ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

Wb Ayarı Hakında Bir Kaç Soru.

Herkese iyi günler..benim sorum şu olacak..(gerçi k10d izlenimler de soru sordum yanıt yazılmadı ama birde burada deneyim)..ben çekimlerin manuel beyaz dengesi yapılarak daha güzel olabileceğini bir kaç yerde okudum..bunun üzerine nasıl yapılacağına kullanım klavuzunda ve forumda baktım..bir beyaz peçete veya dosya kağıdını objektifi kaplayacak şekilde tutup bu ayarı yapın şeklinde yazılar var..kağıtla objektif arasının belirli bir mesafesi varmı...kapalı ortamda beyaz dengesini ayarlarken objektife göstereceğimiz kağıt ışık kaynağına yakınmı olacak yoksa herhangi bir yer yeterli olurmu...gün ışığında manuel wb nasıl sonuç verir.birde bir yerde okudum pringles cips kapağını objektife tam kapatıp ışık kaynağına doğru manuel wb yapmak daha iyi sonuçlar veriyormuş bunu deneyeniniz varmı..son kez flashlı manuel wb yapılmaz diye bir yazı okudum ama ayar yapıp flashlı çekim yaptığımda renkler hiç hoş olmuyor...cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Tarih: 18 Şubat 2007, 17:49 - İp: 88.***.**1.18
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

kağıtla objektif arasının belirli bir mesafesi varmı...

Kadrajı dolduracak şekilde olmalı, belirli bir mesafe yok.

kapalı ortamda beyaz dengesini ayarlarken objektife göstereceğimiz kağıt ışık kaynağına yakınmı olacak yoksa herhangi bir yer yeterli olurmu..

Fotoğrafını çekeceğiniz nesne(ler)e yakın olmasında fayda vardır.

gün ışığında manuel wb nasıl sonuç verir.

Gün ışığında, makinelerin Auto beyaz ayarı genellikle başarılı olur, ama yine de elle beyaz ayarı daha iyi sonuç verebilir. Deneyin. Ama uzaktaki bir nesneyi çekiyorsanız, (manzara çekimleri gibi) beyaz kağıdı o kadar uzağa koyamayacağınız için, elle beyaz ayarı yapmak zor olacaktır.

flashlı manuel wb yapılmaz diye bir yazı okudum ama ayar yapıp flashlı çekim yaptığımda renkler hiç hoş olmuyor...

Flaş ışığının Kelvin değeri sabittir, (5000-5500K gibi) öğlen vaktindeki gün ışığınla yaklaşık aynı değerdedir. Beyaz ayarı hangi ışık şartlarında yapılıyorsa, fotoğraf da o ışık şartlarında çekilmelidir. Bu nedenle, flaş ile beyaz ayarı yapılırsa, fotoğrafın da flaş ile çekilmesi gerekir. Makinelerin gün ışığında başarılı olan Auto beyaz ayarları flaş ile de başarılıdır, çok gerek görüldüğünde makinenin beyaz ayarı, Flash olarak da ayarlanabilir.



#ocaklilar' tarafından 18.02.2007 19:16:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 19:14 - İp: 85.***.**0.76
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

cünenyt bey teşekkür ederim yardımınız için..peki pringles cips kapağı hakkında bir yorumunuz varmı..

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 19:25 - İp: 88.***.**1.18
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Kullanıldığını duymuştum ama denemedim. ExpoDisc diye bir ürün de var bu amaç için kullanılan ama fiyatı biraz pahalı. Selpak'ın hem fiyatı uygun hem de taşıması kolay oluyor.

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 22:20 - İp: 88.***.**1.176
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

evet bende gördüm onu..dediğiniz gibi selpaka devam..

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 22:36 - İp: 88.***.**1.18
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

Sevgililabilerimyani her farklı ışık ortamında çekim yapacakken cebimizden bir beyz peçeteçıkartıp wb mı yapacağız sonra o ortamda o ayarla devam yani öylemi açıklarsanız sevinirim

 

Tarih: 10 Mart 2007, 17:09 - İp: 88.***.**9.63
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

tolgabengi,

her farklı ışık ortamında çekim yapacakken cebimizden bir beyz peçeteçıkartıp wb mı yapacağız sonra o ortamda o ayarla devam yani öylemi

Beyaz ayarını elle yapma yöntemini seçmişsek, öyle.

 

Tarih: 10 Mart 2007, 18:05 - İp: 85.***.**9.3
  • 1