turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Fotograflarima Elestiri...

Selam arkadaslar. Oncelikle Turkcem biraz kotu oldugu icin sizlerden ozur diliyorum. Yurt disinda dogdum ve buyudum ama anlascak kadar konusabiliyorum

Birkac yildir fotografcilikla ugrasiyorum, tam bir amatorum, ama ayni zamanda cok merakliyim. Onceleri hep fotograf makinasiyla disari cikardim, gunlerce tek bir fotograf cekmedigimde olurdu ama makina her zaman yanimda olurdu. Sonralari agir gelmeye basladi. Telefonla cektim bazi karelerimi, ben begendim... Filme merak sardim kendi laburatuvarimi kurdum bir ugrasa daldim. Fotograflarim hep ayniydi, ne daha iyi ne daha kotu. Ozaman anladimki kullandigim teknik ve araclarda degil sorun (eger bir sorun varsa tabi). Sorun kafada, dusuncede, bakis acisinda. Yavas yavas neyle fotograf cektigimi umursamaz oldum. Enstande diafram ayarini otomatie aldim.. Cektim, Cektim.. Bazi fotograflarimi burada yayinladim, pek bir elestiri alamadim. Hatta bazilarina hic bakilmadi.

Ricam sudurki, zamani ve istegi olan arkadaslar yalnislarimi ve dogrularimi kendi bakis acilarina gore benimle paylasabilirmi? Su iyi olmus su kotu olmus diyebilirmi? Bunu istememin amaci bana bir yardim olsun, kendimi gelistirebileyim, eger gozlerim kapaliysa acabileyim.... Hic cicek ve bocek, hic gun batimi fotografi cektigimi hatirlamiyorum, bu yanlis mi... Belkide cektiklerim sizin goz zevkinize hic uygun degil? Bunu duymak bile beni sevindirir... Zamani olan arkadaslar katilirsaniz beni cok mutlu edersiniz! Simdiden tesekkurler...

Tarih: 24 Ağustos 2014, 17:30 - İp: 46.***.**1.144
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Hadi dostlar, bunu yapabilirsiniz! Buna eminim

 

Tarih: 25 Ağustos 2014, 09:37 - İp: 217.***.**3.225
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ne guzel bir sohbet oldu yahu... tam fotografcilik uzerine! Cok tesekkur ederim arkadaslar!

 

Tarih: 26 Ağustos 2014, 10:46 - İp: 217.***.**3.225
fimir
fimir (üye)
Bolu / Doğa Fotoğrafçısı

Hocam merhaba kolay gelsin..
İlk önce benim vaktim oldukca sizi izliyorum farklı bakış acınız var..
Ve siz bizim gibi digital makina ile uğraşmıyorsunuz.
ve çekimleriniz çok güzel.
bu sitede ben de umduğumu bulamadım uzun bir süredir.
bu tek sizin sorununuz değil.
ben de offroad fotoğrafları çekiyorum. çamur ve toz zor koşullar da çekim yapıyorum ama bakarsan yorum ve eleştiri çok az.
hani biraz usta olman lazım burada istediğini bulmak için.
börtü böcek çekmen lazım ,bazı digital uygulama var hani olmayan bir şeyleri bilgisayar programları ile çizmen lazım ki yorum alabilesin.
öyle iki saat dışar da geçirmeyeceksin.oturacaksın bilgisayardan çizeceksin üst banta geçeceksin.bu siteden hiçbir şey öğrenmedim desem yeridir sizde öğrenemeyeceksiniz.
daha önce bağlı olduğum bir site vardı uzun yıllar oradaydım kendisini güncellemek için baya uzun ara verdi.orada çok şey öğrenmiştim.
BU SİTEDE İSTEDİĞİNİZİ BULAMAZSINIZ...

 

Tarih: 16 Aralık 2014, 08:38 - İp: 212.***.**4.114
  • 1