ysmo
ysmo (üye)
İstanbul / Meraklı

Sony H9 İcin Acil Yardım!

merhabalar h9 makina satın aldım.daha once slr makina kullandım cok profosyonel olmamakla birlikte fotogracılık hakkında bilgi sahibiyim ancak ilk defa digital slr like bir makina kullanıyorum objektif ayarlarını takdir edersinizki elle cevirerek yapan ben simdi digital teknolojiyle ikisini bagdastıramadım.makinayı yurt dısından getirttigim icin ingilizce menu kullanımı var dil sorunum olmadıgı icin sorun olmuyor benim icin tum ayarların nerden nasıl yapıldıgını da buldum ancak hala diyafram ayarlarını yapamyorum.yani odak calısmaları nesnelere odaklanarak cekim yapmayı beceremedim bir turlu.ben kendi bildiklerim ve kullanım klavuzunun anlattıklarına göre manuel odak yapmaya calısıyorum ama bir turlu diledigim nesyene odaklnıp netlik elde edebilmeyi basaramdım ya hepsi net oluyor ya da hepsi bulanık.makinada A modu manuel diyafram S modu da manuel enstantene ayar modları oldugunu anladım.s modunu asagı yukarı becerbildim ama sorun A modunda.h9 sahibi olan arkadaslar bana yardımcı olursa cok ama cok sevnirim.ve diger puf noktalardan bahseebilirse cok minnetar olacagım.bazı arkadaların calısmlarına baktım.sorunun makinadan degil benden kaynaklandıgını anladımyardımlarınızı rica ediyorum.iyi gunler dilerim

Tarih: 9 Ağustos 2007, 11:17 - İp: 85.***.**3.41
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

M modunda yani manuel ayarlardan bunu yapabiliyorsunuz. Ayrıca A moduna getirdiginizde önce ''ok'' tusuna basın ve f degeri sarı olsun sonra tekeri cevirerek istediginiz degere getirin. Bende H9 kullanıyorum bence iyi bir tercih memnun kalacaksınız.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 16:34 - İp: 85.***.**2.148
ysmo
ysmo (üye)
İstanbul / Meraklı

o ayarların nasıl yapıldıgnı buldum ama f degerini degistirince odak calısması yapamıyorum.yani anlatmak istedigim su ki mesela ben tek bir objeye odaklanıp arka fonu veya diger objeleri bulanık odaklandıgım nesneyi net görmek istiyorum.bunu bir turlu ayarlayamıyorum.f degerini en buyuk degere getiriyorum ama yinede odaklandıgım nesneyle beraber tum foto net oluyor.anlatabildim umarım.biraz daha detaylı bilginize ihtiyacım olacak sanırım.yardım ederseniz cok sevnirim

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 17:37 - İp: 81.***.**0.106
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet malesef o olay olmuyor nedense. SLR bir makine ile oluyor ama ben de yapamadım onu. Sony ile temasa gectim ama onlarda net bir cevap veremediler. Peki bunları macro moddamı deniyorsunuz normal mi? Cünkü makroda oluyor, normal modda olmuyor.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 18:35 - İp: 85.***.**2.148
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

H9 kullanmadım ama daha önce uzun süre h2 kullandım. eğer mantık aynıysa belki yardımcı olabilirim.

öncelikle şunu söyleyeyim, Türkçe kullanım klavuzunu Sony nin web sitesinden ilgili yere bir mail atarak talep edebilirsiniz. Ücretsiz olarak ve bazen kargo parasını da üstlenerek yolluyorlar.

h2 de A (diyafram öncelikli mod) modunda diyaframı kısıp ayarlamak için tek yapmamız gereken öndeki ayar halkasını çevirmek.
M yani manuel modda hem diyafram hem enstantaneyi ayarlayabiliyoruz elbette. Öndeki ayar halkasını çevirdiğimiz zaman ya enstantane ya da diyafram değişir. Halkayı içeri doğru bastırdığımızda seçim tersine döner.

Manuel fokus tüm dijital makineler gibi kullanışsız. Menüden ayarlıyoruz.

Ama siz sanırım nasıl yapılacağını buldunuz ama sonucu iyi bulmadınız. Yani odaklandığınız nesne net diğerleri bulanık olsun istiyorsunuz. Yanılıyor muyum?
Eğer sorun buysa size kötü bir haberim var
DSLR-like makinelerde öndeki nesneye odaklanıp arka planı flu bırakmanın bir formulü yok. Daha önce SLR kulalndığınızı yazmışsınız. SLR makinenizdeki MF maalesef dslr-like makinelerde aynı sonucu vermiyor. Hem odaklandığınız nesne hem de arka plan gayet net çıkıyor. Bunun nedeni de kullanılan küçük sensör. Alan derinliği dediğimiz şey bu makinelerde çok sınırlı. Makro çekimler dışında arka planın flu olması ancak tesadüflere kalmış. Teleyi açıp diyaframı açmak portrelerde filan bazen istenen sonucu veriyor. Ama her zaman değil.

