vaisem
vaisem (üye)
İstanbul / Amatör

Ustalar Yardımcı Olun

Bir siteyi gezerken bu tarz fotoğraflar çekebilmek için hangi yolu izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekipman yada program olarak neler kullanmalıyım teşekkürler.

örnek site http://www.emretaptik.com.tr

Tarih: 12 Ocak 2016, 22:52 - İp: 85.***.**6.204
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

sorduğunuz şeyin cevabı kurs eğitim ve yıllar sürecek bir tecrübedir. kimse size iki satırda bunları anlatamaz.

iki satır cevap şu olur anca : bir dslr alın bir ışık sistemi kurun birde photoshop kurun tamamdır.

 

Tarih: 14 Ocak 2016, 10:12 - İp: 85.***.**1.207
rentner
rentner (üye)
Almanya / Amatör

Merhaba Kesim kardeşim siz hakikaten iyi niyetli bir insansınız ve her abuk subuk realiteden uzak sorulara cevap veriyorsunuz. Örneğin : kamera alacağım,kamera hakkında her şey gibi sorular. bu yakında evleneceğim,kadınlar hakkında her şey ya Çok yaşayın Kesim bey kardeşim sevgi ve selamlar

 

Tarih: 19 Ocak 2016, 11:20 - İp: 93.***.**5.241
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

teşekkür ederim..

selamlar..

 

Tarih: 19 Ocak 2016, 16:03 - İp: 85.***.**1.207
rockkesman
rockkesman (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba Kesim kardeşim siz hakikaten iyi niyetli bir insansınız ve her abuk subuk realiteden uzak sorulara cevap veriyorsunuz. Örneğin : kamera alacağım,kamera hakkında her şey gibi sorular. bu yakında evleneceğim,kadınlar hakkında her şey ya Çok yaşayın Kesim bey kardeşim sevgi ve selamlar ,
rentner abimiz siz hergün burdaki forumda kaç kişiye cvb verdiniz,yada yanıtladınız?Bu sitede tecrübelerine dayanarak kesim00,teknik ve ince detaylarda paperman ve ercan43 cvcb vermeye çalışıyor.onun haricinde bu sitede cvb verecek adam kaldıysa isimlerini yazda bizlerde bilelim.öle dışarıdan nutuk atmakla bu işler olmuyor.o senin dediğin 10 yıl önce idi arkadaşlık dostluk ve yardımseverlik bu forumda.kesim00 arkadaşımızda zaten çok eski bir üye değil.son yıllarda bu foruma takılan yardımsever bir kişi tecrübesine göre insanlara bilgi vermeye çalışıyor.Fotoğraflara beğene basanlar bir kere forumda cvb yazmamışlar.Hala bir şeyleri anladığınız yok rentner kardeşim insanlara neden böle yazıyorlar diye aşağılıcı yazılar yazmayın yada siteden uzak durun.gidin yurtdışında ömrünüzün geri kalan keyfini sürün.

 

Tarih: 19 Ocak 2016, 17:04 - İp: 78.***.**4.72
rentner
rentner (üye)
Almanya / Amatör

Selam Rockkesman A)fotoğraf çekmek bir teknik işlemdir.
Bu tekniği bilen arkadaşlar da azınlıkta, B)fotoğrafı okumak bu başlı başına bir bilimdir, fotoğrafı okuyamayan bir ''stüdio fotoğrafçısı'' şunu çekmek istiyorum hangi para flashı'ı alayım? diye soran bir kişiye tavsiyem piyasada var olan fotoğrafları bir oku,yada....! C)site de soru sormadan önce elindeki makinayı kullanmasını öğren.!artı makinayı kullanmayı öğrenirken fizik ve matamatikten anlaman şarttır.Uzatmayalım, neden sorulara cevap yazmadığımı anlamış olduğunu var sayıyorum.Siteden uzak durun çağrınıza Ha yurt dışında ömrümün geri kalan kısmının keyfini sürün. Bak kardeşim benim hem Türkiye'de hem de Almanya'da fotoğraf stüdiolarım ve hiç bir zaman ulaşamayacanız aksesurlar var üstelik
sırf benim keyfime.yukarıda yazdığınız son satıra atfen. Bunun adı sosyal kıskançlıktır.esen kalın sevgi ve selamlar

 

Tarih: 20 Ocak 2016, 11:49 - İp: 93.***.**5.241
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yöneticisi olduğum bir başka forumda da insanların sorularına cevap vermeye çalışıyorum. hiç bir beklentim olmadan mümkün olduğunca yardımcı olma gayretindeyim.. hakikaten yardıma ihtiyacı olanlar oluyor.. tecrübe sahibi olan birinin vereceği bir tavsiye ile insanlar karmakarışık bilgi kirliliğine fazla dalmadan maddi zarar görmeden istediklerine ulaşabilmesi beni memnun eder sadece.

Bazen cevabı aylar süren bir eğitimle bile tam olarak anlaşılamayacak şeyleri bir iki satırda vermemiz beklenebiliyor.. hatta bu kadar zahmet gerektiren talebin sorusu bile bazen zahmetten ve özenden uzak olabiliyor.. yani karşısındakinden sayfalar dolusu cevap yazmasını beklerken bazıları soruyu yazarken ufacık bir özen bile göstermeyebiliyorlar..

bazen google a yazıp bir iki dakikada bulabileceği cevabı buraya sorup günlerce cevap bekleyebiliyor..bazen de neden cevap verilmiyor kardeşim diye azarlayabiliyor bile..

bu yüzden ne kadar da gönüllü ve özverili de olsak arada bizde balataları sıyırabiliyoruz

zaman zaman ben de bu tür sorulara bir şeyler yazıyorum ki bundan sonra benzer talepler gelmesin..

üst düzey bir durumum yok ama elimden epey bir ekipman geçti. bir ara talep üzerine il gençlik müdürlüğünde yeni başlayanlara 6 haftalık kurs vermişliğim oldu. kendi blogumda arada makale yazıp yine yeni başlayanlara yol gösterici olmaya çalıştım. fotoğrafa gönül veren herkese yardımcı olmak isterim.

yanisi , cevap verenin de vermeyenin de bir nedeni vardır illaki




#kesim00' tarafından 20.01.2016 22:32:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ocak 2016, 15:41 - İp: 212.***.**7.227
rubenphoto
rubenphoto (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu fotoğraflar da öyle çok aman aman bir şey yok ki...
Stüdyo Moda Fotoğrafçılığı işte...
Çok iyi bir ışık,Biraz daha iyi lens ve kamera iyi açı ve biraz da tecrübe ister...

 

Tarih: 24 Şubat 2016, 16:48 - İp: 94.***.**5.62
  • 1