derwis
derwis (üye)
İstanbul / Amatör

Evde Vesikalik

Merhaba,
Vesikalik fotograflari icin cok para verdigimi dusunuyorum.

28-100mm 1:3.5-5.6 lensi olan Nikon D70S makinem var.

Acaba boyle bir makine ile evde kendi vesikalik fotografimi nasil cekebilirim? Bu mumkun mudur?

Tarih: 17 Kasım 2005, 00:02 - İp: yok
myc
myc (üye)
İçel / Stüdyo Fotoğrafçısı

istanbuldasınız darfilm poloroid sirkecide hazır vs lıkçeken hemde anında çıkaran makinalar satıyorlar ordan temin edip evde vesikalık fotoğraf çekebilirsiniz.yok yatalak bir hasata veya yakınınız varda onun için fotoğraf lazımsa bir fotoğrafını normal makina ile çekip bir fotoğrafçı arkadfaşa götürürseniz cd veya disket ya da makina ile size yardımcı olur saygı ve sevgi ile kalın

Bilgi paylaşıldıkça güzel ve özeldir.

 

Tarih: 18 Kasım 2005, 11:58 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Çok rahat çekebilirsin.Gündüz gün ışığı gölgesinde her iki taraftan eşit aydınlanmış (iki pencereden aydınlanan) bir yeri seçmelisin. Aydınlanma tek taraftan olursa bir yüzü koyu çıkacaktır. Arka plan açık renk olursa yüksek enstantene ile çekim yapabilmen işini kolaylaştıracaktır. Ben ışık az olursa beyaz badanalı bir yer seçiyorum. Işık çok olursa zeytin yeşili düz kırışığı olamayan herhangi bir tekstil ürünü fon olarak kullanabilirsin. (Zeytin yeşili ten rengini daha belirgin yapmada etkili.)Vücüdun ne kadar kısmı kadraja dahil edilmiş diye önceki vesikalık fotoğraflarına bak.Kaburgaların başladığı yerden başlayıp başın bitiminden de bir miktar boşluk olacak şekilde kadrajı ayarla ve çek. Olay şimdi çok daha kolay.

Daha sonra Photoshop'ta resmi aç. Sol taraftaki araç düğmelerinden Crop'u tıkla. Üst kısımda açılan kutucuklara Widh:4,5 cm Height: 6 cm. resulation :300 pixel/inch yaz. Mause ile resmin üzerinden vesikalığa uygun ölçüde sürükle ve enter'e bas.Yine sol kısımdaki araç çubuğundan üstte ikinci sıranın sonunda buluna Magic Wan Tool'u tıkla. Daha sonra mausu hiç bir yere tıklamadan resmin üzerine geli sağ tıkla. Select all ile tamamını seç . Yukaridan File menüsünün yanındaki Edit menüsünden copy diyerek hafızaya alıyoruz.

Daha sonra File/New Pereset:Custom, Widh:10 cm Height: 15 cm. resulation:300 pixel/inch,8 bit, Backraund:white yapıp ok. 'liyoruz. Üst menüden Wiev/sahow/Grid'i tıklayarak yeleştirmenin kolay olması için ızgaraları görünür hale getiriyoruz.Edit menüsünden paste yani Ctrl :v . yapıp yapıştırıyoruz. Sağdaki araç çubuğundan 1 sıranın sonundaki move tool 'u tıklıyoruz. Ve resmi mause ile sütükleyerek yerleştiryoruz. Daha sonra Alt tuşuna basıp mause ile fotoğrafı sürüklüyoruz. 4 adet yerleştiriyoruz. File/save as ile skıştırmasız jpeg olarak kaydediyoruz ve baskıya gönderiyoruz. Rötuş yapma kısmını size bırakıyorum . Photoshop'u iyi öğrenmeniz gerekiyor. Vesikalığınız hayırlı olsun.

 

Tarih: 18 Kasım 2005, 16:10 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Objektif ise 50 mm'den 130 mm. ye kadar olanları yeğleniyor. Fakat dijitallerde sensör 35 mm. formatlı makinalara göre daha küçük olduğu için objektif seçimi için kesin şu aralıkta olmalıdır diye henüz birşeyler söyleyeni dinleyemedim. En güzeli tecrübe edenlerle konuşmak. Zoom yaparaken bu aralıkları ve uygun mesafeyi kullanabilirsin. En az 1,5 m. ve üstü bir mesafeden çekim yapmak da önemli. Yamulmaların olmaması için. Ben çektim oldu. Profesyonel bir iş için ise stüdyoya koşunuz. Fakat bazı abartılı rötuşlar insanı olduğundan daha farklı gösteriyor. Bunu engellemek için çekim yapan stüdyoya baştan söylemekte fayda var.Benim bildiklerim bunlar.Proflardan daha iyi bilgi alacağından şüphem yok.

#suysal1' tarafyndan 18.11.2005 17:29:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Kasım 2005, 17:29 - İp: yok
tamam
tamam (üye)
İstanbul / Amatör

suysal Allah senden razı olsun.çok güzel bilgiler bunlar.

 

Tarih: 19 Kasım 2005, 19:08 - İp: 85.***.**4.59
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

suysal gercekten harika yanitlamissin..
foruma hosgeldin bu arada.. valla ozlemisim seni..
..........
bu arada, nedense, bu konuyu gorunce aklima ceko geldi..

 

Tarih: 19 Kasım 2005, 19:54 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Allah hepimizden razı olsun.
Dadanagast kardeşim sağolasın, hoşbulduk. Bilmukabil.
Ceko buraya...

 

Tarih: 21 Kasım 2005, 08:18 - İp: yok
derwis
derwis (üye)
İstanbul / Amatör

suysal1 cok tesekkur ederim.
gercekten harika anlatmissin.
photoshop'a asinayim.

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 01:31 - İp: 85.***.**7.65
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar bende çok yolculuk yapıyorum acaba diyorum...
uçakmı alsam helikopter mi.

yanlış anlamayın lütfen sadece biraz farklılık olsun istedim

 

Tarih: 9 Ocak 2006, 01:37 - İp: 85.***.**4.55
  • 1