zenit...
zenit... (üye)
Zonguldak / Amatör

Fed 5 Rangefinder

İlginç bir makine,bir film takıp çekim yapmaya başladım.Zorki 4k kulandığım için biraz ayarlarını biliyorum.Bilenler vardır mutlaka Leica kopyası, ancak Sovyetler'de sadece iç piyasaya sürülmüş.Dışarıya Zorki satmışlar.Ben tahmini değerlerle enstantane ve diyafram veriyorum.Ancak bunda halen çalışan pozmetre işlevi gören faal çok hassas bir cetvel var.Çok az ışıkta bile cetvelin içindeki küçük ok oynuyor.Ancak bu cetveldeki sayısal değerin enstantane ve diyaframa tekebülü mutlaka olmalı diye düşündüm.Bu cetvel makinenin üzerinde 1 den 11 e kadar aralıklı.Mesajı okuyup işin yok mu senin, at kafadan ,hem fotoğrafçılık biraz göz işidir.Işığı pozmetresizde ölçebilmelisin diyenler çıkabilir yada kafa yorulacak bir makine değildir diyenler de ancak insan merakı işte, paylaşım ortamları da bunun için var.Mutlaka kullanan vardır.Hem Fed'le çektikleri fotoğrafların kalitesine dair birkaç söz söylerlerse ,en azından kullanımın hakkını verecek kanısını çıkaracağım.Teşekkür ederim.

Tarih: 28 Mart 2006, 19:28 - İp: yok
dny_z
dny_z (üye)
İzmir / Meraklı

selam. bendede fed 5 in v modeli var rusça 'b' yazıyor. neyse pazometresi yok tek fark o. bence ii sonuçlar veriyor. flaşlı kullanmadım sadece yazları bikaç manzara fotoğrafı ve aile fotoğrafı çektim tatmin edici sonuçlar aldım. tabii sana göre ne olur bilemem. ağır biraz ama birde orjinal deri çantası türk filminden fırlamış gibi. ama güzel. önceden baya araştırmıştım bilgi toplamak için sonuçlar tatmin edici bulunmuş hep. umarım biraz yardımcı olmuşumdur.

 

Tarih: 28 Mart 2006, 20:46 - İp: 88.***.**3.154
zenit...
zenit... (üye)
Zonguldak / Amatör

Paylaşımınızdan mutluluk duydum.Üzerindeki objektif industar için hep olumlu bahsediliyor.Dolayısyla umutluyum.Teşekkür ederim.

 

Tarih: 28 Mart 2006, 22:16 - İp: 81.***.**4.228
dny_z
dny_z (üye)
İzmir / Meraklı

iiii fotoğraflar keşfettiin bişeyler olursa paylaşırsan sewinirim

 

Tarih: 28 Mart 2006, 23:41 - İp: 88.***.**3.154
  • 1