slisyum
slisyum (üye)
Edirne / Amatör

Makro Çekim Hatası

Samsung WB100 marka fotograf makinamla
Samsung WB100 Özellikleri Anlatımı

yakın çekim elma çekirdeğini çekmeye çalıştım ama denklanşöre her bastığımda resim bulanıklaştı

lcd ekranda net görüntü var titretiyorum diye tripota yerleştirdim makinayı ama denklanşöre her bastığımda bulanıklaşıyor ISO değerini 80 getirdim (en düşükdeğer makinamdaki)
odaklanmada makro ve süper makro ayarlarını denedim onlarda kar etmedi

titreşim önleyici moddada çekim yaptım sorun hep aynı nedeni konusunda beni aydınlatırmısınız

Tarih: 8 Nisan 2013, 21:36 - İp: 78.***.**1.194
aea
aea (üye)
Giresun / Meraklı

Makro çekim yaparken makine perde hızını düşük seçmiş olabilir. Düşük perde hızlarında titreme kaçınılmazdır. Öncelikle perde hızını kontrol edin. Tripoda bağladıktan sonra var ise uzaktan kumanda ile yoksa da gecikmeli çekim yapmayı deneyin. Deklanşöre bastıktan 2-3 saniye sonra çekim yapılan mod.

İkinci olasılık makinenizin minimum odak mesafesini kontrol edin. Eğer bu değerden daha yakın bir mesafeden çekim yapmaya çalışıyorsanız makineniz odaklama yapamıyor olabilir.

Aslında makro çekimde en doğru yöntem manuel odaklama yapmaktır ama sizin makinenizle böyle bir seçeneğiniz yok. Bu yüzden önce makinenizin minimum odaklama mesafesini öğrenip ona göre odaklama yapmayı deneyin.

 

Tarih: 9 Nisan 2013, 01:46 - İp: 94.***.**2.200
caglarrock
caglarrock (üye)
Konya / Meraklı

Her objektif belirli bir mesafeden sonra bulanıklaşır.(Yakınlık olarak). Yani hepsinin bi sınırı var. Mesela benim bi objektifim bir karıştan daha yakında bulanıklaşıyor. Diğer objektifim neredeyse bir bacak mesafesinde bulanıklaşıyor. Siz de tahminimce objektifin maksimum yaklaşma mesafesini geçmişsiniz ve ortaya böyle bir sonuç çıkmış ISO ile herhangi bi alakası yok. Ayrıca hiç bir zaman LCD ekran gerçeği yansıtmaz. LCD ekranda varsa digital zum ile yaklaşın farkı göreceksiniz. YArdımcı olabildiysem ne mutlu bana, hata varsa af ola

 

Tarih: 13 Nisan 2013, 22:27 - İp: 195.***.**7.93
  • 1