uralcagri
uralcagri (üye)
Samsun / Amatör

Bracket, Veya Bkt Ne Demek?

benim bir canon powershot pro1 makinem var daha önce nikon kullandım. manule kullanım menusunda BKT diye bir seçenek var, BKT focus set diyede bir bölüm var ancak bunun bana ne gibi bir avantaj getirdiğini anlayamadım aydınlatırsanız sevinirim...

Tarih: 3 Nisan 2005, 00:24 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bracket yaparak çekim yaptığında deklanşöre basılı tuttuğunda arka arkaya üç fotoğraf çeker. Belki 5 tane çeken makineler de vardır bilmiyorum. Vermiş olduğun pozlama değerinden başka, ayarlamış olduğun bracket oranına bağlı olarak yarım veya 1 stop eksik ve fazla pozlanarak iki fotoğraf daha çeker. Bir daha çekme şansın olmayan bir görüntüyü pozlama hatası nedeniyle riske atmamak için kullanılır. Gerçi dijitallerde post processing sayesinde fotoğraf üzerinde çok fazla çalışma imkanı var. Bu nedenle bana göre analog makinelerde daha çok işe yarayan bir özellik. Dijitalde olmasa da olur.

 

Tarih: 5 Nisan 2005, 11:33 - İp: yok
uralcagri
uralcagri (üye)
Samsun / Amatör

ilgilerinize teşekkürler.. aydınlandım

 

Tarih: 5 Nisan 2005, 17:21 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

mesela bazı makineler beyaz ayarı için de bracket yapıyor. BKT focus'u duymamıştım. Mantık yürüterek sallayacağım. Yanlış olabilir. Herhalde netlediğin noktanın, yine senin belirleyeceğin mesafe kadar önüne ve arkasına netleme yaparak iki fotoğraf daha çekiyor olsa gerek.

 

Tarih: 6 Nisan 2005, 14:56 - İp: yok
cizreweb
cizreweb (üye)
Şırnak / Amatör

Nikon D7000 Kullanıyorum HDR Çekmek istiyorum.Tripod,Uzaktan kumanda ile çekecem BKT Nasıl ayarlarım.Nikon d7000 hangi modda çekeceğim iso ve entras ayarlama yapmamız gerekiyormu.

 

Tarih: 2 Mart 2013, 03:24 - İp: 78.***.**9.236
  • 1