ercanicke
ercanicke (üye)
İstanbul / Amatör

Yardımcı Olursanız Sevinirim

gecen hafta nikon f80 aldım.makinayı az cok cozdum ama birkac yerde sorunum var.arka ve on planı netlemeyi bana analatırsanız sevinirim bide ve flulastırdığım alanı vizorde gorurmuyum?

Tarih: 6 Ekim 2005, 14:21 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba ercanicke;

Kısaca anlatmak gerekirse alan derinliğini etkileyen üç faktör vardır. 1. diyafram açıklığı, 2. odak uzunluğu 3. konuya olan uzaklık. Diyafram açıldıkça, odak uzunluğu arttıkça, konuya yaklaştıkça alan derinliği, yani netlediğiniz objenin önünde ve arkasında net görünen mesafe azalır. Sorunuzdan arka ve ön planın da net çıkmasını istediğinizi anlıyorum. Bunun için yukarıdakilerin tersini uygulamanız gerekir. Yani kısık diyafram, kısa odak uzunluğu ve konudan da uzaklaşırsanız konunuzun önünde ve arkasında çok daha fazla alan net olarak çıkar. Makinenizde alan derinliği ön izleme düğmesi varsa net alanı vizörden görebilirsiniz.

 

Tarih: 6 Ekim 2005, 16:58 - İp: yok
algulumver
algulumver (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşım bana 9 mb alabilecek bi mailin varsa bunu gönder sana nikon f80 nin türkçe kullanma klavuzunu göndereyim. bende de nikon f 80 var alalı fazla olmadı karşılıklı bilgi alışverişin de bulunabiliriz.

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 22:22 - İp: yok
  • 1