cheen
cheen (üye)
Adana / Amatör

Etkinlik,konserlerde Resim Çekme

Merhaba arkadaşlar
Umarım konuyu kaçarken bir hata yapmamışımdır.Neyse sizlere bir sorum olucaktı.Konser ve değişik etkinliklerde digital makinemle kaliteli resim nasıl elde edebilirim yada bu resimlerimi nasıl güzelleştirebilirim?Sahnenin çok ışıklı olmasından dolayı çektiğim resimlerde gerek fluluk olsun gerek karanlıklık olsun sorunlar yaşıyorum.Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Ufak bir not makinem HP M307 3,2Mega pixel(Sanırım megapixelinin düşük olması da etken)
Yardımlarınızı bekliyorum.

Tarih: 10 Mayıs 2005, 00:49 - İp: yok
zübü
zübü (üye)
İzmir / Amatör

makinanın 3.2 olması sorun çıkarmaz. konser gösteri gibi ışıkların sürekli hareket ettiği yanıp söndüğü yerlerde fotoğraf çekmek biraz zahmetli oluyo. ben bir kaç konser denemem sonucunda net fotoğraflar elde ettim.
öncelikle ışığın az olduğu durumlarda diyaframı açabildiğin kadar (yani makinanın el verdiği kadar) açıcaksın, ama çok açık diyaframla çok uzuktan net çekim yapamazsın (blur olayı) sahneye biraz yaklaşman lazım eğer uzaksan bi miktar diyaramı kıs, enstanteneyi de 1/10 un üstüne çıkarmamaya çalış sonuçta konser, sahnedekiler hareketli garip garip hayaletimsi şeyler çıkmasın, eğer flash açıksa (ve flash ayarları olan bi kameraysa) sona kadar aç bunları yaparsan net bi fotoğraf elde edersin sanıyorum
ışığın çok olduğu durumlarda ise tam terslerini yapabilirsin ama ben yine de sahneye yakınsan diyaframı açık tutmanı tavsiye ederim, enstantaneyi düşürüp hem zamandan kazanırsın hemde ışığı azaltırsın.
bu arda söylediklerimi ben makina iso100e ayarlıyken yapıyorum (200 de olabilir ama 200ve400 de noise belli oluyo 50 de resim karanlık olabiliyo)
umarım makinanın manuel ayarları vardır

(yanlışım varsa düzeltin ama ben böyle yapıyorum gayet de güzel oluyo)

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 01:43 - İp: yok
cheen
cheen (üye)
Adana / Amatör

Bu kadar kısa bir sürede cevapladığın için teşekkür ederim.Ancak takıldıgım bir nokta bu diyafram aylarlarını enstantane ayarlarını objektiften bakarak mı ayarlayacagım ?
Yoruyor isem bağışla lütfen.

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 02:04 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba;

Şimdi baktım makinenizin özelliklerine. Maalesef enstantane ve diyaframı sizin seçmenize imkan tanımıyor. Kendisi otomatik ayarlıyor. Bu durumda sizin tek yapabileceğiniz makineyi titretmeden deklanşöre basmak. Bir de zoom yapmamaya çalışın.

 

Tarih: 10 Mayıs 2005, 17:36 - İp: yok
cheen
cheen (üye)
Adana / Amatör

Sorularımı cevaplandırdığınız için teşekkür ederim.

 

Tarih: 11 Mayıs 2005, 02:55 - İp: yok
  • 1