fotocan
fotocan (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fotoğrafçının Mezar Taşı

vesikalık fotoğraf çekiminden evine ekmek götüren kardeşlerim uyanın http://www.secimler.tv/izmir-haberleri/fotografcilardan-basbakana-faks.html mutlaka bunu okuyun

Tarih: 8 Mayıs 2009, 14:09 - İp: 78.***.**4.67
kurumali43
kurumali43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Meslektaşlar. Bence önemli bir konu harakete geçmeliyiz

 

Tarih: 8 Mayıs 2009, 16:02 - İp: 78.***.**2.58
planetfoto
planetfoto (üye)
Antalya / Reklam Fotoğrafçısı

ne olacak sayın başbakan eline kompakt makina tutusturdukları yandaşlarını resmikurumlara yerleştirir çıkar 1000 lerce kişiyi işe aldım der sonra övünür kaliteden ödünverek yaptıkları tüm işlerde olduğu gibi

bunun dışında bizlerinde yapması gereken işler var insanların baskı almaya yönlendirecek projeler yapmalıyız duvara asacakları aile köseleri yapmalarını saglamalıyız yada bunun gibi farklı düşünce ve akımlar

çağa ayak uydurmak gerek bi bakıma evet vesikalık önemli bi iş gelir kaynağı ama bir hatada bizde kendimizi geliştirmemizlazım çağa ayakuydurmak gerek buda bir öz eleştiri olsun

 

Tarih: 8 Mayıs 2009, 20:32 - İp: 213.***.**0.170
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

planetfoto'ya katıldım.

 

Tarih: 8 Mayıs 2009, 22:50 - İp: 88.***.**0.35
mitharas
mitharas (üye)
İstanbul / Amatör

Eskiden Bayramlarda falan dükkan mutlaka açılırdı müşteri ailecek fotoğraf çektirirdi bir yere geziye gideceği zaman özellikle fotoğrafçısına uğrar film alırdı

şimdi bu işleri ya cep telefonuyla yada biraz para verip aldığı dijital makinasıyla hallediyor iş hatıralarını kağıda bastırmaya gelince ya makinanın hafıza kartında yada bilgisayarında en iyisi cd de saklamak hem daha ucuz hemde daha pratik geliyor ve fotoğrafçı ihtiyacı ortadan kalkıyor doğal olarak

bizlerde iş yokluğundan kriz bolluğundan birbirimizle rekabete girip müüşerinin cebine 2.5tl ye 50 vesikalık koyuyoruz yanında 15x21 veriyoruz cep telefonuyla müşteri evinde vesikalığını çekiyor 25krş bilemedin 300krş veskalığını veriyoruz kısaca müşteriye hep veriyoruz.

şimdi zaten esnafın sırtında olan devlet ağırlığını bizim kesime doğru verdi son yasa tasarısyla işte birçok ilde fotoğrafçılar odalarının yerini bilmeyen fotoğrafçılar umarım bu toplu haraket söz konusu olduğunda tek vücut olmayı başarabilir yoksa zaten ölmüş ve öldürdüğümüz mesleğimiz artık ekmek yiyebileceğimiz bir hal almayacak.

kısaca ya bencilliği bana dokunmayan yılan binyaşasın mantığını bırakıp ya birleşiriz yada tek tek yok oluruz aynı şehirde aynı mahalledki meslektaşlar oturun karşılıklı konuşun standartları belirleyin ona göre haraket etmeye özen gösterin yarın öbürgün fotoğrafçılar odası kepenk kapatın dediği zaman herkes kapatmalı nöbetçi fotoğrafçılık yaparsanaız o günlük karnınızı doyurursunuz

 

Tarih: 9 Mayıs 2009, 16:59 - İp: 88.***.**0.4
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Kusura bakmayın konuya dışarıdan bakan biri olarak fikrimi beyan edeceğim. Peşinen yazayım, pek hoşunuza gitmeyecek yazdıklarım. Fakat hemen kalkanları kaldırıp karşı taaruza geçmeden önce en azından 2-3 kere kafanızda bir evirip çevirin yazdıklarımı, belki faydası olacak 1-2 bilgi kırıntısı vardır yazdıklarımın içinde.

Taşıma suyla değirmen dönmez.

Sırf siz para kazanabilin diye devletin vatandaşı sizin kapınıza yollaması gibi bir tezgahla mesleğin ömrünü kaç gün daha uzatabileceğinizi düşünüyorsunuz ? Oldu olacak dükkanın önünden geçenleri silah zoruyla çevirin, fotograflarını çekin, paralarını alın.

