80sfan
80sfan (üye)
Ağrı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Drylab Baskısı

Arkadaşlar , abiler , ustalar.

Daha önce sulu sistem kullandım , şuan termal kullanıyorum ve drylab bir makina almayı düşünüyorum.

Drylab baskı sistemini kullananlara sorum şu ;
Drylab baskısını sadece amatör için mi kullanıyorsunuz yoksa vesikalık baskıda da mı kullanıyorsunuz? Vesikalık baskı da sorun oluyor mu? Yani resmi kurumlardan geri dönüş , selefon kaplamada bozulma veya soğuk damgada çizilme gibi sorunlar gördünüz mü yaşadınız mı?

Bu konuda bana bir fikir ve deneyim aktarırsanız sevinirim.


#80sfan' tarafından 25.02.2016 14:50:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Şubat 2016, 14:49 - İp: 78.***.**6.167
ekipdijital
ekipdijital (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba,

Drylab baskı sistemleri dünya da oldukça hızlı olarak kimyasal minilabların yerini almaktadır. Drylablar bütün baskı gruplarında kullanılmaktadır. Vesika, stüdyo, hızlı servis,albüm vb. Resmi kurumlardan son dönemde drylablardan değil kimyasal minilab baskılarından zemin beyazlığından dolayı dönüşler olmaktadır. Genel olarak kurumlar ile ilgili bir problem yaşanmamaktadır.

Burada neden drylab sorusunu da cevaplayalım.

Drylablar 9x13cm den 30x120cm'e kadar baskı imkanı tanımakta olup. Bir makine üzerinde minilab gibi farklı, farklı boyutlarda baskı imkanı size sunulmaktadır. Termal printerler gibi 10x15cm , 15x20 cm veya 20x25cm, 20x30cm gibi standart baskıların haricinde istediğiniz boyutta baskı imkanı sağlar. Örneğin 15x21cm ancak minilab ve drylablar ile basabilirsiniz.

Baskı maliyeti 10x15cm ve 15x20 cm de termal printerler ile baskı maliyetin de yaklaşıklık gözükmekle birlikte 13x18cm veya büyük ebatlarda 2 ila 3 katına yakın maliyet farkları oluşmaktadır. Minilab ile diğer sistemler arasında fark daha fazladır.Bu maliyetler kağıt ve mürekkep veya kimyasaldan hesaplanır.

Fakat burada maliyet sadece kağıt ve kimyasal veya mürekkep değildir!!!

Kimse makinenin kullandığı elektriğe bakmaz. Bugün bir termal printer, drylabın 3 katı elektrik harcar. Minilab ise en az 50 katı elektrik harcar.

Yatırım maliyetinin düşünmez !!!!

Termal baskı makinelerinde baskı adetine göre size kafanın garantiye girip girmediğini söylerler. Kafa toz nedeni ile kolayca çizilir, bu sefer kafa fiyatı makinenin yarı fiyatı gibidir.

Minilab operatör ister, termal ve drylab sistemlerde adaptasyon kolay olup, özel bir eleman istemez. İşçilik maliyetiniz azalır.

Bakım ve temizlik için ekstra zaman gerekmez.Kimyasal bozulma sıkıntısı yoktur.Ortalık ilaç kokmaz.Karanlık oda gerekmez.

Termal ortam ısısından ve kafa aşınmasından kalitede düşme olur. Drylab ilk baskısından son baskısına renk farkı oluşmaz. Drylab da beyaz beyazdır. Siyah siyahtır.Renk ve tonlamalar doğrudur.

Baskı kalitesi denildiğin de Drylablar bugün 1440 x 720 Dpi baskı çözünürlüğü ile foto baskı sistemlerin de minilabların baskı kalitesini aşmış olup, termallerin çok ilerisindedir.

Kalıcılık ve dayanıklılık diye bakıldığında drylab sistemler kağıt kalıcılığı olarak kimyasal ve termal sistemleri çok geçmiş durumdadır.Dış mekan 10 yıl, iç mekan 50 ila 100 yıl, albüm olarak 200 yıldır.

Bu konu uzar gider.

Daha açıklama isterseniz telefonumuz +90 212 482 60 66.

Teşekkürler,

Ekip Dijital Baskı Çözümleri

www.ekipdijital.com

[email protected]



 

Tarih: 28 Nisan 2016, 18:06 - İp: 78.***.**2.96
  • 1