buyukfırat
buyukfırat (üye)
Mardin / Meraklı

Fotoğraf Çekim Tekniği Nasıl Acaba ?

Merhabalar ben amatör olarak fotoğrafçılığa çok merağım var bu konuda bir kaç çekimim var ancak artık biraz piştikten sonra profesyonelliğe adım atmak istiyorum.

Benim izninizle bir sorum olacaktı. Şimdi Mardin de '' Mardin'de yaşam'' konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek ve ben bu yarışmaya katılmak sitiyorum. Ancak şu şartları arıyorlar çekilen fotoğraflarda :

Yarışmaya katılacak fotoğraflar, 300 dpi çözünürlükte, jpg/jpeg formatında, kısa kenarı en az 2400 piksel olarak teslim edilmelidir. Teslim edilecek her bir fotoğraf dosyası 2 Mb’den küçük olmamalıdır. Fotoğraflar RAW Formatları ile beraber teslim edileceğinden katılımcıların RAW+JPEG çekim yapmaları gerekir.


Bunları basit bir digitalmakina ile çekebilir miyim örneğin elimde Samsung ST66 modeli var ?

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum sayın profesyoneller bu gereksiz bir konu değil mesela raw negatifiiymiş araştırdım ama jpeg + raw çekim nasıl yapılır öğrenmek istiyorum..

Tarih: 14 Nisan 2017, 14:23 - İp: 85.***.**9.167
atilla61
atilla61 (üye)
İstanbul / Amatör

Bu soruların cevabı için burda sayfa sayfa döküman yüklemek lazım onun için size tavsiyem ya bir kitap alın fotoğrcılıkla ilgili yada google dan araştırın.Her sorunuzun cevabını internetten bulabilirsiniz.
Sizin makinanıza gelince raw fotoğraf çektiğini sanmıyorum o yüzden işiniz biraz zor.

 

Tarih: 18 Nisan 2017, 21:12 - İp: 92.***.**5.2
the_photgrpher
the_photgrpher (üye)
Yurtdışı / Amatör

Selam, atilla61 in dediği gibi konu biraz uzun ama kısaca ihtiyacınız olan fotoğrafı elde etmek için size lazım olan fotoğraf makinası hesaplı da olması açısından örneğin bir Nikon D90 gövde yanınada bir 18-105 (bütçe kısıtlı ise 18-55 ile de kurtarılır bir şekilde) objektif daha sonra estantene - diyafram ve iso üçlüsü, beyaz dengesi vs ile ilgili bol bol bilgi internette sayfa sayfa yazılı.. bunları öğrendikten sonra makinayı raw+jpeg moduna alması en basit olay. Bu bu donanımları ve bilgileri edinmeden böyle bir yarışmaya hazırlıklı olmak üzülerek söyleyeceğim mümkün değil.
Bunları kafanıza koyup ''ben bu yola girerim'' derseniz fotoğraf makinanızı şimdiden alın zira bütün öğreneceklerinizi önceden uygulayıp en çok ihtiyacınız olan tecrübe elde etmelisiniz. iyi şanslar



#the_photgrpher' tarafından 19.04.2017 22:16:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Nisan 2017, 22:01 - İp: 194.***.**0.250
  • 1