blackx
blackx (üye)
Kayseri / Amatör

Porst Fx4 Hakkında Bilgi İstiyorum.

Selam arkadaşlar. Hani derlerya dedemden kalma falan diye. Hah işte bendede dedemden kalma bi Porst FX4 makina var. Sanırım makina SLR ve Reflex. Bu makina hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz? İyimi ya da işimi görürmü falan açısından yardımcı olursanız sevinirim. Makinayı görmek isteyenler buradan bakabilir. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

Tarih: 30 Temmuz 2006, 18:05 - İp: 88.***.**7.229
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,
Bende de aynı makinadan; baba yadigarı olarak var. Babam 70'li yıllarda sıfır almış. Aksesuarları ile birlikte duruyordu. Fotoğraf olayına Canon A95 ile başlayıp Pentax K100D ile devam etmeme rağmen bu makinayı da kullanıma açmaya karar vermiştim geçenlerde. En son hatırladığım filmleri üst üste ve bazı yerleri çok aydınlık çekiyordu. Sirkeci'de Hayyam Pasajına götürdüm ve sağolsunlar 10 dk'da hallettiler işi. Çok keyifli makina. Herşeyi el ile kendin ayarlıyorsun. Tek sorun makinanın pozometresi zamanın teknolojisi olduğundan ve özel bir madde ile üretilmiş olduğundan çalışmaması. Bunun düzeltilemeyeceğini söylediler. Neyse ki yine babadan kalma bir el pozometrem var. Onunla idare ediyorum. Muhtemelen sende de aynı sorun olabilir. Bir yerlerden el pozometresi bulabilirsen sorun kalmaz.
Makinanın birebir muadili Praktika Nova I modeli. Internette kendi makinanın kullanma kılavuzunu zor bulursun ama Praktika olarak aratırsan bulunabiliyor. Bende var. Bir araştır, bulamazsan mail adresini verirsen göndermeye çalışırım.
Makina işini görür mü bilmem. Ben şu an siyah beyaz çekimlerde kullanıyorum ve çok keyifli. Kayseride nasıl olur bilmiyorum ama İstanbul'da bu makinaya uyumlu objektif, flaş vs bir çok aksesuarı çok uygun fiyata bulabilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Işığın bol olsun.

 

Tarih: 31 Ağustos 2007, 00:22 - İp: 85.***.**2.150
  • 1