selcukulker
selcukulker (üye)
Ankara / Amatör

Zenit Fotoğraf Makinesi

Zenit fotoğraf makinesi almayı planlıyorum da bazı düşüncelerim var kolay olurmu filmden geçirmek yada film çok para harcatır ya ondan baskısı banyosu felan sizin düşünceniz nedir alıyımmı ?

Tarih: 22 Eylül 2012, 23:48 - İp: 217.***.**5.146
senereren
senereren (üye)
Sinop / Meraklı

Kardeş ben bu siteye Zenit 122'mi kullanmayı öğrenebilmek için üye olmuştum.Denedim,çok zevkli.Ama benim gibi sıfır bilgiyle başlayan biri için epey zor ve masraflıydı.Fotoğraf çek,değerleri not al.Filmi para,tab ettirmesi para;yok olmadı cd'ye aktar.Malum öğrenciydik bir de o zamanlar.Beklemek de bunaltırdı.İstiyorsun ki çektiğin gibi göresin fotoğrafı.Lakin çekmeyi başarabilirsen mükemmel cihazlardır,Zenitler.En azından benim için 122'm öyle.Gözünü korkutmak için yazmadım.Ben başaramadım Zenit ile öğrenmeyi.Gittim bir DSLR aldım.Onunla öğrenmeye çalışıyorum.Kullanımı daha kolay,daha pratik,bir dünya özellik var elimin altında.Ama bir Zenit'in sıcaklığı,tatmin veren deklanşör sesi yok.Zenit'imi gördüğümde gülümserim.Diğeri ise sadece dikkatimi çeker.Zenit sohbet konusudur.Diğerleri laf arasında kaynar gider.Yapabilirim diyorsan al bir Zenit.Dikkatli ol ama!Pozometresi çalışır olsun.Perdesine,makarasına iyice bir baktır.Lensi de bir bilene mutlaka incelettir.Temizini bulmak zordur.

 

Tarih: 24 Eylül 2012, 13:03 - İp: 88.***.**7.147
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bulgaristanda kaliyorum, Elimde zenit ttl zenit 122 zenit 12xp ve daha bircok m42 mount makina var. Objektifler dahil. Size ve bana uygun gelecek bir nakil yolu bulursaniz haber verin. Makinalarim satilik

 

Tarih: 4 Ekim 2012, 13:12 - İp: 217.***.**3.225
  • 1