bal10cu
bal10cu (üye)
İstanbul / Amatör

Düzenleme

arkadaşlar bir fotoğrafımı fotoshop gibi programla düzenleme yapmadıkça soluk gözüküyor. özellikle manzara fotoğraflarında bu oluyor. bu düzenleme gereklimi yoksa ben çekim yapmayı bilemiyormuyum. kaç yüz defa denedimse de (pozlama ayralrı diyafram enstantane ilişkisi gibi denemeleri denedimse) yapamıyorum. Bu her manzarada olmuyor. örneğin hava yarı bulutlu yarı açık fazla pozlama olmasın diye uğraşırken manzara çok souk çıkıyor. fotoshopta onarabiliryorum ancak yine de içime sinmiyor. Yorum alabilirmiyim sizinde bu gibi durumunuz çok oluyormu

Tarih: 3 Şubat 2013, 15:55 - İp: 217.***.**8.232
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Onemli olan dogru isik / dogru havayi bulmaniz ... Her manzarayi her havada renkler canli gozukecek sekilde fotograflayabilmeliyim dusuncesi bir yanilgi. Sartlar uygunsa renkler photoshop gereksinimi olmadan yeterli canlilikta olacaktir - makina ici canlilik/doygunluk ayarlariniz orta seviyede bile olsa . Isik sartlari kotuyse, ne yapsaniz faydasi yok.

Havanin onemini anlayabilmeniz icin bir bakin TIKLAYIN

 

Tarih: 3 Şubat 2013, 17:40 - İp: 96.***.**5.17
bal10cu
bal10cu (üye)
İstanbul / Amatör

Çok teşekkür ederim kendime ve makineme hata bulmaya başlamıştım linkte verdiğiniz örnek fotoğraflarda daha net bir şekilde gözüküyor. Başarılar.

 

Tarih: 3 Şubat 2013, 18:30 - İp: 217.***.**8.232
senolyilmaz
senolyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Photosop a gereksinim olmasa böyle proğram yapılmazdı...
Siz ihtiyacınız olan ışığ ve renk doygunluğunu makinanızla alamazsanız photoshop kullanmanın hiçbir mahsuru yoktur...

 

Tarih: 4 Şubat 2013, 11:53 - İp: 176.***.**0.120
gladiator1155
gladiator1155 (üye)
Bursa / Amatör

bu durumlarda mesela göl veyadut deniz kenarında puslu havada bu gökyüzü renginde patlama olayında cirkular polarize filtre veya nd filtre kullansak acaba renkler daha canlı ve gök yüzü orjinal mavimsi çıkmazmı fotoğraflarda?ben uv filtre dışında bir filtre almadım henüz uv filtreyide lensi korumak için kullanıyorum.görüntü kalitesi olarakta ne faldasını nede zararını gördüm.fakat okuduklarıma göre en azından bir polarize filtre edinsek manzara fotoğraflarına pozitif etki veriyormuş.nd filtlerelerde lense gerçek renkleri reriyormuş bunun ne derece doğr bilmiyorum fakat beim gibi bu filtre konusunda bilgisi olmayanlar nd konusunda ayarlı olanlardan (ndx) almalı diye düşünüyorum ekstreden gerek duymadığı filtreler alacağına.
kısaca doğru işiği duğru güneş açısını denkgetirmek oldukça zor.mesela bir deniz kenarından manzara fotoğrafı cekeceğiz tam renklerin güzel çıkacağı saati denkgetirdik aksine tamda o kare ters ışıka denk gelirse bunuda hesaba katmak lazım.herşeyin bir püfnoktası vardır buda tercübe edilerek bol bol cekim sırasında ayarları not ederek fotoğraf paylaşım sitelerinde gezip fotoğrafların exif değerlerini ezberlemek gerek

 

Tarih: 4 Şubat 2013, 22:07 - İp: 78.***.**8.145
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

1A ve Polarize Filtreler fayda sağlayabilir.

- Kesin çözüm
yada
- Mükemmel fotoğraf

yapar demiyorum. Bir nebze renklerde canlanma ve doygunluk oluşturabilir diyorum. Bu filtrelerin Fotoğrafın netliğine yapacağı olumsuz etkiyide unutmamak gerek.

 

Tarih: 5 Şubat 2013, 16:15 - İp: 88.***.**8.89
  • 1