsin Kaç Yıllık Acaba? Valla Bende Evde Buldum Bizde Çok Fotograf Makinası Vardı Ama Atmışlar (Eski diye) Çalışmıyomuş Zaten Bendeki Zenit-E Kalmış Bide Antika Var bi Tane BAlda Diye Bişi Hatta Resmide Var


100 Yıllık Filan Diyolar Ama Çekmiyo Ne Yazıkki Zenite-E De 10 Yıllık filanmış Heralde seninki Kaç Yıllık diye Sormak İstedim ?

 

Tarih: 7 Ağustos 2007, 12:21 - İp: 85.***.**9.11
  • 1