efefoto
efefoto (üye)
İstanbul / Meraklı

Lubitel 2

40 milyon civarı satılan bu makina ile "120"mm güzel resim cekebilmek mümkünmüdür ..? kullanan yada kullanmış olan varmı ? yani güzel resim cekebilmekten kastım bu makine elimizde patlarmı ?

Tarih: 23 Mart 2005, 20:56 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Selam;

Bende var Lubitel 2. Makineyi babam 60'lı yıllarda sıfır almış. Yıllardır da kullanılmıyordu. Geçenlerde bakımını yaptırıp 2 makara film çektim. Bana göre o makinenin resim kalitesi fiyatına göre çok çok iyi. 6x6 roll film kullanıyor. Filmleri 12 poz'luk. Başka seçme şansınız yok. Filmlerini her yerde bulmak mümkün olmuyor. Sirkeci'de bulabiliyorum ancak. Üzerinde 75 mm sabit objektif var. 35 mm eşdeğeri 38mm gibi birşey oluyor herhalde. Self-timer'ı var. Harici flaş, deklanşör kablosu takılabiliyor. Diyafram,enstantane ve netleme manuel yapılıyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus her pozdan sonra filmi sarmayı unutmamanız gerektiği. Aynı karenin üstüne defalarca çekim yapmak mümkün. Tabii böylece çektiğinizi zannettiğiniz her kare heba oluyor.Aynı karenin üstüne çekmeyi engelleyen herhangi bir mekanizma koymamışlar. Bir de yukarıdan bakarak kadraj ayarlamaya alışmak da biraz zaman alıyor. Gerçek görüntüyle, aynadan görünen arasında sağ-sol açısından ters bir ilişki var. Yani gerçekte sol tarafta olanlar vizörde sağ tarafta görünüyor. Dolayısıyla kadrajı ayarlamak için örneğin makineyi olması gerekenin ters yönüne çevirmek gerekiyor. Sonuç olarak bana sorarsanız 40 milyon lira büyük bir para sayılmaz. Bu nostaljiyi yaşamaya değer. Elinizde patlamaz korkmayın. Memnun kalmazsanız aynı paraya bana satın.

 

Tarih: 24 Mart 2005, 10:44 - İp: yok
acropolis
acropolis (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

selam.bende de lubitel marka makine var.çokda iyi neticeler verdi.bitpire ye katılıyorum.40 milyon büyük bir para değil.ama kullanımı biraz karışık gelebilir başta.netleme de bir problem yaşayabilirsin sadece.netlemeyi tahmini olarak yapman çok kötü.objektifin üstünde varolan parametrelere göre tahmini olarak netliyorsun.yani 1 metre 2 metre gibi yazıyor.ama o nostaljiyi yaşamaya değer.filmleri 12 lik roll film.film kalitesi olarak da kodak markayı öneririm sana.bulabileceğin tek yer de sirkeci.büyük postanenin oralarda bulabilirsin.sevgiler

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 23:04 - İp: yok
lawine
lawine (üye)
Ankara / Meraklı

sanırım bu lubitel muhabbeti 2 sene evvel bitmiş ama makinalar hala mevcut ve ben bu akşam evimizin derinliklerinde onu buldum mutluyum eğer ilgilenen birileri varsa bunlara ilaveten vizörden baktığımızda ortadaki dairenin de işlevsiz olmadığını ona göre netlik yapılabileceğini öğrendim. şöyleki görüntü netleşene kadar netlik halkasını çeviriyoruz aynı bildiğimiz gibi ancak gerçekten kuvvetli bir göze ihtiyaç var.. ilgilerinize

 

Tarih: 19 Temmuz 2007, 22:41 - İp: 88.***.**2.85
devrimhoca
devrimhoca (üye)
Tekirdağ / Amatör

sevgili arkadaşlar bende bu makinayı gecenlerde babamdan anı olarak aldım... Ancak makinada film kapağı kırılmış gecmişte bir köyün taşınmasına hizmet etmiş olan bir makinayı kullanılabilir hale getirmek istiyorum bunu tamir ettirme şansım varmıdır varsa bana yol gösterebilirmisiniz...

 

Tarih: 3 Aralık 2007, 23:19 - İp: 78.***.**1.217
alpa_73
alpa_73 (üye)
İstanbul / Meraklı

150-200 liraya japon markalarını bulmak mümkün bu cins makinalarda ve fotoğrafları en pahalı reklam kampanyalarında kullnaılcak seviyede. lubitel de güzel fotoğraflr çeker eğlenirsiniz.

 

Tarih: 23 Mart 2008, 10:02 - İp: 78.***.**8.92
sib22
sib22 (üye)
İstanbul / Amatör

lubitel 2 nin filmini tam olarak neren alabilecegimi söyleyebilirmisiniz

 

Tarih: 28 Mayıs 2008, 16:19 - İp: 85.***.**8.89
emrealtan
emrealtan (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba,
Bende var ama iyi bir fiyat sunacak kişilere satabilirim. Ürün sağlam. Şu an İzmir'deyim fakat bir aya kadar falan İstanbul'a geçeceğim. İstanbul'da veya İzmir'de oturanlara ürünü gösterebilirim.

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 13:13 - İp: 195.***.**5.76
bushra193
bushra193 (üye)
Ankara / Amatör

bende de avr lubitel2. tamirini ankarada yaptırabileceğim biryer var mı yoksa tamiri de sadece sirkecide mi yapılıyor?

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 20:45 - İp: 94.***.**4.96
talatza
talatza (üye)
Eskişehir / Amatör

merhaba .benim ilk makinemdi 1972 de 160 tl ye almıştım.hala duruyor. lise yıllarımda harçlığımı onunla çıkarırdım 6x6 film kullanıldığı için ,ayarlarınıda iyiyaparsanız güzel netice alırsınız .öyle ufak tefek metre ayarıda toleranslıdır. yalnız filmini her yerde yıkatamayabilirsiniz. mesela Eskişehir de sadece bir fotoğrafçının rol film yıkama aparatı var . Bit pire arkadaşın çok güzel anlatmış.
ayrıca üsten bakmalı vizörde daha hassas metre ayarı yapmak için açılıp kapanan küçük bir merçek var. makine gövdesi tamamen sert plastik (Bagalit de diyorlar) dir düşürmeye gelmez. hemen kırılır.

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 01:30 - İp: 94.***.**5.117
  • 1