akales
akales (üye)
Malatya / Amatör

Canon Eos 5 (yeni Başladım)

Arkadaşlar neredeyse 1 haftadır bu forum üzerindeki yüzlerce konuyu okudum takip ettim , aranızda çok değerli ve fotoğraf çekmeyi gerçekten seven bir çok kişi var..Eminim bana gereken cevabı verebilecek birileri vardır aranızda..

Dün Almanyadan dayım bana analog canon eos5 gönderdi , nedir ne degildir diye bir arastırma yaptım , galiba analog çekim yapan makinalar arasında baya iyi bir cihaz..

Şimdi sırasıyla sizi sıkmayacak bir kaç sorum olacak.. Öncelikle inönü üniversitesinde fizik bölümünü okumaktayım ama fotoğraf merakı yüzünden bölümümü bıraktım ve sınava tekrar girdim, fotografcılık ile ilgili herhangi bir bölüm yazmayı düşünüyorum bu sene,üzerine birde fotoğraf çekmeyi çok iyi ögrenebilecegim bir makina geldi
Bu işin masraflı olacagını biliyorum ama bu sene gideceğim üniversitede 2 milyar civarı bir bütçe ayıracagım kendime,bununla bir dijital makina alacagım birde ev için banyo hazırlamaya ,tarayıcı ile ugrasmaya calısacagım.. şimdi bana herkes bosver o makinayı al bi dijital diyebilir ama uğraşmak istiyorum,yaptıgım işten zevk almak istiyorum..
Sizden önerim kariyerim için ne düşünmeliyim,ayrıca ev için banyo yu düşünmelimiyim ? Makinam ilede neler yapabilecegimi söylerseniz sevinirim

cevap yazacak kişiler için şimdiden çok teşekkür ediyorum,merakla bekliyorum cevaplarınızı..

Tarih: 28 Nisan 2011, 20:22 - İp: 95.***.**3.221
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

kardeş sen herşeyi planlamış, bitrimişsin zaten. bi de fotoğraf çeksen tamam işte

hayallerini yıkmak istemem ama fotoğrafçı olarak kariyer yapmak zor iş. türkiye'de bir avuç adamdır. onların da ne kadarı okul okumuştur bilmem.

bence "-eceğim, -acağım" bırakıp bir an önce fotoğraf çekmeye ve işi bilenlerden eleştiri almaya başla. kariyer yapıp yapamayacağını ancak bu şekilde anlayabilirsin.

ayrıca okuduğun bölümden memnunsan bırakma. yani yıllardır fotoğraf çekiyor ve gerçekten de bu işi biliyor olsan tamam değiştir derim de sen daha ilk makinanı yeni alıyorsun eline...

karanlık oda, banyo için falan daha çok erken. iyi fotoğrafçı olmak için onları öğrenmek lüzumlu değil çok. onun yerine photoshop öğren daha iyi

canon eos 5'in yanında hangi lensleri yollamış dayın?

 

Tarih: 29 Nisan 2011, 11:00 - İp: 84.***.**4.23
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şimdi heves kırmak istemiyorum ama
dikkate alırsan sevinirim.

kty guzel bir noktaya parmak basmış.

***********

fotografcı olmak için okul okumak gerekliligine inanmıyorum,suanda bilinen tanınan fotografcıların da fotograf okuyarak buraya geldigini dusunmuyorum.
fotograf bir sanat dalı.
teknik bir meseleden otesi.
yani allah vergisi yetenek, görsel zeka, sonrasında alınacak egitimden daha oncelikli seyler.tabi entelektuel bir egitim, sanat tarihi egitimi, gorsel estetik becerileri arttıracaktır,ancak bastada dedigim gibi suanda dunya capında calısan fotografcıların boyle bir altyapıları oldugunuda dusunmuyorum..bunlar senin için artı olabilir.
ancak yıne sunu unutmamak gerekir ki yıllardır fotograf ceken, fotografcılık bolumunden mezun,ancak burnundan kıl aldırmamaktan baska bir icraatı olmayan yuzlerce diplomalı fotografcı var.

bolumunu bırakma, sevmiyorsan eger, gir baska bir bolum oku, fotografcılık yolunda gitmek istiyorsan bile elinde bir b planın bir meslegin olsun

daha makinen yeni gelmiş ama sen film takıp bişeyler cekmekten, becerebiliteni gormektense okulu bırakıp fotografcı olacagım demişsin.
dayın org falan yollasa konservatuara hazırlanmayı dusunuyor olacaktın sanırım?

heyecanını dizginle. fotografcı olmak için diploma gerekmiyor.


 

Tarih: 30 Nisan 2011, 01:36 - İp: 88.***.**8.140
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bende bir iki tavsiyede bulunayim musadenizle;

Simdi bir isi daha iyi ogrenmek icin ciddi bir okula gitmek ve bu isi duzgun yapan bir okulda egitim gormek tabiki iyidir.Ancak ulkemizdeki malum eksik sartlar ve ilerisi dusunulmeden yapilan bu emekler genelde bosa gidiyor.Ben Endustri muhendisliginden mezunum adini vermiyeyim hava olmasin bir Turkye Universitesinden.Sonra Amerikaya uctum 10 sene kadar Los-Angelesta bir Universite,sonra Japonyaya geldim ve dedim burda fotograf uzerine, Fotograf egitimi acisindan bir Universitenin sertifika alayim.Hadi bunun ismini vereyim Tokyo University.Simdi ben daha cok madah biseymi oldum hayir,ama cevremdeki insanlar,baglantilar,bu ise gonul veren insanlar ile arkaslik yapmam bana sosyal acidan buyuk bir zenginlik katti.Ne bileyim hayatimda tahmin edemiyecegim degisik ortamlar ve makinalar ile hasir nesir olma sansina sahip oldum.(Modeller en zevkli yanidir!!!)

Senin durumuna gelince,eger bu tarz bir gelecegi yada sosyalitesi olacagini dusunuyorsan gidecegin okulun,hic durma kafandakini uygulamaya gecir.Ama gidip Kars 75.yil meslek okulunda(salladim bu adi) sana bu egitimi vereceklerse bi daha bi dusun derim...

 

Tarih: 30 Nisan 2011, 06:25 - İp: 61.***.**5.2
eliifercn
eliifercn (üye)
İstanbul / Meraklı

Ov 5D demek : )
Ben olsam degerlendirir bi kursa falan giderdim

 

Tarih: 21 Mayıs 2011, 02:15 - İp: 85.***.**4.20
kosovali87
kosovali87 (üye)
Adana / Meraklı

slm.
bende senin gibi yeni başladım kty ve gaijin haklı. seninle benim aramda tek fark sende analog bende digital bir makine var. bende kimya okuyorum. bu işe başlamadan çok büyük hayallerim vardı(yine var) ama bu işin içine girince anlıyorsun ki bu işle uğraşan çok fazla insan ve bu alanda kariyer yapmak çok zor. ama dersen bu benim hayalim, tek arzum kesinlikle peşini bırakma derim. fotoğrafçı olman için okuldan diploma almaya gerek yok. senin bir fotoğrafın bir yarışmaya katıldığında senden diploma istemiyorlar. birazda yetenek işi tabi sana tavsiyem yeni makinen ile fotograflar çek tabi çekmeye başlamadan önce biraz araştır. teknik terimleri onları nasıl kullanacağını öyle çekmeye başla derim. ben hala çekiyorum kariyer olsun die değil hoşuma gittiği için yapıyorum. sana başarılar şimdiden umarım istediğin hayallere kavuşursun)

 

Tarih: 21 Mayıs 2011, 16:37 - İp: 46.***.**0.164
  • 1