ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

Dijital Fotğrafçnn Elkitabı-3 Scottkelby

1-Güneşi Zararsız Hale Getirmek:Dış mekan çekimi yapan düğün fotoğrafçıları arasında çok popüler bir tekniktir.
Öncelikle fotoğraf makinemizi program kipine getiriyoruz ve deklanşöre yarım basarak fotoğraf makinemizin güneş ışığı altında pozlandırmak için seçtiği değerlere bakıyoruz.Sonra makinemizi manuel kipe alıyoruz.Örneğin ölçülen değerler 1/80sn ve f/11 olsun.Şimdi görüntüyü daha koyu yapmak için f durağını f/16 yapıpğ bir deneme çekimi yapıyoruz yeteri kadar koyu değilse bir f durağı daha kısıyoruz.Eğer fotoğraf yeteri kadar koyuysa şimdi flaşımızı açıp objemizin çekimini yapıyoruz.Fotoğrafı çekerken flaşı tam güçle patlatın eğer çok parlaksa kısarak çekimlere devam edin.

2-Daha iyi görünümlü insan çekimleri için:Günün hangi zamanı olduğunun bir önemi yoktur.Turuncu jelatin flaşın önünde olmalıdır.Bu jelatin 1/4 color temperature orange olarak adlandırılır.Eğer insan çekimi yapıyorsanız, flaşlı çekimlerinizden daha iyi bir sonuç ve daha doğal bir görünüm elde etmeniz için jelatini devamlı kullanın.

3-Flaşınızdan daha doğal görünümlü bir ışık elde etmek için için: sıradan ışıklandırmalı (çoğu zaman akkor ışık)iç mekan çekimleri için turuncu jelatin; floresan ışıklı bir ofis ya da binada çekim yaptığınız zaman için yeşil jelatin.

4-Otomatik odaklama özelliğini kullandığınızda,objektifiniz birkaç cm'den kilometrelerce uzaklara kadar gördüğü her şeyi arar ve daha sonra odaklandığınızı düşündüğü bir şeye kilitlenir.Eğer çektiğiniz nesne gerçektende uzaktaysa, objektifinizi Full Fokus'tan Limit'e değiştirebilirsiniz.Bu, yaklaşık üç metreden yakın hiçbir şeye odaklanmamasını söyler.

5-İki f durağı olan bir zoom objektifi gördüğünüzde (örn:AF-S nikkor 18-200mm 1:3.5-5.6 G ED), bu en kısa aralıkta yani 18mm de f durağının F/3.5'e kadar ineceği ama 2300mm 'ye çıktığında da f durağının da F/5.6 olabileceğini ifade eder.
Bu ayrıca şu anlama da gelir ''ucuz bir objektif''.

6-Objektif değiştirirken makinenizi kapatmak zorunda değilsiniz.Mümkün olduğunca objektif değiştirirken makinenizi aşağı doğru tutun.Objektifinizi değiştirirken manuel odaklamaya almanız önerilir.

#ozaygonlum' tarafından 27.08.2012 16:03:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ağustos 2012, 15:24 - İp: 88.***.**7.87