aprecimurat
aprecimurat (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D90 Ve Sb-910 Flaş Çekim Ayarları?

merabalar nikon d90 nikkor 18-105mm lensim ve sb910 flaşım var gündüz çekimlerinde ve gece çekimlerinde yeterince flaşı kullanamıyorum genelde flaş A modunda gündüz ama istediğim ışığı alamıyorum gece çekim yaparken de arka plan kapkaranlık öndeki model çk aydınlık çıkıyor arkada bulunan ışıklar çıkmıyor nasıl bir ayar yapabilirim hem gündüz hem gece çekiminde ?

Tarih: 28 Ocak 2013, 20:25 - İp: 88.***.**3.143
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba arkadaşım,

Bende SB910 kullanıyorum,flaş çok özellikli bir flaştır.Anladığım kadarıyla flaşı kendi üzerinden diyafram öncelikli modda kullanı-
yorsun.TTL veya TTLB modunda kullanmayı bir dene.Tahminen söylüyorum
flaşın manuel zoomlamada kaldıysa flaş odak mesafesine göre zoom
yapmaz ve odak uzaklığına bağlı olarak karanlık yada çok parlak çıkabilir.Ayarlar menüsünden zoom ayarını otomatiğe almalısın.
Tabi bu arada makinenin diyafram ve perde hızınada dikkat etmen lazım.

 

Tarih: 28 Ocak 2013, 23:41 - İp: 94.***.**6.228
atilla61
atilla61 (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle flaşların kılavuz numaraları vardır, öğrenmeye buradan başlayabilirisniz daha sonra bol bol pratik yapmak lazım.Aslında bu soruya cevap verebilcek çok usta var bu sitede eminim cevap vereceklerdir.

 

Tarih: 29 Ocak 2013, 03:04 - İp: 92.***.**5.2
aprecimurat
aprecimurat (üye)
İstanbul / Amatör

klavuzlar braz karışık bu işin usta isimleri cevap verse daha kolay olabilir

 

Tarih: 29 Ocak 2013, 23:45 - İp: 88.***.**9.89
st.petersburg
st.petersburg (üye)
Yurtdışı / Amatör

yukarıda arkadaşın da dedigi gibi flasını TTL moduna alman daha saglıklı olur. D-90 ın menüsündende flash ayarının olması lazım. flashın fazla patlaması, makinayı elinize aldıgınızda (fotograf ceker pozisyonda) sol tarafta flasın hemen altında bi dugme olacak üzerinde zaten flas işareti var. ona parmagınızla basılı tutarak makinanın uzerindeki ekrandan degerin 0 (sıfır) da olmasına dikkat edin, kurcalarken + ya getirmiş olabilirsiniz. dediginize gore zaten A yani autoda cekiyorsunuz ki bu kadar parlak cıkmaması lazım (ornek fotograf koymadıgınız icin farazi konusuyorum) dedigim ayar 0 da ise, yani + bir degerde degilse, ustteki ekranın hemen yanında, uzerinde (+-) degerlerin oldugu ikinci bir dugme vardırki, bu da parlaklık ayarıdır, ona daa parmagınızla basılı tutarak, aynı ekrandan, 0 yada biraz dha koyu isterseniz - konumuna getirebilirsiniz. gece cekiminde arkada kalan ışıkların cıkması icin ya ISO degerini yukseltmen gerek (ki objektifin bunun icin yetersiz cunku o objektifle ISO 650 den sonra cok aşırı noise vermeye baslar) yada enstanteneyi düsürmen gerek ki, elinin titremesine baglı en fazla 20 enstantenede cekebilirsin, daha da asagıya dusmen icin tripod tavsiye edilir, oda yoksa yakınlarda bi masadan yada sabit bi yerden destek alman lazım, yada timer la cekmen gerekir.
benim ilk etapta yardımım anca bu kadar. iyi günler diliyorum

 

Tarih: 29 Ocak 2013, 23:45 - İp: 94.***.**5.53
aprecimurat
aprecimurat (üye)
İstanbul / Amatör

st.petersburg bey yorumunuz için teşekkür ederim (+-)ayarlarından kurcaladım baktım denedim onları teşekkürler

 

Tarih: 7 Şubat 2013, 00:04 - İp: 88.***.**2.80
kethudaa
kethudaa (üye)
Bursa / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben sp 910 kullanıyorum ben sıze tam bilgili degilim ama bilgimi paylaşayım umarım işinize yarar plas da ıso ayarı vardır onu 80 yaptın ve TTL moduna alın güdüz cekim yaparken eger (M) CEKİM YAPIYORSANIZ FLASHI DA (M) DE KULLANIRSAN MAKINENIN ISO ayarları ve ve f ayarları ıle estedıgın modu alırsın gece cekımın de nikon d 90 kullanıyor ısen en basıt ve saglıklı cekım benım yaptıgım makıne kı (S) moduna alıyorum makıne de dyaframı 20 ye düşürüyorum iso ile ayar yapıyorum ve ıstedıgım rengı ve sonucu alıyorum umarım ısıne yarar

 

Tarih: 25 Temmuz 2013, 12:38 - İp: 95.***.**9.64
  • 1