tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

Arka Tarafın Flulaştırılması

bu işlem için diaframın açılması gerektiğini öğrendik.aynı zamanda enstanteneyi yükseltmek gerekiyormu.ışığın durumuna göre tabi.enstanteneyi yükseltmek flulaşmayı bozarmı acaba.bu arada aran derinliği verme meselesi buydu dimi.yani zeminin fulaşması meselesi.yanlış biliyorsam yardımcı olun lütfen.selamlar

Tarih: 15 Nisan 2005, 15:32 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Diyafram ne kadar çok açılırsa arka-ön plan o kadar flu çıkar. Enstantane değerinin arka-ön planının flulaşmasına bir etkisi olmaz ama çekilen objenin hareketli olup olmamasına bağlı olarak çekilen obje de flu veya net çıkabilir. Tabi ki, seçilen diyaframa göre bir enstantane seçilmeli ki pozlama doğru yapılsın. Bu durumda en iyisi, diyafram öncelikli modu (Aperture priority- Av) kullnmaktır. Makine sizin seçtiğiniz diyaframa göre bir enstantane seçecektir.

 

Tarih: 15 Nisan 2005, 15:56 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

OCAKLILAR SAĞOLASIN KARDEŞİM

 

Tarih: 15 Nisan 2005, 16:41 - İp: yok
reeddereht
reeddereht (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Bu konuda fokal uzunluk yani daha basit bir tabirle optik zoom miktarınız da önemli ortalama veya üzeri bir zoom değerinde arka daha iyi flulaşacaktır.

 

Tarih: 16 Nisan 2005, 13:16 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

sana tavsiye dijital mkişna alacaksın değişik değerlere çekeceksin ve kendin öğrenmiş olac aksın arkadaşım.

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 19:49 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

olur arkadaşım dediğin gibi yaparız.ben düşünememiştim bunu.sağol

 

Tarih: 18 Nisan 2005, 10:25 - İp: yok
atos
atos (üye)
Bursa / Amatör

ISO, Estantane, diyafram ışık ayarı yapmak birbirine tamamlayan unsurlardır. Netlemede en çok diyafram ayarı önemlidir. Estantane ve ISO dogrudan tesir etmez. Bu mevzuya bir misal verelim. Yazın Öğle sıcaklığında çok güzel bir manzarada porte fotoğrafı çekicekseniz çekeceğiniz insanı odaklayıcağınız için diyaframı değerini düşük yani odağı büyük tuttunuz bu vaziyette fazla ışık içeriye girecektir bunu engellemek için estantaneyi yüksek tutubiliriz iso değerini de düşürebiliriz. Veya gece vakti muhteşem sultan ahmetin resmini resmetmek istedik bu vaziyette diyafram değerini mümküm olduğu kadar yüksek tutmak gerekir zaten gece ışığı nasıl içeri alacağız dersen estantaneyi düşük tutmak burda elzem oluyor iyi diyecekciniz estantane yüksek elimde oynama yaparsa manzara bozulur netlik gidecek tripod olsa mesele değil ama o da yok orda estantaneyi normal değere çekip iso yu yüksek tutmak gerekir böğlece bir kaç resim gürültüsüne rağmen iyi bir fotograf çekebiliriz. Tabi bu çeşitler de aynı kareyi yakalayamayız sadece değişik usuller ile daha iyi fotograf karesi yakalabiliriz.

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 21:33 - İp: yok
  • 1