fotoman41
fotoman41 (üye)
Kocaeli / Amatör

Canon A620 İle Makro Cekim Yardimi

Arkadaslar,
Gecen hafta Canon A620 satin aldim ve bir elimde makina diger elimde kullanma klavuzu alel acele tatile gittim. Kullanma klavuzunun altini ustune getirdim ama bir turlu Makro cekim ozelligini kullanamadim. Makinayi Makro konumuna aliyorum ve objeye yonlendirmeye calisiyorum hep flu bir goruntu veriyor. Bu konuda yardim edebilirseniz memnun olurum. Neyi gozden kaciriyorum anlayamadim. Makinanin arizali oldugunu dusunmek bile istemiyorum. Ilginize simdiden tesekkur ederim.

Tarih: 3 Nisan 2006, 12:19 - İp: yok
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Makinen arızalı değil. Sorun etmene gerek yok. kullanım kitapçığında da yok diye hatırlıyorum.Her makinenin macro çekim mesafe değeri vardır.Yalnış hatırlamıyorsam senin kullandığın makine "1 cm"(1 cm uzaklıktan makro çekim yapabilmesi) , mesela "5 cm" benim ki(A520).Her makinenin farklı.

Tavsiyem "makro lens kiti.Ama öncelikle adaptör (ara) almanda fayda var.Sonra makro lens kiti.

Saygılar...

 

Tarih: 3 Nisan 2006, 16:03 - İp: 85.***.**6.25
reddevil77
reddevil77 (üye)
İstanbul / Amatör

ben bu ii anlamadım.makro çekim yapmak için illa başka bişi mi almak gerekiyor,ya da o önerdiklerin ne iş görüyor.

 

Tarih: 4 Nisan 2006, 19:01 - İp: 81.***.**9.38
onderaydin
onderaydin (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşım bak. makro tuşuna bir sefer bastığında maikna makro moduna gelir fakat çok yakındaki cisimleri net göstermez ama çekince çok net bir fotoğraf elde edersin. veya makro modundayken önce çekeceğin objeye deklanşör düğmesine yarım basarak maikneyi cisme odakla(gerek yok çünkü tam bastığında makina bunu kendisi yapıp cismi fotoğraflıyor) sonra tam bas ve çek. ayrıca manuel odaklama istersen makro tuşuna iki sefer bas, üstte odak mesafesi falan çıkar ve cismin objektiften uzaklığına göre bunu kendin ayarlıyabilirsin. elimden geldiği kadar basit anlatmaya çalıştım ve inşallah yardımcı olabilmişimdir.

 

Tarih: 8 Nisan 2006, 22:08 - İp: 85.***.**6.10
  • 1