knn1982
knn1982 (üye)
Bolu / Meraklı

Ürün Çekimi Hakkında Yardım.

Merhabalar;

Ailemize ait bir ev tekstili ürünleri imal ve satış şirketimiz var. Yeni yeni internet sitesi , katalog vs. yapıyorum. Bu yüzden fotoğraf çekimlerini kendim yapmak istiyorum.Hergün farklı ürünler (farklı desenler)deniyorum ve her fotoğrafı stüdyo da çektirmeye gücüm yetmiyor.

Benim sizlere sormak istediğim ;

Örneğin bir yatak 160cm X 200cm ben bu yatağı minyatürleştirsem 40 cm X 50cm yapsam çektiğim resimlerde yatağın küçük olduğu belli olur mu?

Ve bu tür ürünlerin çekiminde ışık çadırı uygulaması gerekir mi? olursa faydası olurmu?

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Tarih: 13 Nisan 2012, 10:24 - İp: 88.***.**2.255
cmf
cmf (üye)
Ankara / Meraklı

Maliyetten kısmak için,yeni giderler yaratıyorsunuz.Minyatür yatak size ürün ve zaman kaybına neden olur.Diyelim yatağı minyatür yaptınız kumaşı ve kaplamayı nasıl minyatür yapacaksınız(desenleri).
Ürünleri biriktirip profesyonelce çözüm en mantıklısı.

 

Tarih: 13 Nisan 2012, 11:42 - İp: 78.***.**3.219
oldies
oldies (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

senin iş öle olmaz hocam katalog yapçam diyon birebir olması daha iyi ürünün makinen iyi ışık sistemin bunları bir yana koy ilk önce sana fotograf ve ışık üzerine bilgi gerekli


yardım istersen yardımcı olmaya çalışırız


#oldies' tarafından 13.04.2012 13:20:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Nisan 2012, 12:51 - İp: 88.***.**9.211
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Eğer işinizi profesyonel yapmak istiyorsanız kendiniz de profesyonel düşünmelisiniz.

Tekstil ürünlerinin fotoğraflarının çekimi ayrı bir ustalık ve deneyim ister. Kaldı ki ürün fotoğrafçılğı öyle göründüğü gibi kolay bi iş değildir.

Bu boyuttaki ürünlerin çekimi için oldukça güçlü paraflaş sistemleri, uygun renkte artalan ekipmanları ve tabii ki deneyim gerektirir.

Bahsettiğiniz ürünün bir maketini yaptınız diyelim; tekstilin üzerindeki desenin de aynı oranda küçültülmüşünü nasıl yapacaksınız?

Bir adım daha ileri gideyim müsaadenizle: Diyelim ki bütçeniz buna elverdi ve bütün ekipmanları satın aldınız. Bu ekipmanlardan gerekli verimi alabilmek için yeterli fotoğrafçılık bilginiz ve tekstil ürünü çekimi konusunda tecrübeniz var mı?

Daha iyi bir örnekle, annelerimizin sahip olduğu çelik tencerelerin aynısından biz de alsak, aynı lezzetteki yemekleri pişirebilir miyiz?

Bence bu işi meslek olarak yapan fotoğrafçılara bırakmak en mantıklı olanı. Birden fazla fotoğrafçıdan fiyat alın; günümüz ekonomik şartlarında iş alabilmek için belki de sizin düşündüğünüzden daha uygun ücretlere bu işi yapacak insanlar vardır. Ve kesinlikle görüşmelerinizde fotoğrafçının kullanacağı ekipmanları ve referanslarını iyi incelemeyi unutmayın.

 

Tarih: 13 Nisan 2012, 16:03 - İp: 46.***.**3.230
knn1982
knn1982 (üye)
Bolu / Meraklı

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Önerileriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Daha sonra düşününce minyatür yatak olayından vazgeçtim.Ama ben bu olayı en azından deneme adına yapacağım.

Ürün çekim olayı şu ana kadar bize 4-5 kez lazım oldu ve stüdyoda çektirmiştik.

Daha önce dediğim gibi ben bu olayı en azından deneme adına yapacağım. Çok profesyonel olmasa da en azından benim kullanabileceğim kalitede olursa kullanırım.

Tam boy yatak ve tam boy ürünle önümüzde ki haftalarda denerim inşallah.

 

Tarih: 13 Nisan 2012, 16:36 - İp: 88.***.**2.255
  • 1