|
|
|
|
fanatikcmb
üye
(Stüdyo Fotoğrafçısı)
Yurtdışı |
|
Tecrubelerinizi bizimle paylastiginiz icin cok tesekkur
ederim. Amator bir fotografci olarak verdiniginiz bilgilerden faydalanacagim.

|
Tarih: 11 Nisan 2009, 08:07 - İp: 74.***.**9.64 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
juggler
üye
(Doğa Fotoğrafçısı)
Ankara |
|
Selam,
Ben bir kac istisna durumu ekleyeyim.
3- Makinenizde varsa Mirror lock-up özelliğini devreye sokun ve çekim sırasında ayna vibrasyonunu engelleyin.
Mirror lock up, sadece belli bir hizin altindaki perde hizlarinda ise yariyor, yoksa 1/400 le cekiyorsaniz mirror lock'up 'in cok bir faydasi yok.
4- Eğer varsa makinenizde titreşim önleyici sistemi devreye sokun. (Tripod ile çekimde devreden çıkarın)
Tripod'a takiliyken titresim onleyici mekanizmayi devreden cikarmaya gerek yok. Canon'un soyledigi, eski objektiflerde cikarmak faydali olabilir, ama yeni nesil objetkfileri, tripod uzerinde olduklarini anliyor ve ona gore olusacak titresim varsa onlari engelliyormus.
SLR'lerdeki on izleme ozelligi ozellikle makro cekenlerin cok cok isine yarayan bir ozellik. Bir de benim gibi kus gozlemcilerinin.. Cunku x5 ve x10 buyutme yapiyor manuel netleme yapilabilmesi icin, o da en iyi teleskoptan daha yuksek bir buyutme sagliyor
Selamlar,
Melih
|
Tarih: 11 Nisan 2009, 23:04 - İp: 78.***.**5.195 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mehmetcihan
üye
(Amatör)
İstanbul |
|
Teşekkürler Melih. Üretici firmalar farklı titreşim önleme sistemleri kullanıyorlar. Bazıları yazdığın gibi objektif üzerinde çalışırken bazıları gövde içinde sensör üzerinde çalışıyor. Özellikle sensör üzerindeki sistemler üçayak üzerinde aktif iken istenmeyen etkilere yol açabiliyor. Her marka ve model için detay vermek zaten zor. Bu sebeple tripod üzerinde çekim yaparken bu sistemin devre dışı kalmasının hangi marka model olursa olsun bir zararı olmaz faydası olur düşüncesiyle yazdım.
Aynanın çekim öncesi kaldırılması olayı zaten elde çekimlerde kullanılacak bir şey değil. Bunuda tekrar belirtelim o zaman.
Ön izleme olayınıda aslında gayet açık yazdım. Makine elde ve normal çekim şartlarında vizörden bakın demek istedim.
Bu arada makro çekimde ön izleme özelliğini kulanmaktan bahsetmişsin bende bu özelliği olmayan makine kullanıcıları için bir tavsiyede bulumayım.
Angle Finder diye bilinen bir aparat var. Vizöre takılıyor hem 360 derece bakış açısı veriyor hemde görüntü büyütme işine yarıyor, yani optik bir sistem. Makrocular için güzel bir aparat tavsiye ederim.
#mehmetcihan' tarafından 12.04.2009 12:05:46 tarihinde düzenlendi.
|
Tarih: 12 Nisan 2009, 11:01 - İp: 85.***.**3.152 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
buyukkalkan
üye
(Profesyonel Fotoğrafçı)
İzmir |
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
|
Tarih: 2 Mayıs 2009, 16:28 - İp: 81.***.**4.102 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cevyapan
üye
(Meraklı)
İstanbul |
|
titreşim motorunu devreden çıkaracak olan arkadaşlar işleme başlamadan önce ilk olarak titreşim motorunu devreden çıkarıp ondan sonra pozlama ayarlarını yapsınlar bence. zira pozlamadan sonra devreden çıkarılacak bir titreşim motoru makine tarafından algılanıyor ve perde hızı , diyafram ayarları bazı çekim modlarında titreşim engellemeyi obsorbe etmek için kendiliğnden değişebiliyor. benim lenslerimin ikisinde de titreşim engelleyici zaten yok. ama bu donanıma sahip arkadaşlar önce motoru kapat. sonra pozla şeklinde çalışırlarsa sanırım daha güzel sonucu daha kısa sürede alırlar.
saygılar
#cevyapan' tarafından 18.06.2009 09:27:39 tarihinde düzenlendi.
|
Tarih: 18 Haziran 2009, 09:25 - İp: 81.***.**4.46 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merson
üye
(Amatör)
Manisa |
|
RAW çekimi ihmal etmeyin.
Değişik ayarlarda çekimi deneyin.
Değişik poz ayarlarını (+/-) deneyin.
Ay çekiminde Spot=Nokta ölçüm kullanın.
Her karenizi işlemden geçirmeye çalışın.
Çok okuyun.
|
Tarih: 18 Haziran 2009, 12:04 - İp: 81.***.**5.125 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bolubeyi
üye
(Amatör)
Ankara |
|
tecrübe ve bilgilerinizi aktardığınız için teşekkürler. 4 nolu maddeyi ayrıca açıklayan jugglere de teşekkürler...
|
Tarih: 17 Temmuz 2009, 22:28 - İp: 78.***.**2.214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emryilmaz
üye
(Amatör)
Sakarya |
|
Bilgiler için teşekkürler
#emre5454' tarafından 21.11.2009 14:30:22 tarihinde düzenlendi.
|
Tarih: 21 Kasım 2009, 14:29 - İp: 88.***.**5.48 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|