f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

Noritsu 3001de Fuji?

değerli arkadaşlar noritsu dijital minilab'da fuji kart ve kimyasal kullanmayı düşünüyorum.bunu kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum... yani renk kalitesi vs vs vs.neden mi? tamamen duygusal

Tarih: 30 Ocak 2007, 11:22 - İp: 88.***.**5.99
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

evet bizdede noritsu var aynı düşüncedeyiz bende fujiye dönmek istiyorum..bir sorun olmadıgını biliyorum. suan noritsoda fuji ilaçve kart kullanan arkadaşlarım var ve cok memnunlar.

 

Tarih: 3 Şubat 2007, 12:21 - İp: 85.***.**4.171
fidella
fidella (üye)
Hatay / Meraklı

Merhabalar noritsuda istediğin kimyasal ve fotoğraf kartını kullanma avantajın var tabiki biz örneğin kodak la beraber Fuji Silk kart kullanıyoruz hiç bir sıkıntı yok kimyasal olarak champion ve kodak ı kullandık biz ilaçta fujiye geçmek gibi bir düşüncemiz yok şu an ilaç konusunda nasıl bir sıkıntınız var ? kullandıgınız makinanın modeli hakkında bilgi verirseniz bilgi alışverişinde bulunabiliriz...

 

Tarih: 5 Şubat 2007, 01:09 - İp: 88.***.**9.34
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

teşekkür ediyorum cevaplarınız için.aslında kodak malzemeyle ilgili bi sıkıntı yok! ben ağırlıklı olarak otel fotoğrafçılarına yönelik çalışıyorum.fuji'ye ait bazı otel'lerin de baskılarını almak için fuji kullanmayı düşünüyoum.dediğiniz gibi kimyasalı kodak kartı fuji kullanmanın sizce bi sıkıntısı yok anlaşılan.halen kullandığım kimyasal 'kodak ectacolor prime sp' kağıt kodak profoto.benim sıkıntım renkler!! makinam noritsu 3001 dijital 2002 model.hep kodak kullandığım için bu değişimin nasıl bi etki yarattığını öğrenmeye çalışıyorum.alışkanlıklardan vazgeçmek kolay olmuyor. herkese tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 5 Şubat 2007, 11:47 - İp: 88.***.**8.12
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

bence kodak kağıt ve ilaç kullanıyorsan devam et derim çünkü bir kodak bit fujı kağıt kullanırsan aynı ilaçta kağıdın emisyonu zamanla ilacı bozar kanısındayım bilirsn her kağıt değişiminde kağıt testi yapılır bunuda kağıdın emisyonunu tutturmak için yaparız ama sen her zaman farklı emisyonlu kağıt kullanacağın için ilaçları bozacaktır. BU benim kanaatimdir tabi kodak bile bir marka kullandığımızda bile kağıt testi yapıyoruz öyle değilmi aynı markalarda bile emisyonlar birbiririni tutmuyor farklı markalarda nasıl tutsun kodakta emisyon pembe fujıde ise mavidir. İyi düşün bence hatta ve hatta bunun gerçek cevabını burda eelamazsın kodakta veya fujıde bulursun bunu cevabını onlara sormakta fayda vardır.. Ben fronter 500 kullanıyom fujı önermemişti farklı emisyonlu kağıt kullanmamamı saygılar

 

Tarih: 5 Şubat 2007, 18:52 - İp: 85.***.**1.243
beyaz
beyaz (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

yurt dışındayım ama...!

öncelikle.. baskı makinan fuji olmadan fujiye ait otelleri almak senin için bir rüya olacak.!
2- eğer ki otel fotoğrafçılarına düşük fiyatlara iş yapıyorsanda.. yüksek fiyatlı.. takviyesi az banyo kullanmakta seni fiyat açısından kurtarmıyacak.!

bence sen.. fujicilere selam söyle.! herkes kendi işini yapsın.! sen git toptan ithalat yap.. bizde senin malını satalım de.! yoksa. otel bölgelerinde yiyecek emek bulamayacak duruma gelecek arkadaş sayısı çok.!!!!!!

önemli olan düşünmektir.!

 

Tarih: 6 Şubat 2007, 13:44 - İp: 193.***.**0.205
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

yurt içinde olsan na yazar her kimsen beyaz'mısın ne haltsan!! bizim burlarada bi laf vardır belki bilirsin 'sen gelde benim aç karnına.........ye diye!! makina fuji'de olur her türlü canım benim...

not:beyaz'a hitaben





PARAYLA İMANIN KİMDE OLDUĞU BİLİNMEZ

 

Tarih: 6 Şubat 2007, 18:13 - İp: 88.***.**8.12
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

bir başka konu, buraya karıştırıldı ise; yanlış yapılmış.. Konu, karıştırılmayıpda; cevap yeri doğru ise; ben bu mesleği tez zamanda bırakırım..


f.berkant.. Ceyhun arkadaşımızın belirttiği gibi, tek marka kağıda yönelmek daha doğru olur.. Yani; ecza ve kağıt değişimini aynı zamanda yapıp, elde kalan az miktarda kağıt vs.. yi bir dosta vermek en uygunu..

hayırlı işler dilerim.. (konuya yazılmış her cevaba yanıt vermen gerekmez.. hoşcakal..)

 

Tarih: 7 Şubat 2007, 09:12 - İp: 85.***.**7.181
  • 1