mustafaumut
mustafaumut (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Rollei 35 S Vef:8de Kullanma Zorunluluğu

25 yıldır aldığım 50 lerin popular photography journal ları ve sonraki 70 , 80 lerin amateur photographer , popular photography , photo technic ve alman fotograf dergilerini okuyarak , resimlerine hayran olduğum 5 Leica kamera kullandım. Zaman geçti , devran döndü ve makineler satıldı , yeni fotoğraf film , camera ve dergilerinin yarattığı mide bulantısı sonucu fotoğrafa LOMO LCA ile devam ettim ve tüm akıldan ışık ölçme yetilerimi kaybettim.
Cooke XV , Goerz Dagor , Kodak Ektar , Schneider Xenar gibi büyük format ve platin baskı gibi yöntemlere ve heveslere ayrılan yıllardan sonra Zeiss lenslerden bazıları hem Leica nın yarı fiyatında olması hemde olağanüstü resim vermeleri sonunda , Rollei 35 S Singapur Sonnar 40 f : 2.8 aldım tabii lens kirli çıktı ve f : 8 den daha açık kullanmak istemiyorum.30 enstantene de , pili de çalışmıyor.
Bu durumda f : 15 , 60 , 125 , 250 ve 500 ile f: 8 de 200 asa ile iç mekan , açık hava ve gündüz gölgede ne yapmalıyım.

Teşekkürler ,

Mustafa Umut Saraç

İstanbul

Tarih: 28 Haziran 2010, 04:19 - İp: 217.***.**1.212
sdemir03
sdemir03 (üye)
İzmir / Amatör



#sdemir03' tarafından 20.02.2012 04:36:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Haziran 2010, 19:41 - İp: 78.***.**5.121
mustafaumut
mustafaumut (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Demir Bey , Teşekkürler , Ben bugün üç aşağı beş yukarı bu değerlerle çektim ,
bazı resimler olağanüstü iyi , bazı resimlerde olağanüstü bayağı çıktı. Leica 3C 1946 Elmar 5 dede böyle sonuç alırdım , bir resim çok iyi bir resimde çok kötü fakat galiba 1954 Leica II F Summitar 5 beni hep çok tatmin etmiştir , tabii summitar kırma indisi çok yüksek , abbe katsayısı çok yüksek , toryum katkılı ve anormal dispersiyona sahip camlara sahipti , galiba bundan sonra radyoaktif olmayan camdan yine olağanüstü summaron yapıldı , bu gün lens ve gövdesi 40 000 liraya yaklaşan S2 dede elmar ve summaron kuıllanılıyor.
Bugün 36 poza 15 dakika ayırdım ve evimin etrafından resimler çektim , Leicalar çok daha net ve yüksek kontrastlı. Bir de 40 milimetre biraz geniş , 5 cm çok daha iyi. Elmar , Zeiss Tessar örnek alınarak yapılmış. Bir yerde okumuştum zeiss ile leica arasında otuzlu yıllardan başlayan bir lens tasarım metodu farkı olduğuna dair. Leica ya iki farklı ışık yada renk temel alarak tasarım yaparken zeiss tek bir tanesiyle yetinmenin gerekliliğini belirtiyormuş.
Vallahi iki şirketde şimdi dev gibi ve mikrobiyolojiden , jeodeziye oradan astronomik teleskoplara her şeyi yapıyorlar. Tabii teleskop deyince zeiss in zerodur u 8 metre çapında teleskoplarda kullanılıyor.
Benim çok ilgimi çeken bir şeyde summitarın gün ışığında yüzlerde da vinci nin kayalıklar bakiresi vari ulvi resimler vermesi ve akşamları klasik ampüller altında vahşileşip , inanılmaz turuncu , 3 boyutlu , damarları , dokuları gösteren resimler , anatomik detayda resimler vermesiydi.
Bugün çok karanlık bir insan resminde bunu gördüm sonnarda ve çok mutlu oldum , adam timsah gibi çıkmış.
Lucian Freud adlı Sigmund Freud un torunu ve bugün dünyanın en pahalı ressamı olan bir sanatçı var , bence stilini bu lenslerden almış , altına imzamı atarımki buda zeiss , leica değil.
Bir sonraki deneyim pozitif filmle , annemin farklı diyaframlarda gün ışığı ve lamba ışığı altında deneyler yapmak

 

Tarih: 28 Haziran 2010, 22:04 - İp: 92.***.**5.168
  • 1