buffoon
buffoon (üye)
İstanbul / Amatör

Evde Vesikalık Çekmek

evde basit ışıklar kullanarak,bide flaş kullanarak vesikalık çekilebilir mi ?

Tarih: 15 Haziran 2007, 22:38 - İp: 85.***.**8.204
bulka59
bulka59 (üye)
İstanbul / Amatör

Amatör üstü proseyonel altı bir fotoğrafsever olarak bende evimde çok basit sistemlerle vesikalık , numune vs fotoğraflar çekiyorum.
Evdeki mevcut aydınlatma + bir adet flaşla vesikalık işini başaramazsınız yada işe yarar vesikalık olmaz.
Bunun için en basit çözüm ' AMPUL FLAŞ ' diye adlandırılan ışık sistemleridir ve en ucuz çözümdür.
Bu sistem bir adet ışık ayağı , bir adet uygun duy , bir adet fotocelli ampul flaş ve bir adet beyaz şemsiyeden oluşur. Vesikalık çekmek için yapmanız gereken tüm ekipman listesi ve kabaca maliyeti aşağıdaki gibi ; ( en azından benim sistemim )
2 adet ampul flaş seti her biri 140 YTL + KDV ( Sirkeci'de hemen her mağazada var ( Kamer , Metro , Aydınlar vs)
Fon asmak için uygun aparat (Kullanılmış projeksiyon perdesi olabilir 30 - 40 YTL )
Fon - Örneğin Persan Ümraniye fabrika satış mağazasına gidip parça perdelik kumaşalardan beğenip 8-10 mt alabilirsiniz toplam 20 -30 YTL harcarsınız )
En ucuzundan bir flaş ( 2.el olabilir 50 YTL gibi )
Bu flaşı makinanızdan uzakta diğer flaşlarla senkron kullanmak için bir fotosel altlık ( 35 - 40 YTL Kamer İthalat Sirkeci )
Toplam maliyet kabaca : 500 YTL
Evde baskı için en ucuz ve başarılı termal yazıcı Canon Selphy 510 100 YTL
Toplam 600 YTL gerekiyor.Muhtemelen üzerinde flaş olan iyi bir fotoğraf makinanız ve onu üzerine sabitleyeceğiniz bir tripod vardır diye düşünüyorum.

Kullanım : Fon kumaşını projeksiyon perdesi üzerine asın önüne koyduğunuz tabure üzerine de artan fonu koyun biraz da yerde olsun ki belki modelinizin ayaklarını da içine alan bir boy fotoğrafı çekersiniz.
Ampul flaş setinin birin modelin sol yanına diğer seti modelin sağ yanına yerleştirin. Diğer flaşınızın altına fotosel ünitesini takın ve modelinizin arkasına yukarı bakacak şekilde yerleştirin ki diğer flaşların fon üzerinde oluşturacağı gölge yok olsun
makinanızı tripoda yerleştirin seviyesini ne çok aşağıya nede çok yükseğe ayaralayın ( daha önce kendi vesikalıklarınızı çektirdiğiniz stüdyodaki makinanın yerden yüksekliğini hatırlayın )
Mümkün olduğunca 80 -100 mm objektif ile makinanında flaşı açık olacak şekilde en uygun ışık ayarını yakalayana kadar deneme çekimleri yapın.Işıkları çekim sonuçlarına göre yer değiştirin. Mümkünse makinanızı JPEG yerine RAW ayarına getirip modelinize en uygun pozları verdirerek çekimlerinizi tamamlayın. Eğer RAW çekebiliyorsanız daha sonra Photoshop'ta düzeltmelerde çok rahat edersiniz hatta harikalar yaratabilirsiniz
İşte benden bu kadar malzemeler için para harcayacaksınız ama bu bilgi ise benden ücretsiz
Kolay gelsin
Selamlar

 

Tarih: 15 Haziran 2007, 23:29 - İp: 81.***.**0.50
buffoon
buffoon (üye)
İstanbul / Amatör

bu iş beni bayaa bi aştı malesefki elimde sadece makinanın üstünde olan flaş bide ayrı takılan flaş var.belki beyaz duvar kullanarak falan çekebilirim diye düşünmüştüm.

 

Tarih: 16 Haziran 2007, 10:16 - İp: 85.***.**9.190
kalyante
kalyante (üye)
Ankara / Amatör

tabiki çekebilirsin 2 adet fazla ışık olmayacak şekilde soft ampul hazırlayıp sağ ve sol yanlara bi ayaklık benzeri şeyle mesafesinide ayarlayarak yerleştir arka fon olarak tek renk bir çarşaf veya duvar da kullanabilirsin birazda photoshop la oynadıktan sonra güzel bir vesikalık çıkıyor. başarılar.

 

Tarih: 16 Haziran 2007, 21:38 - İp: 88.***.**2.201
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Ben şöyle yaptım. Hiçbir yardımcı ışık falan kullanmadan gündüz otomatik flaşlı kompakt dijital makinemle kadrajı ayarlayıp yaklaşık 50-60mm odak uzunluğunda evin salonunda duvarın önünde çektim. Sonra hafıza kartını bir fotoğraf stüdyosuna götürdüm. Stüdyocu arkadaş Photoshopta arkadaki gölgeyi yok etti. Fonu da beyaz yaptı vesikalık olarak bastı. Daha önce stüdyoda çekirdiklerimden daha güzel oldu. Şimdi bana kızacaklar ama..

 

Tarih: 19 Haziran 2007, 16:56 - İp: 213.***.**5.242
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

wallaa kaliteli baskı için fotograf stüdyosuna gitmek sart.fotografcılarında normal vesikalık ücreti alması şart

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 15:08 - İp: 85.***.**9.24
  • 1