Devletin devlet olarak görevi vatandaşa hizmettir, devlet dairesinde anında fotograf çekilmesi hem vatandaşın işine geliyor hem de memurların. Memurların işine geliyor çünkü basılı gelen vesikalıkları tarama gibi bir sıkıntıya girmeyecekler. Bu iş yurtdışında, yani Avrupa'da uzun zamandır böyle, eninde sonunda Türkiye'de de böyle olacak. Bu hükümet yapmazsa, diğeri yapacak.

Hiçkimse durduk yerde vesikalık çektirmez, adı üstünde "vesikalık", mecbur olduğu için çektirir, dolayısı ile yeter kalite sağlandığı sürece, gerisi umrunda değildir. Siz gönüllü müşerinizi kaybetmişsiniz, gönülsüz, zorla gelen vesikalık müşterisine bel bağlamışsınız.

Belki sizin ekmek paranız, duygularınızı işe karıştırmadan tarafsız gözle bakamıyorsunuz meseleye, ama hayatın gerçeği böyle işte.

Bence gönüllü müşterinizin gönlünü geri almakla başlamalısınız işe. Paçoz cep telefonu ile küçük dijitallerin görüntü kalitesi filmin yanına bile yaklaşamaz. Heleki iş baskıya gelince kalite ve fiyat olarak ibre iyice sizden yana dönüyor. Bundan 10-15 sene sonra o CDleri, Harddisklerin yerinde yeller esecek, bugün baskıya verilmeyen herşeyin en az üçte ikisi o zamana kalmayacak. Bütün bunlar müşteriyi size bağlayacak faktörler.

Fujifilm veya Kodak^tan destek gerekiyor size. Eğer bu 2 şirket yukarıda saydığım temalar üzerine reklam kampanyaları yapıp müşteriyi kalite ve hatıraları geleceğe taşıyacak dayanıklılık konusunda bilgilendirebilirse, sizin için işler değişebilir.

Unutmayın, siz hala onların sıkı bir müşteri gurubusunuz, bunu yaptırabilirsiniz.


#antika' tarafından 09.05.2009 19:30:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Mayıs 2009, 19:26 - İp: 85.***.**9.104
mhmttsksn
mhmttsksn (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

antika isimli kullanıcının bir çok tesbitine katılıyorum.
Fotoğraf baskısında ivme yaratacak ve müşteri bilinçlendirecek kampanyalar lazım.Ama bu iş Fuji ve Kodak'la olmaz...

Fiyat kırarak hiç olmaz...

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 08:38 - İp: 88.***.**6.18
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

10 gün önce...........Büyük bir sanayi kuruluşunda misafir olarak bulunuyordum. Planlama müdürü olan arkadaşım ile Nes' lerimizi yudumluyorduk. O sırada firma patronu geldi ve......Murat Bey, matbaadan istenen arka kapak fotoğrafı gönderildimi ? dedi. Arkadaşımda...Hayır, Cumartesi günü çekilecek, çekilsin...hemen yollarım dedi.
Firma patronu biraz asabileşti ve.......o kadar vaktimiz yok, söyleyin Bahadır' a çeksin dedi.
Sonradan öğrendim...Bahadır' ın kim olduğunu.
Bahadır, tozlu rafların arasında çalışan 23 yaşında bir delikanlı.........Ambar memuru.

Önemli not :
Tozlu raf ve 23 yaş vurgulaması.....fotoğrafçılık mesleği harici, çok genç bir arkadaş anlamında kullanılmıştır.

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 00:07 - İp: 195.***.**1.6
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı


' Kim ne Yaparsa Kendine Yapar' Biz fotoğrafçılara yakışan bir söz,sanki bizim için söylenmiş....eğitilmemiş meslek ahlakından yoksun hep çevresindekini aşağılayan ,herkesden daha iyi olduğunu iddia eden ve acımasız rekabet eden bir araya gelemeyen, birlik olamayan, günlük yaşayan, toptancısından prakendecisine kadar her alanda zavallı konuma düşmüş bir meslek......Sıralarsam canınız çok sıkılır.
Kısacası Başbakanın umrunda değiliz,değiliz çünkü örgütsüzsüz.Örgüt eğitimli sendikalılar bile haklarını alamıyorlar yüzümüze bakan bile olmaz...Kısacası iki yıllık ömrü kalan bu mesleğin son sancıları yaşanıyor.! kızmayın ama doğrusu.

 

Tarih: 23 Mayıs 2009, 12:08 - İp: 81.***.**0.141
  • 1