onrylmz90
onrylmz90 (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon Al-1

Merhaba,

Kimisi için piyango, benim için şu an sadece şans diyebileceğim bir makine geçti elime. Canon AL-1.. Fotoğrafçılıktan çok anlamasam da zamanında araştırmışlığım, Canon 550d makinemle denemelerim olmuştu. Satmak zorunda kaldığım günden bugüne de hiç ilgilenemedim. Tozlu sandıktan bu makine çıkınca neden olmasın dedim. Taktım pilleri, çalıştığını gördüm. Bir kaç eksiğim var gibi.

Pil kapağı tutmuyor. Plastiği kırılmış.. Bunu tamir ettirmek zor mudur? Kendi imkanlarımla mı bir şey yapmalıyım?
Lensinden tek bir çizik bile yok. Bu zamana kadar makine çiziksiz nasıl kalmış bilmiyorum. Sanki 80'li yıllarda alınmış, daha ilk günden kenara atılmış gibi. Bu temizliği koruyabileceğim bir çantaya ihtiyacım olacak. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Analog tecrübem hiç yok. Ne yapmalıyım? Her türlü doküman, site tavsiyelerinize de açığım.

Tarih: 18 Aralık 2012, 10:10 - İp: 84.***.**6.2
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

bantla tuttursan yeter. çalışmasını etkileyecek bir durum değil. eski canon slr makinelerde sıkça olur. fotoğraf çekmene engel değil.

AL-1'in temiz kalması şaşılacak bişey değil. çanta da şart değil.

aslında tek yapman gereken, filmi takıp çekmeye başlamak. belki de başlamışsındır...

 

Tarih: 27 Aralık 2012, 03:47 - İp: 94.***.**3.108
crocs
crocs (üye)
İstanbul / Amatör

bu makinanın lenslerinden heyyam pasajında bol bol bulabilirsiniz ya da arka tarafında hoca paşa işhanında da var üzerindeki lens nedir bilmiyorum ama FD ağızlı lensler ile uyumludur bu makinalar. üzerinde kırmızı harflerle s.s.c yazan lensler şimdiki L serisine karşılık geliyor

 

Tarih: 3 Mart 2013, 18:35 - İp: 85.***.**3.111
  • 1