salihbaba
salihbaba (üye)
Erzurum / Amatör

Canon Eos1n de Birtakım Ayarlamalar

Selam arkadaşlar, Ben şu anda Canon EOS 1 n kullanıyorum. Geçen gün çocuk portreleri çekimi yaptım. Bu çekimler bir anaokulunda yapıldı. Bu konuda sizlerden birkaç bilgi isteyeceğim.
İç mekaın çekimi olduğu için genel olarak ışık sorunum zaten vardı. Ben de bunu gözönünde bulundurarak makinamı P moduna getirerek otomatik ayarlama yapmasını sağladım. Makinanın P konumunda verdiği değerler 15 enstantene ve 5,6 f. Enstantene bana biraz daha dikkatli davranmamı gerektirdi. Çekimlerin sonucundan menun kalmadım. Zira düşük enstantenede hareketli olan çocukları tam net olarak yakalayamadım. Enstanteneyi yükselttiğimde ise 3,5-5,6 diyaframa sahip 28-80 mm. objektifim yeterli kalmadı. Filmleri tab ettirdiğimde biraz fotoğraflarda biraz da kırmızılık hakimdi. Renkler fena değil, ancak ben çok daha canlı ve gerçekçi fotoğraflar çekmek istiyorum. Sizden öğrenmek istediğim makinamın LCD ekranında objektifin AF konumunda AEB yazısı var. Bu sanırım poz telafi modu. Ben bu modu hangi şartlarda ve nasıl kullanabilirim? Bir de DEP modu var. Bu modu nedir ve ne işe yarar? Böyle bir iç mekan çekimlerinde çocuk portresi çalışmasında nelere dikkat etmem gerekir? Acaba objektifi mi değiştirmeliyim? Çekimlerde flaş kullanmadım. Şu anda ben de bir flaş alma istiyorum. Hangi marka ve model önerirsiniz? Tabi bu konuda maddiyat önemli bir etken. Sizlerden bu konuda yardım alabilir miyim? [email protected] adresine de mail atabilirsiniz. Canon EOS1 n body de daha yeni olduğum için makina konusunda bilgi eksikliğim var. Makinam hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim. Hepinize şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Tarih: 5 Nisan 2006, 11:46 - İp: yok
macromurat
macromurat (üye)
İstanbul / Firma

SELAM SALİH BABA SİZİN MAKİNANIN ÜZERİNDEKİ AEB KONUMU POZ TARAMASI İÇİN YANİ POZAMETREYE GÜVENMEDİNİZ BİR ANDA SİZİN AYARLADIĞINIZ KADAR ALTINI ÜSTÜNÜ BİRDE KENDİ ÖLÇDÜNÜ ÇEKER ÖRNEK POZAMETREN 125 E 5.6 VERDİ AEB Yİ 1 STOP AYYARLARSAN 250 YE 5.6 60 A 5.6 BİRDE 125 5.6 ÇEKER DEP KONUMUDA ALANDERİNLİĞİNİ AYARLAMAYA YARAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÖNDEKİ VE ARKADAKİ CİSMİN NET OLMASINI SAĞLAR ÖRNEK ÖNDE SİNYALİZASYON IŞIKLARI VAR ARKADADA BİR CAMİ MİNARESİ BEN BUNUN İKİSİNİDE NET ÇIKMASINI İSTİYORUM O ZAMAN DEP KONUMUNA GELİP ÖNCE ÖNDEKİ KONUYA BAKIP DEKLANŞÖRE BASILIR İÇERDE DEP 1 YAZAR DAHA SONRA ARKADAKİ KONUYA BAKILIR DEKLANŞÖRE BASILIR İÖERDE DEP2 YAZAR DAHA SONRA İKİSİNİN ORTA YERİNDE BİR YERE BAKARAK FOTOGRAF ÇEKİLİR MAKİNA İKİ KONUNUN ARASINDAKİ EN İYİ DEĞERİ VEREREK ALAN DERİNLİĞNİ AYARLAMIŞ OLUR.

 

Tarih: 7 Nisan 2006, 23:40 - İp: 85.***.**2.34
  • 1