badi
badi (üye)
İzmir / Amatör

Gece Karanlık Arka Plan???

aslında bu konu muhtemelen daha once sorulmustur fakat dıal up baglantımla yarım saattır bısı bulamadım
gece cekımlerınde arka planın karanlık cıkmaması ıcın nasıl bı ayar yapmam gerekır mantıgı nedır??mesela arka fondakı sehır ısıklarınıda cekebılmek ıcın???
saygılarımla

Tarih: 23 Temmuz 2006, 22:52 - İp: 213.***.**0.8
omerfahri
omerfahri (üye)
İstanbul / Meraklı

şehir ışıklarını çekmek için uzun pozlama gerekir. tripot üzerinde makineyi hiç sarsamadan ışığın ve diyaframın değerine göre uzun pozlama yapılmalıdır.
örneğin bu 5-6-15 sn gibi olabilir. gece karanlığında insan toplulu çekeyim arkadaki fonda çıksın istiyorsan. flaşlı uzun pozlama yapabilirsin.
flaş patladığı anda insan topluluğu görüntü olarak kaydedilecek. sonra makine hala çekim yapmaya devam ettiği için zayıf olan şehir ışıklarınıda kaydetmeye devam edeceklerdir.
yanlız dikkat etmen gereken. sen uzun pozlama yaparken insanların hiç hareket etmemesi gerekir. ilk flaş çaktığında insanlar kaydedilecek sonrasındada hareketsiz durmaları gerekir.
burdaki flaş patlatmanın amacı tabikide şehri aydınlatmak değil. böyle birşey mümkün değil zaten. sadece insanları aydınlatmak onları film karesine almak.

 

Tarih: 23 Temmuz 2006, 23:49 - İp: 88.***.**6.35
ferhat89
ferhat89 (üye)
İstanbul / Firma

makinen nedir? o önemli.
dslr veya dslr like türü bi cihaz kullanıyosan omerfahrinin yazdıkları mantıklı

 

Tarih: 3 Ağustos 2006, 17:23 - İp: 85.***.**4.143
bsertel
bsertel (üye)
Balıkesir / Amatör


Arkadaşım bazı makinalarda gece çekim modu var. bu konuma alırsın. tabiki tripod da gerekecek.
arka plan (mesela şehir)makina önce flash sız bir şekilde arka planı okdaklıyarak cekim yaparsonra da ön plana odaklayarak flash lı bir çekim yaparak iki çekimi tek pozda birleştirir. Böylece arka planı da net olan bir gece çekimi yapabilirsin.
ben birkaç deneme yapmıştım bu konuda gece çekim modu daha etkili oluyor.

 

Tarih: 18 Ağustos 2006, 17:27 - İp: 85.***.**9.45
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

eğer makinende slow shutter sync özelliği varsa onu kullanmalısın. böylece flası patlatıp, yakındaki insanları ve nesneleri aydınlatırsın,geriye kalan pozlama süresinde de arka plan çıkar.

 

Tarih: 28 Ağustos 2006, 11:10 - İp: 85.***.**5.199
  • 1