SLR makinenizdeki alışkanlıklarınızı sürdürebilmek için DSLR-like değil DSLR almalıydınız. Onların çalışma mantığı tamamen SLR makineler gibi, MF için menüye başvurmak da gereksiz.

Belki MF yaparak bir şeyler denenebilir, açıkçası h2 de de MF yapmak zor bir işti ve ben pek ender kullanıyordum. MF nin işleme mantığı MF seçeneğini menüden aktif yapıyoruz. Ortadaki joyistik benzeri tuşlarla mesafeyi ayarlıyoruz.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 20:54 - İp: 81.***.**8.105
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

Sayın buffalo acaba şuan ne kullanıyorsunuz makine olarak?

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 22:00 - İp: 85.***.**2.148
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

sony dslr a100 kullanıyorum. 18-200 ve 50mm den ibaret iki lensim var.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 22:09 - İp: 81.***.**8.105
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende almayı düşünüyorumda acaba tavsiye edermisiniz? Suan 18-70, ve 70-300mm lik lenslerle kit halinde alacagım. Birde macro lens önerinizi alabilir miyim? Konu dısına cıktıgım icin özür dilerim ama yakalamısken sormak istedim.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 23:10 - İp: 85.***.**2.148
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

buradaki konulara
http://forum.netfotograf.com/sony.asp
ve özellikle bu konuya göz atın derim.
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=11997

Ben oldukça mennun olduğumu söyleyebirim.
Makro seçenekleri;
sony 100mm makro
sony 50mm makro
bu ikisi 1000 liranın üstünde fiyata sahip maalesef.

tamron 90mm makro
yurtdışından 500 dolara getirtebilirsiniz, çok ideal bir makro.

sigma nın 50,70,105mm makroları var. ben sigmalardan özellikle 70mm yi öneririm. makro objektifler maalesef oldukça pahalı şeyler.
sigma 50mm 500 , 70 ve 105mm ise 700 lira civarında olmalı. Bunları ülkemizden garantili olarak almak mümkün. Sanırım şu an stoklarında yok ama yakında getireceklermiş.

Yukarıda linkini verdiğim sony bölümünde yazarsanız objektif konusunda diğer arkadaşlar da fikirlerini yazarlar.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 23:25 - İp: 81.***.**8.105
ysmo
ysmo (üye)
İstanbul / Meraklı

yardımlarınız ve acıklamalarınız icin cok tesekkur ederim.ben makinayı almadan once cok arastırdım ve sony yi secmemin tek sebebi manuel odak olayının varlıgıydı yani özelliklerinde öyle yazıyordu.belki vardır da ben mi beceremiyorum acaba diye dusunuyorum.dslr makinaların fiyatları bi hayli yuksekdi ve video cekimleriyoktu birazda meslegim sebebiyle bu slr like makinayı tercih ettim.biraz daha denemeler ve ugras vermek gerekiyor.belki yakalayabilirim.konu hakkında farklı bilgisi olan arkadaslarım varsa goruslerini belirtmelerini rica ederim.yardımlarınız icin tekrar saolun

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 11:16 - İp: 81.***.**0.106
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merhaba uzun bır ayzı olabilir şimdiden kusura bakmayın..

makineler evet slr gibi calısmıyor ve kucuk sensorlu olmalarına ragmen ben alan derinliği konusunda sıkıntı cekmıyorum..
oncelikle dıyaframı en acıka yanı 2.8 e getirmeniz gerekiyor en buyuk dıyafram da tabıkı butun fotograf net cıkacaktır..bir kavram hatası var sanırım..
onceki tereke bastıgınızda sarıya donen kısmı artırıp azaltıp tekrar bastıgınızda secımden cıkıyorsunuz,yana kaydırıp diger ozelligide aynı sekilde degiştirebiliyorsunuz..

manuel focusu deklasorun hemen arkasındaki dugmelerden ozelligi acarak yapabilirsiniz..ancak bunun için setup menusunde focusun monıtorde olması gerekiyor sanırım..

birde oyle deneyın..

a ve s modunu cok kullanmıyorum acıkcası ama mantıklarını bılıyorsunuz..enstantane ile ev degerini degiştiriyorsunuz makıne dıyafram ayarlıyor..
yada dıyaframla ev yı secıyorsunuz enstantane ayarlıyor..
ben daha cok m ve acıl cekımler ıcın p modlarını kullanıyorum..daha iyi sonuclar veriyor bana gore..
---
sizin sorup benım anlamadıgım anlatmadıgım bırsey varsa eger tekrar belirtin yardımcı olmaya calısırım..iyi gunler

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 14:30 - İp: 85.***.**9.205