alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

Canon Printer?

Canon A95 makinayı yeni aldım.Bunu bir canon printerla tamamlayıp fotoğrafları kendim mi bassam diye düşünüyorum.Ancak bu konuda yeterli bilgim yok.Geçen Canon i2000 yazıcısı gözüme çarptı(200 ytl)
Böyle bir printer ev kullanımı için yeterli mi?
Baskı maliyeti ne kadardır.?(fotoğraf kağıdı 10x15 için 250.000 tl civarında olduğunu görmüştüm.Kartuş maliyeti foto başına nekadar?)
Kendimiz bastığında istediğimiz müdahele ile daha iyi sonuçlar alabiliriz.
Fakat çok pahalı olmayan yazıcılarda teknik olarak bu mümkün mü?
Dışarıda bastırmaktan daha pahalı maliyetlere geleceğini biliyorum. Kalite olarak sonucunu alabilir miyiz?
Bu arada benim fotoğraftan beklediğim.gündelik fotoğrafların yanında biraz daha ilerletmektir.(doğa ,portre,Kuş fotoları gibi.)
Yukarıdaki soruları cevaplayabilen arkadaşlar olursa ayrıca printer
tavsiyelerinizi iletirseniz sevinirim.

Tarih: 25 Aralık 2004, 10:42 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben fotograflarımı bir herhangi birdijital laboratuvarda bastırıyorum noritsu yada fuji frontierde en iyi kaliteye en uygun fiyatta ulaşmanın yolu bu 10x15 18 yenikuruş 15x21 50 yenikuruşa basıyorlar. Ancak geçenlerde babam kardeşimin ödevlerini yazdırması için 120 ytl ye Canon ip1000 almış. Satan adam foto da basar demiş o da alıvermiş fiyatı fazla olmayınca. Evde foto basmayı denedim oldukça iyi sonuç verdi ben fotografçılık yaptığım için elbette farkı direk olarak hissettim ancak eve gelen arkadaşlar printer çıktısı olduğuna inanmıyor. Bir dergiden hediye olarak gelen Hp foto kağıdı kullandım. Kaliteli bir kağıt. Neticede iyi sonuç verdi fakat dediğim gibi amatörler için iyi denebilir. Ayrıca inkjet printerlarda baskı ömrü çok kısa olduğunu duydum ancak kendim tecrübe etmedim. Baskı maliyetine gelince renkli kartuş 30 ytl ve ne kadar baskı yapar daha öğrenemedim. Fotograf kağıtları da oldukça pahalı. Yani bence evde bulunan bir foto printer acele işler için iş görebilir. Fakat benim fikrim vakit varsa mutlaka emisyonlu kağıda baskı alınması. Hem netice harika hemde ucuz.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 00:29 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

merhaba,

eğer ev kullanıcısıysanız çok maliyetli bir iş kullanılacak en iyi kağıt mükemmel sonuç için canon pr101 kağıdıdır suda bile mürekkebi çıkmaz. kağıt 15adetlik paketler halinde ve tanesi 2,5 ytl ye denk geliyor. baskı maliyetine gelince o makineleri sürekli kullanmazsan yani kafa sürekli çalışır vaziyette olmazsa micro kanallar tıkanıyor ve renk kalibrasyonu düşüyor dolayısıyla ucuz makinelerin kartuş kafası makine maliyetine eşdeğer bu 200 ytl lik ürünleride kapsıyor. ve kartuşlarıda pahalı dolma felan olmaz çünki asıl bu tür dolma kartuşlar kafaya zarar veriyor. maliyetin düşük olması için en az 500ytl yi gözden çıkarmanız lazım canon mp700 serisi bu iş için ideal hem 600dpi tarayıcı hemde foto yazıcı kartuş kafa fiyatıda 48 euro yani çok ucuz fakat yinede kalite baskılar için kaliteli kağıtlar şart. pr 101 içlerinde en iyisi fiyatıd ona göre tabi. bu iş için single ink kartuş sistemli makineler kullanman lazım kartuşun tanei 12 milyon yani dolma parasına denk geliyor. en uygun foto yazıcısıysa
i560 i865 bunlar single ink makineler bu özellik çok önemli..
ip serisi sinle ink değil dolayısıyla kartuşu pahalı kartuş kafalarıda pahalı. maaliyeti pahalı.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 17:59 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler ve zaman ayırdığınız için teşekkürler.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 18:18 - İp: yok
mrsim
mrsim (üye)
Ankara / Meraklı

 

Tarih: 6 Mart 2005, 12:11 - İp: yok
apiral
apiral (üye)
İstanbul / Firma

oncelıkle canon gıbı kalıtelı bı marka sectıgın ıcın senı tebrık ederım.kendımı tanıtmayı unuttum canon hesmak tan ALİ PİRAL ALDIGINIZ DIGITAL MAKINANIn pictbridge uyumlu olması nın avantajını degerlendırmenız ıcın onerecegım makına hem maliyet bakımından hemde baskı kalıtesı bkımından cok avantajlı bu prıter canon pıxma ıp3000 fıyatı su an yenı ındırımıyle 185 ytl kdv dahıl.a4 boyutunda fotograf kagıdına 100 adet baskı yapabılıyor 10x15 baskı ıse yaklasık350 adet kartus fiyatları siyah 11€ kdv dahil sarı 9€ kırmızı 9€ mavi 9€ en ıyı tercıh olarak en avantajlı odeme kosulları ıle b.pasa bimeks,haramidere bimeks ten temın edebılırsın

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 16:23 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

teşekkürler özellikle bende bu modeli düşünüyordum. fiatının bu seviyeye inmiş olmasına sevindim.tekrar bakacağım selamlar.

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 19:05 - İp: yok
  • 1