berksevgili
berksevgili (üye)
Ordu / Amatör

Canon Eos 600d

Merhaba sayın fotoğraf severler, ben bu forumun fotoğraf çekimlerime katkıda olacağını düşündüm ve üye oldum öncelikle aranıza katılmış olduğum için çok mutluyum.

Canon Eos &00D makinemi 1 hafta kadar önce aldım daha tam anlamıyla deneme fırsatım olmadı ama evde ki çekimlerle kendimi hazılrmaya çalıştım size bazı sorularım olacak cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle sabah çekim yaptığım zaman yüzler karanlık çıkıyor bunun için hangi ayarlamaları kullanırsam daha çok verim alabilirim, güneşi hangi tarafta tutmam gerekir ?

Diyafram, iso ve enstante arasındaki bağlantıyı ve nasıl ayarlanması gerektiğini açıklar mısınız ?

Sıkılmadan cevaplayan herkese şimdiden Teşekkür Ederim

Tarih: 11 Temmuz 2013, 14:51 - İp: 88.***.**1.207
momo72
momo72 (üye)
Almanya / Meraklı

MESELA
once tam otomatik modda resim cek ondan sonra manuel moda getirip o degerlere yakin ayarlarla cek ,ayarlardan birisini biraz degistirerek cek.....vs..vs.Yani bolbol resim cek,ozellikle manuel modda.Diyafram ,ISO ve enstantane arasinda sabit bir baglanti yoktur,herzaman degisir.Sabah cektigin resimlerde yuzlerin siyah cikmasinin bir suru sebebi olabilir.Mesela makinayi cok aydinlik biryere cevirip o haliyle birisinin resmini cekiyorsan,veya resmini cektigin kisiye yakin bir yerde lamba varsa makinada o lambayi goruyorsa ondan olabilir,diyafram kisik olabilir ...
Makinan hayirli olsun
Selamlar

 

Tarih: 12 Temmuz 2013, 04:31 - İp: 176.***.**4.125
berksevgili
berksevgili (üye)
Ordu / Amatör

Teşekkür ederim momo72

 

Tarih: 12 Temmuz 2013, 13:28 - İp: 88.***.**1.207
  • 1