pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Makro İle İlgili Herşey.

Arkadaşlar makro çekim ile ilgili herşeyi burada paylaşalım diyorum.Böylece birbirimize yardımcı olmuş oluruz.
Yeni öğrendiğimiz veya bildiğimiz herşeyi burada ortaya koyarsak bu yaz çok daha kaliteli makrolar seyretme imkanımız olur.

Tarih: 15 Nisan 2006, 18:16 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

hadi hayırlısı bakalım kplay gelsin mutlaka bir "bit yeniği" vardır fotoğraflanacak

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 21:59 - İp: 88.***.**3.136
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İşte ince bir zekanın ortaya koyduğu bir espri. Teşekkür ederiz burkay abimize. Niyetim makro ile ilgili herşeyi burada paylaşmak.
Mesela bugün öğrendiğim birşey.Taşan dere sularının biritirdiği çerçöp içinde pekçok örümcek yaşıyor.ÇEkmek isteyenlerin dikkatine.

 

Tarih: 15 Nisan 2006, 23:54 - İp: 85.***.**4.130
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

Beytullah abi geçen hafta bende karınca makroları üzerine çalıştım..birakaçı hariç pek başarılı oldum sayılmaz aslında...
bu konuda senin mutlaka tecrübelerin vardır ???

 

Tarih: 16 Nisan 2006, 01:46 - İp: 85.***.**8.69
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

ustam o zaman madem teknik ben stüdyo tarzı makrodan başlayım malzemeler 2 adet spot ışık kafi miktarda tel bir plastik tabak ve parlak jelatin
jelatin tabağa kapatılır iki spota telden ayaklar yapılır ve beyaz kağıtta tek noktaya odaklanır. üstüne ışık zayi olasın diye tabak açılı şekilde konulur ve böcek bu cehennem misali sıcak yere konulur ve malum bundan sonrası hepinizin bildiği gibi f ayarlarına ve zevkimize göre böceğin durumuna kalıyor. ışık çok yüksek miktarda olduğundan gözlerinize ve ışı çok yüksek olacağından gözlerinize dikkat etmeniz gerekecek vede makinenize
bu sayede odaklama daha kısa mesafede daha net bi şekilde olabiliyor. yanlız mümkünse böcek ölü olsun vede bilim ve araştırma için kullanılmayacaksa bu düzeneğe konulmasın. çünkü aşırı sıcak böceğede makineyede zarar verebiliyor (ben nerdeyse makineyi yakıyodum ve bir iki böcek yaktım ufaklarından)
bu arada herşey makine değildir makinesi yetmeyen yeni başlamış arkadaşlar ellerine bi büyüteç alıp büyüteçi yeteri kadar uzaklaştırıp yakınlaştırarak odaklıyarak daha kısa mesafede makinenin odaklamasını vede büyütme katsaysını bi nebze artıra bilirler.

ve son alarak pazarbey ustam işte ben bütün sırlarımı verdim sıra sizde.....
______C*____MAKROYA DEVAM___C*_____________

 

Tarih: 16 Nisan 2006, 02:03 - İp: 85.***.**2.75
bulka59
bulka59 (üye)
İstanbul / Amatör

Geçtiğimiz günlerde aldığım bir macro tavsiyesine göre (AydınlarFoto Selçuk ) böceğin sineğin bol olduğu yerlere ( çiçek yaprak ağaç dalı vs ) reçine sıkmak yada sürmek önemli bir method gibi görünüyor. Reçineye yapışmış model(ler)inizin şaşkın bakışları arasında ödül alabilecek güzellikte bir macro çekmek tekniğinize kalmıştır diye düşünüyorum.
Bu teknolojik methodların dışında hemen hepimizin yaptığı gibi ortalama her gün 10-12 saatimizi çalışarak geçirdikten sonra evimizde çeşitli kaynaklardan faydalanarak macro çekim tekniğimizi geliştirmek ve olanaklarımızın sınırlarını zorlayarak gereken ekipmanları temin ederek ve sonrasında fırsat bulabildiğimiz zamanlarda ( haftada bir kaç saat max ) sabırlı bir şekilde sinek böcek çiçek dostlarımızın bize poz vermesini beklemek yani işimiz şansa kalmış gibi görünüyor. Hepimizin şansı bol olsun.

 

Tarih: 16 Nisan 2006, 22:02 - İp: 81.***.**4.47
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İki teknikte hoş. Teşekkür ederim. ŞU günler böceklerin ürüme dönemi. Ayrıca kurbağa yavruları yumurtadan çıktı. Bilginiz ola.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 00:46 - İp: 85.***.**4.130
existence
existence (üye)
Ankara / Amatör

kiziltuğ arkadaşım bende senin yaptığın gibi bir elyapımı studyo yapmak istiyorum. Nasıl bir malzeme kullanacağım. Ayrıca yapmış olduğun studyonun farklaı açılardan resmini koyabilirsen sevinirim.Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara da şimdiden tşk..

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 16:31 - İp: 212.***.**3.123
adem yener
adem yener (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey mrb bende canon s1 var ve daha hiç makro çalışması yapmadım daha dogrusu yaptım ama sonuç pekte ii olmadı makro çekimlerde neye dikkat etmem gerekir ıso diyafram ve bir takım ayarları nasıl yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 22:00 - İp: 85.***.**9.81
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Adem yener s1 ile tele ilede makro çekebilirsin.Yaklaşım 1 metreden makro gibi çekimler yapman mümkün. Ben çoğunlukla makrolarımı f/6.4, 1/25 ve flaş açık olmarak 50 ısoda yapıyorum. Tabi bu değerler değişir ışığı ve çekilen şeye göre.

 

Tarih: 29 Nisan 2006, 00:10 - İp: 85.***.**7.191
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

başarılı hatta mükemmel makra çekimlerin ve ardaşlara gösterdiğin tekniklerden dolayı sağol pazarbey

aman olur başka şeyleri çekmeye başlasan böcü börtü resimlerinden başka

 

Tarih: 5 Mayıs 2006, 19:19 - İp: 85.***.**7.38