mhfidan91
mhfidan91 (üye)
Balıkesir / Amatör

Yardımcı Olur Musunuz?

Öncelikle merhabalar. Bende bu fotoğrafçılık dünyasına yeni katılanlardanım. Elimde Nikon D3100 18-55 kit lens ve yeni aldığım TAMRON Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1 var. Ve doğal olarak bende bu konuya sıfırdan başladıgım için bu işin temelini, inceliğini, kullanımını ve kendimi geliştirmeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu işi severek başladığımı ifade etmek istiyorum ve ilerleyen zamanda da kendimi geliştirmek istiyorum. Ancak sizlerin de bana yardımcı olmasını istiyorum tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Örneğin;
- diyafram ayarı nedir? ne işe yarar?
- İSO nedir? ne işe yarar?
- Enstantane nedir? ne işe yarar?
- AF-MF nedir? ne işe yarar?

Bunun gibi bir çok sorum var ancak ben fotoğrafçılıkta temel olan, bu işe ilk girdiğimde neleri sırasıyla Öğrenmek kendimi pekiştirmek ve tecrübelerinizden biraz kendime pay çıkarmak istiyorum. Bana Önerebileceğiniz herhangi bir fotoğrafçılık ile ilgili kitap broşür veya site var ise benimle paylaşmanız beni mutlu eder.

Eminim ki burada bu forumda çok çok iyi fotoğraf ustaları vardır ve bana yardımcı olacaklardır. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Tarih: 3 Şubat 2013, 14:44 - İp: 88.***.**3.173
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

Aradığın soruların cevabını forumda bulabilirsin.

http://forum.netfotograf.com/terimler-sozluk/

 

Tarih: 3 Şubat 2013, 22:49 - İp: 78.***.**9.238
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

diyafram : fotoğrafı çekerken giren ışık miktarını kontrol eder. gözbebekleri gibidir.. çok ışıkta kısılır az ışıkta açılır.

ISO : filmin yada sensörün ışık hassasiyetidir.. değer yükseldikçe hassasiyet (algılama) artar.

enstantane : fotoğrafın pozlanma süresidir. 1/90 genellikle flaş ile çekilen pozlanma süresi saniyenin doksanda biri kadardır. yani çektiğiniz fotoğrafta, film yada sensör, saniyenin doksanda biri kadar süre açık kalır. B modu vardır bazı makinalarda; deklanşöre bastığınız süre boyunca sensör yada filminiz pozlanmış olur.

AF : Auto Focus (otomatik odaklanma) makina/objektif kendisi yapar
MF : Manuel Focus (el ile odaklama) fotoğrafı çeken kişi el ile objektiften yapar.

 

Tarih: 5 Şubat 2013, 16:22 - İp: 88.***.**8.89
iirrffaann
iirrffaann (üye)
İstanbul / Amatör

Benim kendi yazım. Biraz pratikle birlikte birkaç kere dikkatli oku anlarsın. Ama pretik şart.
http://forum.netfotograf.com/cekim-teknikleri/yeni-baslayanlar-icin-makine-ayarlari-57919-1.html

 

Tarih: 5 Şubat 2013, 21:12 - İp: 94.***.**3.60
dugunslayt
dugunslayt (üye)
İstanbul / Meraklı

kardeşim burdan bişiler öğrenebilirsin

http://www.uzmantv.com/etiket/diyafram

youtube de Faruk Akbaş ile fotoğraf eğitimi diye arat hepsini göreceksin

bunun gibi daha bir çok sayfa var istersen gönderirrim

 

Tarih: 5 Şubat 2013, 22:11 - İp: 78.***.**4.114
colmehmet
colmehmet (üye)
Antalya / Meraklı

Merhaba, ben de sizin gibi yeniyim. ben size kendi anladığım gibi açıklayayım siz de yeni olduğunuz için belki birbirimizin dilinden daha iyi anlarız

Diyafram: Fotoğraf makinesinda A modu oluyor. ne kadar küçük yaparsan ve fotoğrafıda çektiğin objeye zum yaparsan arka plan flu oluyor. geniş alan çekeceksen büyük sayı ayarlayacaksın.
İSO: gece flaşsız çekimlerde ne kadar yüksek olursa o kadar sarsıntıyı azaltıyor. ama fotoğraf cam gibi olmuyor. iso yüksekse sarsıntı azalıyor ama fotoğrafda tozlu gibi görüntü oluyor. iso düşükse (tripod olması lazım) fotoğraf daha net oluyor. gündüz çekimlerinde düşük ayar oluyor genelde.
Enstantane: fotoğraf makinesindeki S modu oluyor. örnekle açıklayayım 1/250 (hızlı pozlama) hızında çekimle çeşmedeki suyun akışını yakalıyorsun, 8 sn (yavaş pozlama) hızında gece giden arabayı çektiğin zaman arabanın ışığı yol boyu uzar gider. (tripod olması lazım)
umarım yardımcı olabilmişimdir.

 

Tarih: 11 Şubat 2013, 13:23 - İp: 88.***.**3.254
  • 1