elektron
elektron (üye)
Ankara / Amatör

Fotoğraf Mı, Program Mı?

Biraz kafam karıştı...Galeride gördüğüm bazı fotoğrafların sahipleri, photoshop veya benzeri programlar kullanarak düzenleme yaptıklarını belirtiyorlar. Bu durumda yapılan iş fotoğrafçılıktan çok o programı kullanma becerisi olmuyor mu? Yoksa iyi bir görüntüye ulaşmak için her yol mübah mı? Ya da bu bahsettiğim ayrı bir kategori mi?

Tarih: 17 Mart 2006, 15:46 - İp: yok
pino_ccio
pino_ccio (üye)
İzmir / Meraklı

Bu konuda tamamen size katılıyorum.
Sentetik fotoğrafa yani üretime karşıyım.
Hemde şiddetle...

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto=715A0FC7714E1A4B.JPG

#pino_ccio' tarafından 23.03.2006 23:24:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mart 2006, 23:22 - İp: yok
volkanergu
volkanergu (üye)
İzmir / Amatör

bende katılıyorum programlarla yapılanlar fotoğrafın büyüsünü yok ediyor bence.

 

Tarih: 24 Mart 2006, 01:42 - İp: 85.***.**6.134
sardes
sardes (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar, merhaba. aranıza yeni katıldım. Sayın elektron, çok iyi photoshop kullanmama rağmen, orginal fotoğrafın yerini tutmaz. Kişisel görüşüm photshop'taki doğal olan güzelliğe, sanatsal yorum katmak gibi. Yorumcu programı iyi kullanıyorsa birşeyler ifade edebilir. Ama fotografcının gordugu gozun kacırdıgı gerceklıgı yakalamak, gerçekliğin anını yakalamak gibi. : ) çok duygusal yazdım sanırım.

 

Tarih: 25 Mart 2006, 16:15 - İp: 88.***.**6.168
cannibal
cannibal (üye)
İzmir / Firma

sevgili arkadaslar
fotografi ceken kisi gerekli fotografcilik bilgileri ve fotograf hissiyatina sahip degil ise guzel fotograf gelmiyecektir.Photoshop'ta yine oynayan kisi kendisi olacagindan milyonlarca duzeltme yapsada sonuc aynidir.Fotografi insan ceker,makina yaratilan eseri bizlere ulastiran aractir.

 

Tarih: 13 Nisan 2006, 23:13 - İp: 195.***.**2.36
ercxn
ercxn (üye)
İstanbul / Amatör

photoshop çıktı mertlik bozuldu. öncelikle photoshopta yapılan işlerin fotorafla biraz ilgilenen insanlara karşı sırıttığını rahatlıkla görebilirsiniz. çok daha profesyonel programlar da kullanılsa hiç kimse fotoğrafta yakalanabilen o anları yakalayamaz ve yaşatamaz.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 11:53 - İp: 85.***.**6.56
acesur
acesur (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba arkadaşlar
bence fotograf çekmekle, fotografi işlemek birbirinden ayrı düşünülmemelidir. Özellikle dijital fotografcılığın bu kadar ilerlediği bir zamanda...
Resimin amacıma uygun olması temel amaç olmalıdır. Tamamen duygusallık veya tamamen mantıksallık olayı kişileştirmektir.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 12:00 - İp: 85.***.**6.126
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

ARKADAŞLAR BİR ÇOĞUNUZUN SÖYLEDİĞİ GİBİ FOTOGRAF İŞLEMEYE BENDE KARŞIYDIM ESKİDEN FAKAT FOTOGRAF ÇEKİLİR VE O AN KAYBOLUR. FAKAT ELİMİZDE O ANLA ALAKALI BİR ANI OLARAK FOTOGRAF KALIR İŞTE BU FOTOGRAFIN ASIL AMACIDIR BANA GÖRE. FAKAT YAKALADIĞIMIZ ANORTAM ŞARTLARINDAN DOLAYI BOZULABİLİR O AN MAKİNEMİZ KİRLİDİR VE YA BİZ AYARLARI İSTEDİĞİMİZ VE O ANI HATIRLAMAK İSTEDĞİMİZ ŞEKLİYLE ÇEKEMEYEBİLİRİZ.BU DURUMDA FOTOGRAF İŞLEME PROGRAMLARI DEVREYE GİRER İŞTE.FOTOGRAF DÜZELTİLEBİLİR NETLEŞTİRİLEBİLİR AMA BUNLARDA UNUTMAYALIM Kİ BELLİ BİR ARALIKTA OLMAK ZORUNDA SİZ NE KADAR İŞLERSENİZ İŞLEYİM EN İYİ PROGRAM DA OLSA ORAYA Bİ AĞAÇ EKLEYEMEZ, KEDİYİNİN KENDİ ESNEDİĞİNDEKİ ESTETİĞİ KATAMAZ SADECE VE SADECE BELLİ BİR ARALIKTA IŞIK OYUNLARI YAPARAK FOTOGRAF TAMİR EDİLEBİLİR. VE BİR DAHA Kİ FOTOGRAF TA DAHA İYİ NE DEĞERDE FOTOGRAF ÇEKECEĞİMİZ HAKKINDA FİKİR VERİR. BEN CE BU YÜZDEN HEM ÇEKİM HEM DE KARANLIK ODA VEYA PHOTOSHOP KALİTENİN ORTAK BELİRLEYİCİSİ OLUR. BİRİ EKSİK OLURSA O FOTOGRAFI KAĞIDA DÖKERKENDE PROBLEM OLUR. YANİ NASIL Kİ BİR YAZI YAZI YAZILIRKEN ASIL ÖNEMLİ OLAN İÇERİKSE ONU YAZANIN DEĞERİ DE İŞLERKEN AÇIĞA ÇIKAR. BU NDAN DOLAYI DA KİMİSİ HAT YAZAR KİSİ ROMAN YAZAR O ZEVKE KALMIŞ..

 

Tarih: 16 Nisan 2006, 02:19 - İp: 85.***.**2.75
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, hiç yeşil fotograf kağıdı duydunuzmu ?
Karanlık odada iki negatifi üstüste koyup baskı yapmayı ?
Renkleri yoketmek (siyah beyaz fotograf) müdahele değilmi ?
Geniş açılı lense ne diyeceksiniz ?
Kullandığım makinede 8*7*7*7 = 2744 temel ayar var, bunlara 3000 den 10000 e kadar 50 aralıkta yapabildiğim renk ısısını ilave dersek 380000 basit ayar söz konusu. Müdahele saymamanız için hangi ayarda çekeyim ?
Sizin makineniz bunları yapamıyorsa, photoshop kullanırsınız. Bunların hepsi karanlık odada veya özel kontrastlı filmler, veya kağıtlar, veya filtreler kullanılarak yapılabiliyordu. Aynı şeyleri photoshop ile yapmanın nesini beğenmiyorsunuz ?
Abartılı yapılan şeyler genellikle güzel olmaz zaten. beğenmezsiniz olur biter.
Bu digital dünyada photoshop ve benzerleri karanlık odanın yerini aldı. Eskidende gözel olmayan fotograflar vardı, şimdide var. eskidende montajlanmış fotograflar vardı, şimdide var, karanlık odaya hiç girmemiş fotografçılar vardı, şimdide photoshop veya makinesini kullanmayı bilmeyenler.
Kötü bulduklarınıza bakmayın gitsin, beğeniyorsanız, ne teknikle yapılmış olursa olsun, güzel demektir.

 

Tarih: 16 Nisan 2006, 18:58 - İp: 85.***.**2.39
  • 1