driver
driver (üye)
İstanbul / Amatör

Otomobil Fotoğrafı?

Hepinize selam...
Yeni üye oldum foruma inşallah sizlerden daha çok şey öğreneceğim.
Bir dergide otomobil (tuning) fotoğrafları çekiyorum.Canon EOS 10D ile 20/40 sigma objektif var.Genelde statik fotoğraf çekiyorum.
Daha farklı teknikler yada bu alette yapabileceğim neler var? Aşağıdaki bir kaç adet pro.otomobil fotoğrafçıları tarafından çekilmiş örnekler var..Bu tarz çekim yapabilmek için neler yapmak lazım?
Son olarak sorum yurtdışında otomobil bir aygıt monte ediliyor ve diğer otomobili yolda giderken neredeyse tamponun altından çekiyor, bu aygıtı burada bulma imkanım var mı?
Teşekkür ederim.



bunda photoshop olabilir

Tarih: 3 Ağustos 2005, 20:09 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bende otomobil dergilerine fotoğraflar çekmiştim. Durağan fotolar dışında hareketli fotoğraflarda çekebilirsin. Panlama yapabilirsin. Araç hareket halindeyken çekimler yapabilirsin. Bunun örnekleri çoğu dergide görebilirsin.

Şimdiden başarılar.

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 22:58 - İp: yok
tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

benimde canon eos 10d makinamvar.Raw formatini kullaniyormusun?sana önerim maya,3d max studyo programlari
tam bu dergi icin gerci photoshoptan daha pahali ve zor bir program dene ve gör.10d ile sorun olmaz

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 23:21 - İp: yok
driver
driver (üye)
İstanbul / Amatör

pan çekiyoruz zaten onun dısında orneklerdekı gıbı gece bu sekılde nasıl cekebılırım

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 23:29 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Bu şekilde çekimler yapabilmeniz için gerekli olan iki şey var uygun mekan ve istediğiniz etkiyi yaratabileceğiniz profesyonel ışık sistemleri

 

Tarih: 4 Ağustos 2005, 02:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobraya katiliyorum.. ayrica photoshop kullanmak da gerekli..
birsey daha eklemek isterim aslinda... yukaridaki fotograflar hic de profesyonel degil.. isiklandirma hatalari var.. birinci fotografda aracin onundeki ve arkasindaki golgelere bir bakin mesela... ayrica fotografin sag tarafinda, koprunun direginin (artik her neyse..) bir parcasini crop'lamayi unutmuslar.. diger ayaktaki golgeli alan da hosuma gitmedi.. bir de fotografda cok fazla noise varmis gibime geliyor..
ikinci fotografda ise angle yanlis bana gore.. yol, sonsuza uzaniyormus gibi cekilebilirdi.. ayrica ben olsaydim, cok daha yakin plandan alirdim arabalari.. arabanin hatlarini daha cok ortaya cikartirdim.. bence daha iyi olurdu, siz ne dersiniz? .. ayrica photoshop'u da iyi kullanamamis bana gore vatandas.. gunesin sol tarafdan parladigini gorebilirsiniz.. arabalarin sag taraflarina dusen golgeden.. ...ortada duran elemani da hic sevmedim dogrusu.. ben olsaydim, bir bayan koyardim ortaya.. mini bir sort giyen bir bayan.. ayrica otomobil dergisinde daha bir hos dururdu, yanlis mi dusunuyorum?..
ayrica sagdaki bina ile soldaki dikenli teli hic mi hic sevmedim.. butun atesi sonduren elementler..
..
ucuncu fotografda ise background cok fazla renkli.. focus noktasini arabadan alip goturuyor.. benim fotografda daha cok dikkatimi ceken sey: "loews theatres".. arabanin durus acisini sevdim fakat bence fotografi biraz daha yukari bir noktadan almak gerekirdi.. ayrica fotografda, araba, tam bir seritde durmuyor.. bu fotograf icin trafigi mi durdurdular acaba? arkada akan bir trafik var, fakat amcam volkswagen kullandigindan, kimseyi iplemeyip yolun ortasina park etmis gibi gorunuyor.. profesyonel bir isiklandirma da kullanilmamis..
...
sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar?

 

Tarih: 22 Ağustos 2005, 12:56 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Size şunu söylemek isterim bu üç fotoğraftada ışıklandırmadan faydanılmamış bence. Belki ikinci fotoğrafta Tepe flaşı ışığı destek olarak kullanılmış olabilir ama zannetmiyorum.Ayrıca üç fotoda gerçekten taratıcı ve o an için çekilebilecek en iyi fotoğraflar olduğunu düşünüyorum. Ben de bir süre araç çekimleri yaptığım için, açık alan çekimlerinde genelde yapay ışıktan faydanılmaz. arada sırada reflektörlerden yararlanılabilir ve kare için fazla hazırlık yapmazsınız. sonuçta dergide tunuing sayfalarında kullanılacağından Paraflaş ve softbox desteği kullanılmaz. Ama reklam için çekilen otomobil fotoğraflarında son derece gelişmiş ışık sistemleri ve teknikler kullanılır. Çünkü çekimleri oldukça zordur.

Sevgiler saygılar...

 

Tarih: 23 Ağustos 2005, 21:32 - İp: yok
  • 1